Alkantmooi

Alle kanten mooi

Op zijn Zuid Afrikaans gezegd is het hier 'van alle kanten mooi'. Waar je ook kijkt, het uitzicht is fantastisch. Vanaf je balkon van dit moderne appartement kijk je uit over de uitgestrekte baai van Plettenberg. Rivieren stromen hier richting de zee en in de verte zie je de kolkende zee en de ruige kliffen. Alkantmooi biedt moderne appartementen omringd door natuur. Op het ruime balkon is het goed vertoeven, want je kan hier heerlijk 'braaien' met op de achtergrond de ondergaande zon. 

IMG 20161010 114201 001

Modern appartement met uitzicht!

De appartementen van Alkantmooi hebben allemaal dit fenomenale uitzicht en staan met hun gezicht allemaal richting de zee. Alkantmooi is gebouwd op een hoge heuvel waardoor je aan alle kanten mooi zicht hebt. Het appartement zelf is modern en van alle gemakken voorzien. Ruim ingericht met een slaapkamer bij het raam. Niet de gordijnen dicht doen, want ontwaken met dit uitzicht is de beste start van de dag! Daarnaast is er een woonkamer met bank en televisie en een volledig ingerichte keuken. Super handig, want aangezien er hier braaimogelijkheden zijn, kan je mooi zelf je vlees en groente inslaan. De badkamer is smaakvol gedecoreerd met steentjes op de vloer. 

IMG 20161010 183003 PANO

Ontbijtje erbij

Hoewel Alkantmooi self-service appartementen biedt, is het wel degelijk mogelijk om ook een ontbijtje erbij te boeken. Handig als je geen zin hebt om zelf even naar de winkel te rijden in Plettenbergbaai. Het ontbijt wordt door de gastvrouw zelf gemaakt en vers geserveerd. Toch is het ook reuze handig om zelf even boodschappen te doen. Er zijn in de buurt verschillende supermarkten (ook een belevenis op zich). Dan kan je ook je eigen lunchpakketten maken voor de wandeling de volgende dag. 

IMG 20161010 174226 001

Braaien op het balkon

Zelf braaien is natuurlijk super Afrikaans en mag niet ontbreken aan je Zuid Afrika 'experience'. Op het mooie balkon staat de braai al voor je klaar. Wel even kolen en vlees scoren natuurlijk. Wij laten deze kans in elk geval niet aan ons voorbij gaan en strijken 's avonds neer op het terras. We dekken de tafel en horen het vlees sudderen op de grill. Langzaam zien we de zon zakken achter de heuvels en verandert de kleur van de lucht. Eerst van oranje, dan roze en tot slot zien we alleen nog de silhouetten van de heuvels om ons heen. Een prachtig gezicht. 

IMG 20161010 125352 001

Vlakbij Tsitsikamma

Alkantmooi ligt op een mooie uitvalsbasis voor tripjes naar Tsitsikamma. Het is moeilijk om in het park zelf te verblijven omdat er daar maar weinig overnachtingsmogelijkheden zijn. Eén van de dichtstbijzijnde stadjes is dan Plettenbergbaai. Een klein, bruisend stadje waar ook genoeg te doen is. Er zijn diverse restaurants om een hapje te eten. Vanaf Alkantmooi is het zo'n 30 minuten naar de ingang van het Tsitsikamma National Park. In Plettenbergbaai sta je binnen 10 minuutjes. 

Meer informatie over Tsitsikamma? Lees mijn blog!

P1030537 001

P1030542 001

Alkantmooi7

Alkantmooi 18 of 60

(Bron onderste twee foto's Alkantmooi)

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in