Skip to main content

  Echt even buiten

  De natuur is hier overal! Omringd door de bossen van de Veluwe. Landal Coldenhove ademt natuur. Het uitgestrekte vakantiepark is glooiend, met een huisje hier en een huisje daar. Ook heeft het een camping met glampingtenten vanwaar je zó de bossen in loopt. En in zo'n glampingtent openden wij het kampeerseizoen van 2024.

  In het kort

  2 - 12 personen
  Omringd door natuur
  Veluwe
  Coldenhove
  Overdekt zwembad met spraypark
  Je loopt zó de bossen in
  Met camping en glampingtenten

  Landal Coldenhove is één van de mooiste vakantieparken van Landal die we tot nog toe hebben bezocht. Het is een uitgestrekt park met veel ruimte tussen de huisjes en kampeerplekken. Het is er licht glooiend waardoor je hoogteverschillen hebt en dat oogt zo ruimtelijk. Overal ben je omringd door bomen en vanuit het vakantiepark wandel je zó de Veluwe op. En laat de Veluwe nou ook een van onze favoriete plekjes in Nederland zijn. 

  Landal x Thule 

  Het kampeerseizoen openen? Diegene die ons goed kennen, weet dat wij niet zo van de tentjes zijn. Maar een glampingtent moest kunnen, dachten we. Een beetje vals spelen dus, want de glampingtenten hebben een houten vloer, echte bedden met fijne matrassen, een keukentje en een pelletkachel. Bovendien zijn we hier om de stoere outdoor-producten van Thule ook eens te testen. Thule-fans waren we al. We hebben een Thule rugzak en Thule weekendtas van 70 liter (kan echt reuze veel in!). Eenmaal Thule, altijd Thule, want deze spullen zijn echt super degelijk, oersterk en kunnen tegen een stootje en een spatje. Het is vrijdagavond, de Thule- en Landalvlaggen wapperen bij de tenten, de vuurtjes branden en de winterBBQ wordt aangestookt. Een warm welkom op een koude winterse Maartdag (tja, Maart roert zijn staart). Maar we warmen ons aan het vuur (en de lekkere wijn) en proosten op een weekend in de tent. 

  Glampingtenten 

  Een glampingtent is van alle comfort voorzien maar (zeker in de koude maanden) is die pelletkachel meer dan welkom. We stoken het vuur hoog en pakken onze tassen uit. De glampingtent heeft 3 slaapkamers waarvan er eentje met een stapelbed. Je kan wel raden waar Morris graag wil liggen ;) In de keuken is alles aanwezig wat je nodig hebt voor een fijn ontbijtje tot lekker avondeten, een waterkoker, magnetron en een Senseo-koffiezetapparaat. Er is een 'badkamer' met een wastafel, maar let op, er is geen sanitair (deze is dichtbij bij een sanitairgebouw). Op de veranda van de glampingtent staat een grote picknicktafel van waar we prachtig uitzicht hebben op de bossen. 

  Er zijn in totaal 5 glampingtenten op Landal Coldenhove. Wil je er eentje bemachtigen dan moet je op tijd boeken :) Op het veldje staat nog een speeltoestel en een water-speeltoestel. Het wildrooster ligt hier recht voor de deur. Met een beetje geluk zie je hier 's avonds of in de vroege ochtend de wilde dieren aan je voorbij lopen. Vanaf het veldje loop je zó de mooie bospaadjes van de Veluwe op. 

  Het bos in en daar vinden we... 

  Het bos ligt letterlijk voor de deur. Meteen voor de glampingtenten ligt het wildrooster en vanaf daar ben je in het bos. Bij aankomst wandelen we meteen het bos. We volgen de slingerpaadjes en stuiten meteen op een wel heel bijzonder huisje! Het huisje van Bollo! En dat zomaar midden tussen de bomen, op een plek waar je hem niet verwacht. We kloppen aan, maar Bollo is niet thuis. Egel is wel thuis en ligt lekker te dutten. Dit huisje is trouwens wel extra bijzonder want hier is ook de Bollo-serie opgenomen. 

  Op pad met de boswachter 

  Wie kan er nou beter vertellen over de prachtige natuur dan de boswachter himself? En dus gaan we op stap met de boswachter. Kaasje voor onze Morris, want natuur en dieren daar weet hij alles van. En wat hij niet weet, dat vraagt hij de boswachter wel. Al wandelend zien we het mooiste van de omgeving, worden er takjes geworpen in de stroompjes (wie is als eerste beneden) en vindt Morris zelfs een zwijnenhaar aan de boom! Deze moest mee naar huis, dat begrijp je ;) De boswachter zelf was er ook nogal trots op, want met zijn leesbril-ogen vindt hij deze haren nauwelijks nog. Wil jij ook de sporen van wilde dieren zoeken? De wilde zwijnen schuren graag hun rug langs boomstammen, kijk dus eens goed naar afgescheurde boomstammen. 

  Wist je trouwens dat je op Landal Coldenhove het voormalige boswachtershuisje kan huren? Echt een uniek vakantiehuisje! Deze staat op een heuvel, vlakbij het wild-observatiescherm en aan de rand van het bos. Het boswachtershuisje is geschikt voor 4 personen en heeft 2 slaapkamers. Echt een unieke vakantiehuis! 

  Zwemmen, zwemmen en nog eens zwemmen 

  Een weekendje weg is niet compleet als je niet élke dag in het zwembad bent geweest. Toch? Nou Morris vind in elk geval van wel. Hij nam zijn eerste duik in het overdekte zwembad al meteen op vrijdagmiddag na het inchecken. En natuurlijk ook nog op zaterdag en zondag. Het zwembad is trouwens tot 21.00 uur geopend, dus alle tijd om een duik te gaan nemen. Het is een leuk zwembad met voor elke leeftijd wat wilds; een spray-park voor de kleintjes, een kleine (maar super snelle!) glijbaan, stroompjes en watervalletjes en een lekker warm bubbelbad. 

  Buitengewoon bijzondere paddenstoelenpad

  Een leuke speurtocht en mooie wandeling door het bos is het 'Buitengewoon Bijzondere Paddenstoelenpad'. Het is een kleine wandeling van zo'n 2 kilometer lang dus geschikt voor kleine beentjes :) Scan een de route bij het wildrooster bij de Glampingtenten, daar start de route. Morris rent vooruit en zoekt naar de bijzondere paddenstoelen. Er zijn zeven buitengewone paddenstoelen te vinden die allemaal iets te maken hebben met een natuurelement. Het bos van Coldenhove is echt bijzonder mooi; kronkelende paadjes, glooiend, zowel naaldbomen als loofbomen, gewoonweg idyllisch.

  Gourmetten in de tent 

  Het is inmiddels zaterdagavond. De wandeling met de boswachter zit erop, we hebben gezwommen en in het bos gespeeld en dan is het tijd voor avondeten. Hoewel er op Landal Coldenhove een aantal lekkere opties zijn (daarover later meer) gaan wij gourmetten in de tent! Ik vind gourmetten altijd heel knus en gezellig. En hoe leuk en gezellig is het om dit te doen ín de tent bij de brandende kachel? Of met beter weer, op de veranda van de tent? De vuurtjes branden, de pannetjes zijn ingevet met boter en we smikkelen van de lekkerste vleesjes en salades. 

  Restaurant de Brasserie 

  Op Landal Coldenhove zit een gezellig restaurant met als tof extraatje 'de Serre'. Na de BBQ op vrijdag en de gourmet op zaterdag schuiven we op zondag lekker aan in het restaurant. We gaan in de Serre zitten want het is hier zo heerlijk licht en lekker groen. Morris weet binnen no-time de weg naar het Speelbos binnen. Hij wandelt heen en weer tussen het Speelbos en ons tafeltje tot natuurlijk zijn gerecht wordt geserveerd. Wij nemen een heerlijke salade van de kaart, er is ook een aparte kinderkaart. In het restaurant-gedeelte zijn er tafeltjes met een schommel als stoel. Hoe leuk is dat? Kinderen de kids toch lekker wiebelen tijdens het eten. 

  Mocht je trouwens geen zin hebben in zelf te koken maar ook niet uiteten willen, dan kan je ook nog een pizza afhalen bij Restaurant Limone. 

  Binnen en buiten spelen 

  Naast Restaurant de Brasserie zit het indoor Speelbos. Zeker in tijden van slecht weer is dit een uitkomst! Kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen, klimmen en voetballen. Je kan er zelf gezellig bij gaan zitten en een lekker kopje koffie bestellen. Maar je kan ook plaatsnemen in de Serre of het Restaurant en de kids heen en weer laten lopen. Zij vermaken zich hier toch wel. Of ga lekker zitten bij de kachel in de serre, bestel een wijntje en borrelplankje, kinderen naar het Speelbos en voíla je hebt écht vakantie ;) Voor de Serre vind je een terras met uitzicht op de speeltoestellen buiten. Er is een leuk klimrek met glijbaan en een springkussen. 

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder