Opoe Sientje + win

Nijmeegse ongedwongenheid aan de Waal

Mijn favo plek in Nijmegen tijdens de zomermaanden is toch wel de Kaaij. Een cultureel en muzikaal festival onder de Waalbrug dat de hele zomer duurt! Natuurlijk heb ik in dit gebied ook altijd diverse boten zien liggen, maar daar is mijn aandacht nooit naar uitgegaan. Zonde! Want als er een plek is die alle aandacht verdient, is het wel Bed and Breakfast Opoe Sientje! Op een schip, dobberend in de historische haven, onder de Waalbrug is deze B&B een verborgen pareltje! 

Opoe Sientje BenB Nijmegen

Opoe Sientje Scheepvaartmuseum

Stap aan boord!

Ahoi, stap aan boord van Opoe Sientje! Binnen zorgt het knapperende haardvuur voor een warme en gezellige gloed. Terwijl mijn handen zich warmen aan de vlammen, plof ik neer op een kruk en voel ik me meteen thuis. Een ongedwongen sfeer overheerst hier. Het is er kneuterig gezellig, de houten meubels en historische elementen geven deze plek karakter. Terwijl ik smul van de huisgemaakte appeltaart verheug ik me nu al op de kamers! Het is nu winter en koud, maar in de zomer is deze plek minstens zo bijzonder! Festival De Kaaij (dat de hele zomer duurt!) kent iedereen in de verre omtrek wel. Maar deze B&B, die tegenwoordig ook een terrasvergunning heeft, kende ik nog niet. Heel gek, want dit is absoluut een aanrader. 

BB Opoe Sientje unieke kamers

Slapen op de boot

Verdeeld over 2 boten vind je diverse kamers. Allen voorzien van een eigen naam, maar steeds een andere inrichting. Wel is de scheepvaart het hoofdthema van de bijzondere vertrekken. Dat kan overduidelijk aanwezig zijn, maar het zit hem ook in de kleinste details. Duidelijk is dat er met zorg en creativiteit over is nagedacht. De grote diversiteit in kamers zorgt ervoor dat Opoe Sientje een brede doelgroep kan aanspreken. Een romantisch weekend weg met je lief, een nachtje weg met het gezin of met je vriendinnen na een feestje en hier je roes uitslapen! Doordat de kamers en ruimtes verdeeld zijn over de 2 boten, is er altijd voldoende privacy. Super fijn!

BB Opoe Sientje Nijmegen

Opoe Sientje

Classina Koenen, een oud schippersvrouwtje, mocht meer dan 35 jaar deze boot haar thuis noemen. Haar boot was, na het overlijden van haar man, haar grote liefde. Een liefde die werd gedeeld, zo bleek later, door huidig eigenaar Leon. Toen Classina ook wel liefkozend Sientje genoemd, niet langer op de boot kon blijven wonen, mocht Leon deze van haar overnemen. Hij toverde de oude boot om tot de gezellig B&B die het nu is. En de naam van dit B&B? Opoe Sientje natuurlijk! Voor de geschiedenis liefhebbers onder ons: op de gang kun je nog veel meer te weten komen over het verleden van deze bijzondere boot!

BB Opoe Sientje Nijmegen historische haven

Opoe Sientje Nijmegen Ooijpolder

Unieke ligging

De ligging van Opoe Sientje is uniek! Opoe Sientje ligt in de historische haven van de oudste stad van Nederland. En alsof dat niet bijzonder genoeg is, sta je ook nog eens in een paar passen in het centrum van de stad. Maar ook dat is nog niet alles! Loop je de andere kant op, dan sta je midden in de natuur. De bekende Ooijpolder begint en eindigt hier. Bijzonder, toch!? En in de zomer is er dan ook nog het festival de Kaaij. Dichter bij het vuur kan je niet zitten!

Opoe Sientje terras en restaurant

Opoe Sientje de Kaaij hotspot

Terrasje pikken

Opoe Sientje heeft sinds begin 2017 ook een terrasvergunning. Een hele grote meerwaarde. Terwijl ik er logeer, zijn ze bezig om het terras op de boot in de orde te maken en het te voorzien van glas aan de zijkanten om het zo windvrij te maken. Ik weet zeker dat het eindresultaat top zal zijn! Het is hartje winter als ik Opoe Sientje bezoek, maar je kan nu al zien dat het hier in het zonnetje héél gezellig zal zijn! Al dobberend op het water genieten van een frisse rosé. En bedenk dat hier de hele zomer ook de Kaaij is! Kan je niet wachten? Er staan al wat tafeltjes met stoelen aan wal en op de eerste boot vind je een hele grote houten bank waar je ook lekker kan neerploffen. 

Opoe Sientje koffie en thee Nijmegen

Kom binnen! 

Binnen in de centrale ruimte is er ook de mogelijkheid om een drankje te nuttigen. Een kop koffie met appeltaart, maar ook een lekker speciaalbiertje met een portie bitterballen…Het is allemaal mogelijk! Ook in deze ruimte staat de scheepvaart weer centraal. Een klein museum, je kijkt je ogen uit. De warmte van de open haard voelt heerlijk en de ruimte straalt een en al gezelligheid uit. Weet dat je hier ook  terecht kunt voor een high tea of een bierproeverij. Dit zijn arrangementen die op aanvraag aangeboden worden. In de ochtend wordt in deze ruimte ook het ontbijt geserveerd. Warme broodjes, diverse soorten beleg en een ei ,want dat hoort er uiteraard bij! En gelukkig wordt de cafeïnebehoefte ook naar tevredenheid weer op peil gebracht. Mijn advies: kom snel deze kant op!

Win een overnachting aan boord van Opoe Sientje!

Update: de winactie is inmiddels gesloten

Ga zelf ervaren hoe het is om een nachtje te slapen aan boord van een historisch schip. In samenwerking met Opoe Sientje mag Soetkees een overnachting voor twee personen cadeau geven! Overnachten op een schip en natuurlijk de stad Nijmegen verkennen, een perfecte combi. 

Doe mee en win! 

BB Opoe Sientje Nijmegen slapen op een boot

Opoe Sientje Nijmegen2

Opoe Sientje Nijmegen ontbijt

Opoe Sientje Nijmegen overnachten2

Opoe Sientje Nijmegen Waalbrug

BB Opoe Sientje aanrader

contentmap_plugin
Wendy 2

Geschreven door Wendy

Grote passie voor reizen | Leert ongetemde reislust te combineren met moederschap | Van wereldstad tot jungle | Kampeert alleen op festivals | Grote liefde voor New York en haar zoontjes | Ontdekt de kneuterigheid van bungalowpar...

Meer over Wendy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in