Olive Stone Farm

Uit een magazine, zo mooi!

Een schattige, authentieke cottage staat verscholen tussen de olijfbomen. Omgeven door de natuur, kakelende kipjes en een grazende koe. We zijn op de olijfgaard van Adrew en Elaine aangekomen; Olive Stone Farm. Een oase van rust in het mondaine Montagu, aan de panoramische Route62. De cottage is er een dat zo uit een magazine komt gelopen, uniek en 'one of a kind'. Binnen is het al net zo mooi als buiten. We vergapen ons aan het stijlvolle interieur, de gezellige haard, de kneuterige keuken én de buitendouche! 's Ochtends worden we gewekt door de kipjes. Verse eieren en melk van de koe staan al voor ons klaar. Ik stap onder de heerlijk frisse buitendouche en was de slaap uit mijn ogen zodat ik het uitzicht nog beter kan bewonderen; de grote bergen van het Twistniet Natuurpark. 

Olive Stone Farm cottage Montagu mountains

Olive Stone Farm Montagu outside cottage2

Olive Stone Farm Montagu chicken

Op de boerderij

Op de boerderij, even weg van alles en iedereen, maar toch op loopafstand van het dorpje Montagu. We komen er tot rust. Nemen een duik in onze eigen plungepool. Genieten van de Zuid Afrikaanse zonnestraaltjes. Maken ons eigen eten klaar in het gezellige keukentje en eten buiten op het terras totdat de kaarsjes op zijn. Binnen steken we het haardvuur aan. Niet omdat het zo koud is, maar gewoon, voor de gezelligheid. We spelen een spelletje, slurpen nog wat Zuid Afrikaanse wijntjes naar binnen en ploffen op bed omdat er morgen wéér zo'n heerlijke dag op het programma staat. 

Andrew en Elaine leggen ons echt in de watten. Want eenmaal op de boerderij, is de boerderij ook een beetje van jou. Verse melk van de koe, de eieren van de kip en de zelfgemaakte olijfolie staan al voor je klaar. Ook mag je groente plukken uit de groentetuin. Andrew en Elaine hebben met veel passie deze olijfgaard omgetoverd tot een klein paradijsje met slechts 3 cottages. De cottage zijn allemaal met de hand gebouwd en omgeven door olijfbomen. Je buren zie je dus niet. Heerlijk! 

Olive Stone Farm Montagu cottage interior

Olive Stone Farm Montagu outdoor shower1

Olive Stone Farm cottage Montagu fireplace

3 unieke cottages

Alle 3 de cottages zijn uniek ingericht, maar stralen allemaal dezelfde warmte en stijl uit. Natuurlijke materialen voeren de boventoon; stenen muren en houten balken. De cottages zijn gebouwd van lokale stenen. In het huisje staat een heerlijk tweepersoonsbed met goede matrassen. Een zitje, tafel voor twee bij de open haard en een knusse keuken met alles erop en eraan. De badkamer heeft zowel een binnendouche als een buitendouche. En natuurlijk mogen heerlijke aminities van natuurproducten niet ontbreken. De tuin is bedekt met pitjes van vruchten en elke cottage heeft zijn eigen stenen, eco-zwembad. Het water in het zwembad wordt gezuiverd door de natuur, de planten en de vissen. Plof neer op een van de zonnebedjes en geniet van Afrikaanse zonnetje. Ook is er een 'braai' waar je zelf vlees en lekkernijen op kan braaien. Dat moet je gewoonweg een keer gedaan hebben als je in Zuid Afrika bent. 

Olive Stone Farm cottage Montagu private pool

IMG 20161017 185241 001

Kookworkshop

Nog eventjes en dan worden er op Olive Stone Form ook kooklessen georganiseerd! Koken doe je in de grote boerderijkeuken met een enorme Aga-oven. Natuurlijk wordt er gekookt met verse producten van de boerderij en van lokale boeren in de omgeving. 

Ligging aan Route62

Olive Stone Farm bevindt zich in de Kerkstraat. Het was even zoeken, want de huisjes zijn vanaf de weg niet zichtbaar! Als je het dorp in rijdt, dan ben je net te ver. Onze auto parkeren we bij het huisje, in de schaduw. Eenmaal daar, willen we eigenlijk niet meer weg, maar we gaan toch de omgeving verkennen. Op loopafstand van de cottage bevindt zich het hart van Montagu met verschillende restaurantjes. Montagu is een klein stadje, het is vooral de omgeving die vraagt om ontdekt te worden. Olive Stone Farm is een ideale tussenstop voor je roadtrip over de Route62 en de WijnRoute. Het ligt aan de route en is gelegen tussen Franschhoek en Oudtshoorn. 

Lees mijn blog over Montagu

P1050175 001

P1040848 001

Olive Stone Farm cottage farm animals

Olive Stone Farm cottage bathroom

Olive Stone Farm Montagu olive trees

Olive Stone Farm Montagu cottage outdoor shower2

Olive Stone Farm garden

P1040877 001

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in