Boomhut Veluwe

Overnachten in hogere sferen!

‘Ja, slapen in een boomhut!?’ Hoor ik dit mijn 3-jarige zoon enthousiast roepen? Of zijn het manlief en ik? Het goede antwoord is: wij alledrie! Want laten we eerlijk zijn… Of je nu 3 bent of 34, er borrelt meteen een hoop enthousiasme op bij het idee dat je mag slapen in een boomhut. Voor de 34-jarige ik is het een flashback naar vroeger. Toen was het toch wel erg bijzonder als een vriendinnetje dat ineens in haar tuin had staan. Een boomhut heeft iets magisch, iets spannends en blijkbaar zit er geen leeftijd aan vast om dat nog steeds te vinden. Want mijn 3-jarige zoon is bij het zien van de plaatjes al om. In Otterlo, op de mooie Gelderse Veluwe, vind je camping De Wije Werelt. En hier hebben we als gezin een nachtje geslapen in een boomhut (ook wel een ‘zwerfhut op hoogte’ genoemd). En wat een leuke ervaring was dat!

Vanaf ons huis is het een half uurtje rijden naar camping De Wije Werelt. Een half uurtje rijden en we bevinden ons gewoon in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Terwijl we het terrein op rijden, heeft onze kleine man de boomhut al eerder gespot dan wij. Oké, dit is best hoog. Gelukkig zitten er geen mensen in de auto met hoogtevrees. Nadat we de sleutel hebben opgehaald bij de receptie, haasten we ons naar onze logeerplek voor deze nacht. We zijn inmiddels behoorlijk nieuwsgierig geworden.

BoomhutVeluwe4

BoomhutVeluwe7

BoomhutVeluwe6

Een compleet huisje in de hoogte

Ooooh! Wauw! Wat leuk! Een bedstee! Wat een leuke lamp! Mag ik naar boven klimmen? Even in het kort de eerste reacties van ons alle drie gebundeld. Het is een heerlijk kneuterig plekje. Wat al direct een bepaalde gezelligheid uitstraalt door de warme kleuren van het hout. Wanneer je binnenkomt, loop je meteen tegen de bedstee aan. Hoe leuk is dat!? Een beetje nostalgisch, maar daarmee maakt het hippe lampje in de bedstee ook meteen weer een beetje korte metten. Hier kunnen 2 mensen lekker slapen.

Wanneer je verder loopt, zie je dat je met een trap de vliering op kan. Hier vind je 4 slaapplaatsen. Terwijl ik een beddentest doe boven (komt door de keuring!) kijk ik vanaf boven op een gezellige keuken en dito zithoekje. Met voldoende keukengerei heb je de mogelijkheid zelf een 3-gangen menu in elkaar te zetten, maar daar doen we dit nachtje weg niet aan.  In de hut is zelfs een TV aanwezig en er is Wifi-verbinding. Tja, het is natuurlijk wel een boomhut anno 2018.

BoomhutVeluwe8

BoomhutVeluwe13

In de badkamer bevind je je in tropische sferen. Wat een gave muurdecoratie, erg origineel! De badkamer is klein, maar alles wat je nodig hebt, is er. En een uitzonderlijk goede douchestraal. Dat is altijd een breekpuntje van manlief. Dus daarom een vernoeming waard!

Er is een terraszitje boven, waar je in het ochtendzonnetje een bakje koffie kunt drinken. Maar ook onder de boomhut vind je zitgelegenheid in de vorm van ligstoelen en een heuse schommelbank. Het moge duidelijk zijn dat vooral de laatste favoriet was. Op warme dagen vind je hier juist weer een beetje schaduw. Fijn om beide mogelijkheden te hebben!

FietsenVeluweNatuurschoon op de Veluwe

Na een goede nachtrust wandel ik ‘s ochtends richting de receptie om broodjes te halen. Verse broodjes en jus d’orange, maar ook de krant van vandaag. Je vindt het hier allemaal. Met het beleg wat we van huis hebben meegenomen beginnen we de dag met een lekker ontbijt. Want een goede bodem hebben we nodig met ons plan van de dag: de Veluwe verkennen op de fiets! Bij de receptie kun je fietsen huren inclusief fietsstoeltje voor Ties. Hoppakee! In de benen en gaan!

Oké, een confession momentje hier… Voor ons alle drie was het de eerste keer dat we op de Veluwe waren. Bizar eigenlijk, omdat we er redelijk dichtbij wonen. Maar goed, voor alles moet een eerste keer zijn en we waren er wel al vlot uit dat het niet de laatste keer zal zijn.  Want wat is het er mooi! Een prachtige plek om te fietsen, maar ook om te wandelen.

Lees meer over de Veluwe!

IMG 20160626 173307 001

Camping De Wije Werelt

Ik ben geen campingexpert,  maar volgens mij is dit toch wel een hele leuke! De camping ligt in een toplocatie, waar je een hoop leuke activiteiten kunt doen. Daarnaast is het een camping die goed inspeelt op de ‘glamping’ trend. Want naast dat je in deze geweldige boomhut kan slapen kun je ook in een baby safari tent slapen. Of een Veluwse zwerfhut  Lees het leuke artikel van Daisy hierover! En laten we de FRED niet vergeten, een nature hotelsuite! En zo zijn er nog meer mogelijkheden om een bijzonder weekendje weg te hebben in eigen land. Tuurlijk is er ook genoeg plek om ‘echt’ te kamperen met caravan of tent.

Voor de kids is het echt een walhalla! Genoeg speeltuinen, zelfs een binnenspeeltuin, een buitenzwembad, een kinderboerderij en ga zo maar door. Voor de innerlijke mens kun je terecht bij Restaurant de Houtzagerij. Hier hebben wij de eerste avond gegeten. Ruime keuze, zowel voor volwassen als kinderen. Wij hebben er goed gegeten. Geen moeilijke culinaire dingen, maar een kaart waar iedereen wel een keuze kan maken. De kaart met allemaal speciaal biertjes viel ook erg in de smaak. En hoe ideaal, terwijl wij met onze biertjes op het eten aan het wachten waren, kon Ties zich uitleven in de binnenspeeltuin die zich naast het restaurant bevindt. Oh ja, een borrel- en lunchkaart is ook aanwezig!

 

Camping Wije Werelt

Degene die mij een beetje kennen, weten dat ik een hekel heb aan kamperen. Maar ik moet bekennen, dit was toch wel heel erg leuk! Oké, er komt geen tent en luchtbed aan te pas, maar de sfeer van het kamperen en het-zijn-op-de-camping is duidelijk voelbaar. Het heerlijke buitenleven en de leuke faciliteiten voor kinderen zijn echt top. Mijn kleine man die 2 dagen lang helemaal hyper de pieper en blij rond liep, is daar het bewijs van. En het cliché ‘kind happy, pap en mam happy’ gaat toch wel volledig op. Wel goed om te weten is dat het voor de hele kleintjes niet meteen uber kidsproof is. Je zit natuurlijk met de diverse hoogteverschillen in en rondom de boomhut. En er zijn geen hekjes om de boel af te zetten. Ook de stopcontacten zijn niet afgeschermd. Dus hou dit wel in je achterhoofd. Voor ons was het geen probleem.

Of dit kampeeravontuur nog een vervolg gaat krijgen? Uuuhh… ik denk het wel! Camping De Wije Werelt heeft een vuurtje aangewakkerd.

BoomhutVeluwe9

BoomhutVeluwe5

DSC02252 01

BoomhutVeluwe10

contentmap_plugin
Wendy 2

Geschreven door Wendy

Grote passie voor reizen | Leert ongetemde reislust te combineren met moederschap | Van wereldstad tot jungle | Kampeert alleen op festivals | Grote liefde voor New York en haar zoontjes | Ontdekt de kneuterigheid van bungalowpar...

Meer over Wendy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in