Grand Hotel Ter Duin

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust

Als er een provincie in Nederland is waar ik automatisch een vakantiegevoel bij krijg, dan is het wel de provincie Zeeland. Onderweg van Nijmegen naar deze provincie begint die vibe al langzaam naar boven te borrelen. Nadat je de drukte van Rotterdam gepasseerd bent, maken de driebaans snelwegen plaats voor eenbaans autowegen. De duinen, het water en de leuke Zeeuwse huisjes passeren je in plaats van die dikke Mercedes die zonodig 140 kilometer per uur wilt rijden. Een zekere rust straalt Zeeland uit. Er is ruimte. En hoe komt het toch dat het er bijna altijd mooi weer is?

Mijn eerste vakantieherinnering, een weekje Zeeland in een chalet samen met mijn ouders en broertje, dikt dat vakantiegevoel misschien ook een beetje aan. Dus lieve lezers, die glimlach op mijn gezicht toen manlief en ik vorige week die kant op reden, is misschien wel een beetje verklaarbaar.  Ff een nachtje samen weg! Ons doel: ontspannen! Oké… De optie om een stad door te sjezen en te verkennen zat er deze keer ook ff niet in, getuige mijn buik (ik weet het, buikJE is niet van toepassing) en de daarbij horende bekkenproblematiek (hey, tis voor het goede doel!). Maar dat mocht de pret zeker niet drukken!  

Onze eindbestemming voor deze babymoon… Burgh Haamstede! Om precies te zijn het Grand Hotel ter Duin.

IMG 1139

Grand Hotel Ter Duin Burgh Haamstede3

Grand Hotel Ter Duin Burgh Haamstede5

Grand Hotel Ter Duin Burgh Haamstede4

Een kleurrijk en modern welkom in een prachtige omgeving

Grand Hotel ter Duin is een hotel met 133 kamers en het heeft zelfs 4 appartementen. In de lobby zie ik een diverse typen gezelschappen. Van gezinnen, bejaarde stellen tot jonge verliefde twintigers. De locatie van het hotel verklaart deels die diversiteit. Op loopafstand van 1,4 kilometer bevindt zich het strand en tegenover het hotel bevindt zich het bos van West Schouwen en de Zeepeduinen. Prachtig toch! Het centrum van Burgh Haamstede is met een kleine 10 minuten fietsen te bereiken. Tja, om dan nog maar te zwijgen over de vele activiteiten die je kan ondernemen in de omgeving.

De lobby is ruim opgezet en modern ingericht. In het midden is een grote bar waar je een drankje kan bestellen om vervolgens in een van de lekkere stoelen of banken te ploffen. Rond 17.00 uur worden er gratis wat lekkere kleine hapjes uitgeserveerd. Dat soort kleine dingen geven toch net even dat leuke extraatje, vind ik. Terwijl ik helemaal door de lobby loop, zie ik dat er ook een heerlijk groot terras is! Een soort binnenplaats. Om hier na een dagje fietsen neer te ploffen om nog van het avondzonnetje te genieten is de perfecte afsluiting van de dag. Ik zie het in ieder geval al helemaal voor me!

Voor het diner hoef je in principe de deur niet meer uit, want het hotel heeft ook een eigen restaurant. Hier kun je vanaf 18.00 uur aanschuiven en genieten van een lekkere maaltijd.

Grand Hotel Ter Duin Burgh Haamstede6

Grand Hotel Ter Duin Burgh Haamstede7

Zeeuwse meisjes op de kamer

Onze kamer is niet zozeer hip en happening maar wel netjes en ruim, zeer ruim! Maar ook ontzettend licht door de grote ramen en 2 klapdeuren die open kunnen naar ons eigen balkon. Heerlijk! Een schilderij waar twee Zeeuwse dames in klederdracht op staan geeft de kamer een leuke Zeeuwse touch. De badkamer is, net zoals de kamer zelf, ook lekker ruim. We lopen elkaar niet in de weg door de twee wastafels. En de douche is voorzien van een goede straal. De bedden zijn zacht en zorgen dat we slapen als een roosje na een dag zeelucht snuiven.

Grand Hotel Ter Duin Burgh Haamstede11

Grand Hotel Ter Duin Burgh Haamstede12

Grand Hotel Ter Duin Burgh Haamstede10

Luk ’t vandaege nie, dan merrege

Ook is er een heerlijk wellness gedeelte! Aangezien ons doel ontspannen is, maken we hier uiteraard gebruik van. Ik ben groot fan van de sauna, maar die sla ik nu ff over. Maar als ik zie hoe manlief ontspannen de sauna uitloopt richting koude douche, weet ik dat het goed is. Heerlijk zwem ik wat baantjes en lees ik mijn boek uit op een van de ligbedjes. Er is ook een infrarood sauna en een Turks stoombad. Wie zijn dagelijkse workout niet wilt overslaan, kan ook hier zijn hart ophalen: er is een fitnessruimte.

Grand Hotel Ter Duin Burgh Haamstede1

Een goede start van de dag  

Terwijl ik de eetzaal binnenloop, lachen de verse croissants en broden mij toe. Oh help, mijn grote zwak ‘American pancakes’ zijn ook van de partij! Terwijl ik langs het buffet loop, popt ook meteen weer mijn altijd aanwezige eetkeuzestress op. Weet dat dit bij mij altijd gebeurt als ik teveel lekkere dingen zie! Positief dus!

Yes! Cappuccino! Wie vaker artikelen van mij heeft gelezen, weet dat dit een belangrijke ontbijt maatstaaf is. Vink dat extra puntje maar af bij Hotel ter Duin. En dat in combi met vers fruit, hoppakee: een tweede extra puntje erbij verdiend. Alles ziet er netjes uit. Er word goed bijgevuld. En dat is voor iemand die drie keer loopt (don’t judge me… Ik kan mijn zwangerschap inzetten!) zo fijn!

Grand Hotel Ter Duin Burgh Haamstede9

IMG 11531

Omgeving met een echt vakantiegevoel!

Burgh Haamstede zelf is klein maar fijn. Het is ook een prima punt om diverse plaatsen te bezoeken, zoals Renesse en Zierikzee. Dat kan met de auto, maar de fiets is in deze omgeving denk ik nog wel het leukste vervoersmiddel (deze kan je huren bij het hotel! ). Je hebt de rust in de prachtige natuur en de mooie Hollandse duinen. Tel dan de mooie stranden erbij op en ik denk niet dat je je zult vervelen. En als tot slot een stukje ontspanning en rust ook van groot belang is, dan is een fijn hotel als Grand Hotel ter Duin zeker het antwoord!

Grand Hotel Ter Duin Burgh Haamstede8

Grand Hotel Ter Duin Burgh Haamstede13

Praktische info

Adres: Hogeweg 55, Burgh-haamstede, Nederland

te boeken via: https://www.voordeeluitjes.nl/hotel/grand-hotel-ter-duin

Grand Hotel Ter Duin Burgh Haamstede14

Grand Hotel Ter Duin Burgh Haamstede16

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Voordeeluitjes. Maar samenwerking of niet, je kan altijd rekenen op een eerlijk artikel.

contentmap_plugin
Wendy 2

Geschreven door Wendy

Grote passie voor reizen | Leert ongetemde reislust te combineren met moederschap | Van wereldstad tot jungle | Kampeert alleen op festivals | Grote liefde voor New York en haar zoontjes | Ontdekt de kneuterigheid van bungalowpar...

Meer over Wendy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in