Landal Rabbit Hill

Ga naar buiten!

Ga naar buiten! Want niemand is een binnenmens. En kinderen al helemaal niet! Ga de bossen in. De hei op. Ga op zoek naar pissebedden onder oude boomschors, spring met je laarzen in de plassen, speur naar eekhoorntjes in de bomen en wordt lekker vies.

Landal Rabbit Hill is een park voor de ‘er bestaat gaan slecht weer- kinderen’, voor moddermoeders, voor achtertuinavonturiers en onverschrokken padvinders. Het park is omgeven door bomen, bomen en nog eens bomen. Door de heide van de Veluwe en de zandverstuivingen van Kootwijkerzand. De natuur is hier altijd dichtbij. In de achtertuin van je huisje liggen onder de bomen de konijnenholen verscholen. Al met één stap naar buiten sta je in de natuur. Op en top natuur en dat lekker dichtbij in eigen land. Je gaat zeker naar huis met het idee “Wat is Nederland toch eigenlijk mooi hè”.

Landal Rabbit Hill Veluwe10

Landal Rabbit Hill Veluwe vakantiepark

Landal hartje OERRR

Landal Greenparks is sinds kort de trotse hoofdsponsor van OERR. Een natuurlijke liefde die er eigenlijk altijd al was. Landal houdt van de natuur en is koploper als het gaat om duurzaamheid op haar parken. En ook kinderen hebben bij Landal een speciaal plekje. Laat dat nou precies zijn waar OERR voor staan! OERR wil de natuur doorgeven aan onze kinderen. Kinderen naar buiten brengen. Leren genieten van de natuur, of dat nou is in je eigen achtertuin of in een natuurpark. Een mooie samenwerking, reden voor een klein feestje. Op uitnodiging van Landal in samenwerking met OERR hebben wij  dit feestje mogen meevieren!

Landal Rabbit Hill Veluwe6

Landal Rabbit Hill Veluwe speeltuin2

Geef de natuur door

Geef de natuur door aan je kinderen. Want de natuur heeft ons nodig en wij de natuur! Onze hulp is van harte welkom. Voor de grote, maar zeker ook de kleine beestjes (ja zelfs die irritante mug). De insecten hebben het zwaar, met name de bij. En zonder de bij kunnen we echt niet. Denk maar eens aan die lekkere appels in de fruitschaal of aan die sappige peren. Vele gewassen en bloemen zijn afhankelijk van bestuiving en daar is de bij maar al te druk mee. Alleen onze tuinen kleuren grijs, met tegels en asfalt en fancy terrassen. Dus hup, een stoeptegel eruit en bloemzaadjes erin. Zo kan jij op kleine schaal al een klein beetje helpen. Ook op Landal Rabbit Hill wordt volop gewerkt aan de biodiversiteit van de natuur. Wilde bloemen zijn volop ingezaaid en insectenhotels hangen aan de bomen. Dit is één van de manieren waarop Landal op al haar parken investeert in de natuur. Jij kan ook een handje helpen! Bestel een gratis actiepakket op www.oerrr.nl/wildebloemen. Enne, behalve dat die bloemen super nuttig zijn, is het natuurlijk ook gewoon hartstikke mooi!

Onder leiding van de boswachters van OERRR gingen de kinderen aan de slag om een insectenhotel te maken. In de tipi-tent werd druk gehamerd en getimmerd. Ook een leuke activiteit om thuis zelfs eens met de kinderen te ondernemen (en ook voor de twee linkerhanden mensen best goed te doen!). Ook werd er druk gegooid en gesmeten met bloemzaadjes van wilde bloemen. Ga je over een paar weekjes naar Landal Rabbit Hill dan staan hopelijk die bloemen prachtig in bloei!

Landal Rabbit Hill Veluwe4

Landal Rabbit Hill Veluwe huisje

Begraaf je onderbroek

Nog een leuke tip van OERRR: wil je weten hoe gezond jouw tuin is? Begraaf dan een katoenen onderbroek onder de grond. Even twee maandjes wachten en graaf hem dan maar weer op. Wanneer jouw tuin gezond is, dan is er nog maar weinig van jouw katoenen onderbroek over. De beestjes in de bodem hebben deze heerlijk verorberd. Is je onderzoek nog zo goed als nieuw, dan kan je tuin meer groen en leven gebruiken!

Het Wilde Dieren Pad

Op zoek naar de wilde dieren van de Veluwe! Vanaf het park wandel je zo het Wilde Dieren Pad op (deze begint bij huisje 315). Scoor even je gids (met leuke opdrachten) bij de receptie en ga samen met de kids op zoek naar de das, het wilde zwijn, het hert en nog veel meer beesten. Onderweg voer je de opdrachten uit en leer je meer over de dieren in het bos. Na afloop zijn de kinderen echte ‘wilde dieren kenners’ en mogen ze hun Wilde Dieren Diploma in ontvangst nemen.

Landal Rabbit Hill Veluwe8

Buiten spelen

Een plas water, een paar bomen en een stok, veel meer hebben kinderen eigenlijk niet nodig om zich kostelijk te vermaken. Laat dat er nou sowieso in overvloed zijn op Landal Rabbit Hill. Maar er is meer te beleven buiten; een mooie speeltuin voor de kleintjes (met glijbaan, konijnholen om door te kruipen, schommels en een springkussen) én voor de grote avonturiers! Er is een nieuw, uitdagend klimparcours en een enorme toren met slingerende glijbuis naar beneden. Kom even knuffelen met de geitjes op de kinderboerderij of ga midgetgolven onder de hoge bomen. Ook is er een voetbal/basketbalveldje. Wanneer het weer het toelaat worden er leuke activiteiten georganiseerd in de grote tipitent, zoals marshmallows roosteren boven het kampvuur.

Verspreid over het hele park, soms verscholen achter de bomen, vind je allerlei speeltuintjes. Zo is er altijd wel een speeltuintje in de buurt van je huisje. Boek je een speciale kidswoning, dan weet je zeker dat je in de buurt van een speeltuintje zit.

In de warme zomermaanden is ook het buitenzwembad geopend.

Landal Rabbit Hill Veluwe speeltuin

Landal Rabbit Hill Veluwe buiten spelen

Binnen spelen & zwemmen

Klim naar grote hoogte in het nieuwe ‘High Rope Parcours’! Dit gloednieuwe klimparcours is voor de echte avonturiers en de klimaapjes. Het touwenparcours is uitdagend, met hier en daar een glijbaan naar beneden en brengt de kids letterlijk naar grote hoogte.

Ook nieuw is de binnenbar waar je wat versnaperingen kan halen, een kopje koffie met gebak of een glas wijn met bitterballen. Laat de kinderen maar lekker rauzen en geniet zelf van een rustmomentje. Of doe gewoon lekker mee. Waarom ook niet.

Er is voor elke leeftijd wat wils in de binnenspeeltuin. De kleinere kinderen vermaken zich kostelijk in het speelkasteel of op de trampoline. Mijn kleine man was niet weg te krijgen van de trampoline. Zelfs de belofte voor een lekker ijsje maakte niet dat hij ‘zijn plekje’ op de trampoline wilde verlaten. Behalve Bollo dan. Want toen er gedanst mocht worden met Bollo tijdens de kinderdisco stond hij op het podium. De dikke knuffel van Bollo maakte zijn dag compleet.  

In de kinderclub is er elke dag iets te doen. Knutselen, tekenen, verven, kinderbingo en kinderdisco. Vervelen is echt onmogelijk hier! En wat dacht je van de nieuwe flitsende bowlingbaan?

Wij kwamen in één weekend tijd te kort om ook nog het zwembad te bezoeken.

Landal Rabbit Hill Veluwe Indoor Rope Parcours

De Brasserie

Wauw! De metamorfose van De Brasserie is meer dan geslaagd! In het kader van ‘het oog wil ook wat’. De Brasserie is het nieuwe, hippe en moderne middelpunt van Landal Rabbit Hill geworden. Hier ga je met plezier heerlijk zitten tafelen. Geen dertien-in-een-dozijn parkrestaurant, maar eentje die zo op mijn hotspotlijstje kan. De Brasserie is ruimtelijk ingericht met houten meubels, houten details, groene planten en zelfs schommelstoelen! De meest geliefde plekjes voor de kids. Hoeven ze niet stil te zitten tijdens het eten maar kunnen ze fijn een beetje zwieren.  

De prachtige groene tegels van de keuken steken mooi af tegen de grijstinten van de vloeren. En hoe leuk is het Bollo-kinderhoekje!? Hier staat elke avond een mini-lopend buffetje klaar voor de kids. Pak een Bollo bordje en laat je kind lekker opscheppen terwijl jij bestelt van de menukaart. Op de menukaart staan gerechten met verse, lokale ingrediënten, veelal biologische en duurzaam. Ook worden er voor jong en oud kookworkshops georganiseerd!

Reserveer wel van tevoren een plekje in De Brasserie. Het is een geliefde en gewilde plek om lekker te eten dus het wordt regelmatig helemaal volgeboekt!

Landal Rabbit Hill Veluwe De Brasserie

Landal Rabbit Hill De Brasserie4

Landal Rabbit Hill Veluwe De Brasserie9

Landal Rabbit Hill Veluwe De Brasserie2

De natuurrijke omgeving – een fietstochtje

Je hoeft niet ver weg te gaan om de natuur op te zoeken. Zet één stap buiten de deur van je huisje en je staat al in de bosje. Maar neem ook eens de fiets of de auto en ga een stapje verder. Want net buiten het park bevindt zich de waanzinnig mooie natuur van de Veluwe. Ik stapte onder leiding van twee bevlogen Boswachters van Natuurmonumenten op de fiets en ging op ontdekkingstocht rondom het park. Deze ronde brengt je langs een aantal hoogtepunten en is ongeveer 26 kilometer fietsen.

Onze eerste stop:  Kootwijkerveen. De ochtend-dauw hangt nog boven het meer als wij er ’s ochtends vroeg arriveren. We zijn stil en horen alleen het gefluit van de vogeltjes, verder niets. We zien hoe de natuur ontwaakt.

Veluwe Kootwijkermeer

P1170473 01

Vervolgens fietsen we over de A1 via Hasselt op weg naar Hoog Buurloo. Onderweg kom je wildobservatieplek tegen. Op deze plek komen regelmatig herten en zwijntjes langs. Terwijl we luisteren naar het verhaal van de boswachter zien we in onze ooghoeken een wild zwijn de weg oversteken. Net te laat om deze ook op de gevoelige plaat vast te leggen.

Onze tweede stop: Hoog Buurloo. Het geluid van gemekker wordt steeds sterker. We fietsen op een grote schuur af waar dit gemekker duidelijk vandaan komt. Ik kijk over de rand van de deur en tientallen geitjes staren naar me terug. Ze staan nu nog even binnen, heerlijk in het droge stro, maar grazen straks buiten op de velden.

We stappen weer op de fiets en rijden door naar Radio Kootwijk. Onderweg zien we hoe herten met gemak over een metershoog hek springen

Veluwe Hoog Buurloo

Onze derde stop: Radio Kootwijk. Een must-see als je verblijft op Landal Rabbit Hill. Want deze plek is niet alleen mooi maar zeker ook indrukwekkend. Het imposante gebouw van Radio Kootwijk is zo typisch, zo anders en steekt af tegen de omringende natuur. Radio Kootwijk is een unieke plek in Nederland. Dit monumentale zendstation zorgde in de jaren twintig van de vorige eeuw voor het radiotelegrafisch contact met het toenmalige Nederlands-Indië. Niet zonder reden werd deze plek uitgekozen voor het zendstation; het bevindt zich midden op de grote zandverstuiving van Kootwijkerzand. Hier maken de bossen van de Veluwe opeens plaats voor een groot open gebied van heide en zand. Ideaal voor een zendstation!

Je kan Radio Kootwijk ook bezoeken middels een excursie, maar dat moet je dus van tevoren boeken.

Veluwe Radio Kootwijk2

Veluwe Radio Kootwijk

We vervolgen onze weg en fietsen door heide en bossen naar onze volgende en laatste stop: De zandverstuivingen van Kootwijkerzand.

Het is een gekke gewaarwording. Zo fiets je door de bossen en zie je niets dan bomen, dan stap je van je fiets en zie je, zover je kijkt, zand. Alleen maar zand. De zandverstuiving van Kootwijkerzand is de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. Het heeft een oppervlakte van 700 hectare! Beklim de hoge uitkijktoren en kijk kilometers van je af!

Vanaf hier is het nog een klein half uurtje terug fietsen naar het park. Fiets via het dorpje Kootwijk waar nog wat leuke restaurantjes zitten.

Kootwijker zandverstuiving2

Veluwe Kootwijker Zandverstuiving

water mark 1505e778261ff84f55f217ddd56994d8 01

Even helemaal weg in eigen land

De huisjes zijn klein maar fijn. Wij verbleven in een speciale kidswoning. Voordeel daarvan is dat er altijd een speeltuintje dichtbij is, je krijgt een bolderkar bij je huisje én er is wat speelgoed in de woning aanwezig. Ook leuk zijn de kleine kinderfauteuils waar kleine kinderen zich groot invoelen. Kijk ook eens naar de nieuwe stacaravans en de mooie safaritenten!

Maar je komt vooral naar Landal Rabbit Hill voor de natuur, de ligging, de bomen en het bos, de prachtige omgeving en de faciliteiten voor kinderen. Tel daar een super leuke brasserie bij op en je hebt het perfecte uitje voor de hele familie. Terwijl de kinderen genieten van de vele speeltuintjes op het park, kan jij ook lekker relaxen. En wist je dat je het beste kan onthaasten door in de natuur te zijn? Landal Rabbit Hill geeft je zonder meer het gevoel dat je er even helemaal tussenuit bent geweest.

Landal Rabbit Hill boeken

Landal Rabbit Hill Veluwe12

Landal Rabbit Hill Veluwe huisjes4

Landal Rabbit Hill De Brasserie6

Landal Rabbit Hill Veluwe7

IMG 20190505 070427122 01

Radio Kootwijk7

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in