Hotel The Dominican

Luxe boetiekhotel in hartje Brussel

Een oase van rust en luxe in het bruisende hart van Brussel. Het comfort-niveau is hoog, heel hoog. Zodra je over de drempel stapt, lijkt de drukte van de stad mijlenver weg. Hotel The Dominican is statig en chique maar voelt vooral als 'thuiskomen'. Chique en ook toegankelijk. Klassiek en ook eigentijds. 

Het monnikengezang in de lift en in je kamer werkt super ontspannend en brengt je helemaal in 'kloostersfeer'. Want in de 15de eeuw stond er precies op deze plek een Dominicaner klooster. In latere tijden was dit prachtige, statige gebouw het huis en atelier van de beroemde neoclassicistische kunstschilder Jacques-Louis David. De middeleeuwse bouwstijl is nog steeds in het hotel zichtbaar; de prachtige hoge gewelven, de enorme ronde ramen. 

Hotel The Dominican Brussel1

Hotel The Dominican Brussel13

Hotel The Dominican Brussel3

Hotel The Dominican Brussel2

Wij verbleven in een deluxe kamer. De inrichting is rustgevend en warm tegelijk. Ook hier is het comfortniveau hoog; de badjassen en slippertjes liggen voor je klaar. Het fijne bed heeft heerlijk grote kussens. Zet een kopje Nespresso of een kopje thee. En een groot pluspunt, het is er weer heerlijk stil en rustig. Precies wat je hoopt van een hotel middenin de stad. Eén voetstap van alle bezienswaardigheden en de hectiek, maar muisstil als je gaat slapen. 

Mocht je je nog meer willen ontspannen, dan kan je nog meer tot rust komen in de Finse Sauna of het Turkse stoombad. Of ga eerst even naar de Gym, leef je uit op de boksbal en ga daarna met nog meer voldoening ontspannen in de spa. 

Hotel The Dominican Brussel18

Hotel The Dominican Brussel10

Het ontbijt is de perfecte start van je dag. Behalve de verse producten die al voor je klaar liggen, bestel je hier ook je ontbijt à la carte. Een echte Brusselse wafel? Een ei precies zoals jij het wil. Of American Pancakes. Vers voor je bereid. 

Wil je je eventjes baden in deze luxe, dan ben je bij The Dominican helemaal aan het juiste adres. Wil je liever wat minder uitgeven aan je hotelkamer, kijk dan eens naar mijn blog over Motel One Brussel. Minder luxe, maar zeker ook goed. 

Hotel The Dominican Brussel5

Hotel The Dominican Brussel16

Hotel The Dominican Brussel6

Hotel The Dominican Brussel15

Hotel The Dominican Brussel12

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in