Bosvilla hygge

Natuurhuisje met eigen speelbos

Bosvilla hygge; Een plek in het bos waar alles klopt! Waar de drukte van alledag ver weg is. Een plek waar de bomen je omringen en omarmen. Een plek waar je een frisse neus haalt, de seizoenen je hart verwarmen en je even helemaal weg bent. Een plek waar de natuur overal om je heen is, waar niks moet en je kan genieten met elkaar van elkaar; buiten eten in het bos, samen vuurtje stoken in de kachel, een boswandeling maken of juist in stilte een boek lezen. Je hoort de blaadjes aan de bomen ruizen, de vogeltjes fluiten en de zonnestralen verwarmen tussen de blaadjes door je gezicht. Een ideale plek om te onthaasten in de natuur; met zijn tweetjes of met het hele gezin. Juist ook met het hele gezin. Want Bosvilla hygge is zo'n plek waar je als ouders zo blij van wordt. Kijk eens naar die mooie, Scandinavische inrichting! En het is een plek waar je kinderen nóg blijer van worden, want je kan er op avontuur in je eigen speelbos van 1100 m2. Slinger aan de takken, bouw een hut, spring op de trampoline en slaap in de coole stapelbedden! Het klopt gewoon, van alle kanten. 

Bosvilla hygge Veluwe eigen bos7

Bosvilla hygge Veluwe eigen bos

 Bosvilla hygge Veluwe2

Bosvilla hygge Veluwe eigen bos4

Scandinavisch boshuis

Bosvilla hygge is een zespersoons natuurhuis in Deense stijl gebouwd op een eigen bosperceel van maar liefst 1100 m2. Hoewel het binnen heerlijk vertoeven is, is buiten altijd dichtbij. De enorme ramen kijken allemaal uit op de 'bostuin'. Een tuin met een enorme veranda, talloze bomen en zelfs heuvels. Het is bijna alsof je in Scandinavië bent beland; een minimalistisch natuurhuisje omgeven door hoge bomen. Het Scandinavische interieur is zo licht, zo rustig en toch zo knus. Bosvilla hygge is daarnaast slim ingericht, met ruimte voor iedereen. Twee slaapkamers met stapelbedden voor de kids, een gezellige tv-hoek met comfortabele bank vol kussens, een grote eettafel met plek genoeg voor zes personen (en kinderstoel), een grote ouderslaapkamer en een fijne badkamer met regendouche. 

Bosvilla hygge Veluwe eigen bos3

Bosvilla hygge Veluwe vakantiehuisje

Bosvilla hygge Veluwe vakantiehuisje3

Bosvilla hygge Veluwe vakantiehuisje2

Bosvilla hygge Veluwe vakantiehuisje12

Bosvilla hygge Veluwe vakantiehuisje8

Bosvilla hygge Veluwe vakantiehuisje17

Helemaal hygge

Bosvilla hygge is het boshuis van Sandy en Kjel. Zij hebben met liefde van deze plek in het bos een warm, stijlvol vakantie-adresje gemaakt. En dat voel je! Het boshuis is ontworpen door een architect en gebouwd in Deense stijl. De lichte kleuren, houten elementen en het minimalisme is typisch Deens. Een stijl die ik persoonlijk bijzonder mooi vind; stijlvol en sereen maar wel warm en gezellig. Het Deense woord hygge is dan ook heel toepasselijk voor deze bijzondere plek in het bos. Hoewel hygge niet letterlijk te vertalen is naar het Nederlands staat het voor gezelligheid, de kwaliteit van knusheid, een gevoel van 'well-being'. En dat kan ik beamen. Je komt hier tot rust, voelt je thuis, een huisje weg van thuis, gezellig met elkaar genieten van elkaar. 

Bosvilla hygge Veluwe vakantiehuisje16

Bosvilla hygge Veluwe vakantiehuisje kidsproof

Ga je even mee naar binnen? 

In één minuut een korte impressie van dit heerlijke huisje! Kijk het filmpje en stap even binnen, vlieg boven de bomen en schommel mee in het speelbos. 

 

Bosvilla hygge Veluwe vakantiehuisje14

Bosvilla hygge Veluwe vakantiehuisje13

Een groot terras

Buiten zijn, wordt nog leuker dankzij het enorme vlonderterras van Bosvilla hygge. Vanuit het huisje stap je zo naar buiten. Op het grote vlonderterras staat een lange eettafel met genoeg plek voor iedereen. De vlonder is maar liefst 60 m2, een tuin op zich! Je kan er heerlijk buiten eten en borrelen. Of plof neer in één van de comfortabele stoelen. Overal om je heen is het bos en verder niets of niemand. Heerlijk! Een plek helemaal voor jezelf. En wanneer het 's avonds donker wordt, wordt deze plek nog magischer dan hij al was! De sfeervolle lampjes verlichten het terras. Als je wil kan je hier de hele avond buiten blijven zitten. Maak een vuurtje, dekentje om je heen en geniet van de geluiden van de natuur. 

Bosvilla hygge Veluwe verlichte veranda

Bosvilla hygge Veluwe eigen speelbos11

Bosvilla hygge Veluwe3

Bosvilla hygge Veluwe eigen speelbos16

Bosvilla hygge Veluwe verlichte veranda2

Groot speelbos

Voor kinderen is er niets fijner dan buiten ravotten, op avontuur in de bossen en lekker vies worden in de natuur! Nou, leef je hier maar uit! Want Bosvilla hygge heeft een eigen, groot, afgeschermd speelbos. Onze kleine man weet er wel raad mee. Hij gaat op avontuur in het bos, bouwt met grote takken een hut, roetjst keer op keer van de glijbaan, springt naar de wolken op de trampoline en schommelt tot hij de takken kan raken. Hoewel wij het geluk hadden van zonovergoten lentedagen heeft elk seizoen zijn charme hier. In de koude, natte maanden trek je je laarzen aan en ga je springen in modderpoelen. In de warme maanden bieden de bomen heerlijke verkoeling en kan je uren buiten rondstruinen. Je hebt er 's avonds geen kind meer :) En dan mag je, als kers op de taart, ook nog eens slapen in die supercoole stapelbedden! En in dat warme bedje zijn ze, na een dag in de buitenlucht, zo naar dromenland vertrokken. "Mam, ik ga echt niet meer naar huis", zei hij toen ik hem instopte. Een huisje in het bos, meer hebben kinderen toch niet nodig? En wij, grote mensen, toch eigenlijk ook niet? 

Bosvilla hygge Veluwe eigen speelbos9

Bosvilla hygge Veluwe eigen speelbos12

Bosvilla hygge Veluwe eigen speelbos7

Bosvilla hygge Veluwe

Met respect voor de natuur 

"Je bent pas echt een bosvilla als je oog hebt voor de natuur". Daarom is Bosvilla hygge duurzaam en met oog voor de natuur gebouwd. Bosvilla hygge is een 'Sustainer Home', gemaakt van hoogwaardige, ecologische en gezonde materialen uit natuurlijke en hernieuwbare bronnen. En het is daarnaast dé plek om te genieten van de natuur, tijdens al haar seizoenen. 

Bosvilla hygge Veluwe eigen speelbos4

Leuke extraatjes

Het zijn soms de kleine dingen die het helemaal afmaken. Zoals de keuken van Bosvilla hygge waar olijfolie, kruiden, koffie en thee standaard aanwezig zijn (zo fijn!). Shampoo, conditioner en douchegel van Sostrene Grene staan voor je klaar in de badkamer. Net als grote én kleine handdoeken. En er is genoeg toiletpapier aanwezig. Daar hoef je dus ook al niet meer aan te denken. Het hout voor in de kachel is al gekapt. Ook zijn er vier fietsen (met twee kinderzitjes) en een kinderfiets aanwezig waar je gratis gebruik van mag maken. In de tuin staat voor de kleintjes nog een doos met speelgoed, een schepje en emmertje en picknickkleden. Ow ja, en wil je even relaxen op de bank, in de gezellig tv-hoek dan is er zelfs een televisie met o.a. Netflix en Videoland. Lekker een avondje Netflixen in het bos. 

Bosvilla hygge Veluwe onthaasten

Bosvilla hygge Veluwe vakantiehuisje5

Bosvilla hygge Veluwe vakantiehuisje9

Omgeving 

Bosvilla hygge ligt in de bossen aan de rand van Nunspeet. Op de Veluwe dus! Eén van mijn meest favoriete plekjes van Nederland. Want het is er zoooo mooi. Vanuit het huisje wandel je zo de bossen in. Op loopafstand bevindt zich 'Bezoekerscentrum Nunspeet', waar verschillende wandelpaden starten. Hier is ook het begin van het Kabouterpad, waar de kleintjes moeten speuren naar de kaboutertjes. De mooie Hanzestad Harderwijk is slecht op 10 autominuutjes van het huisje. En ook Elburg is op korte afstand. Maar zover zijn wij niet eens gekomen. Wij vonden het zo heerlijk in en om het huisje... Daar hoef je eigenlijk helemaal niet meer van weg :) 

Bosvilla hygge Veluwe eigen speelbos8

Bosvilla hygge Veluwe eigen speelbos17

Bosvilla hygge Veluwe vakantiehuisje11

Bosvilla hygge Veluwe vakantiehuisje20

Bosvilla hygge Veluwe4

* Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bosvilla hygge. Maar samenwerking of niet, je kan altijd rekenen op een eerlijk artikel. 

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in