Castle Glamping Slot Doddendael

Kamperen in de kasteeltuin

Kamperen in een kasteeltuin, dat klinkt niet alleen sprookjesachtig, maar dat is het ook! In alle luxe wel te verstaan want ontbijt en diner bij Slot Doddendael zijn inbegrepen! De Saharatenten beschikken over een comfortabel tweepersoonsbed en ook in de ochtend mag je weer aanschuiven voor een heerlijk ontbijt. De setting is super idyllisch; een wit Slot omgeven door grachten, groene boom- en wijngaarden en tuinen. Een unieke locatie én een unieke kans, want deze betoverende glamping is er alleen deze zomer! 

Castle Glamping Slot Doddendael2

Castle Glamping Slot Doddendael4

Luxe Saharatenten

Op het groene landgoed van Slot Doddendael staan een tiental luxe Saharatenten. Omringd door boomgaarden, bomen en het hoge groene gras, met op de achtergrond het prachtige, witte Slot. De Saharatenten zijn ruim, heel ruim en volledig ingericht met opgemaakte bedden en fijne zitjes. Op het houten terras kan je ook 's avonds nog heerlijk genieten van een lekker drankje en de ondergaande zon. De sfeervolle lampjes verlichten het terrein ook in de nacht. Bij aankomst krijg je een handige powerbank mee om je telefoon op te laten, wel zo handig want stroom is er niet. Er staan slechts tien Saharatenten op de glamping, fijn kleinschalig dus. Het sanitair is gezamenlijk. 

Castle Glamping Slot Doddendael3

Castle Glamping Slot Doddendael5

Castle Glamping Slot Doddendael13

Brasserie Baronne

Brasserie Baronne zorgt ervoor dat je in culinair opzicht niets te kort komt tijdens je glamping-avontuur. In de ochtend wandel je naar het slot voor een vers ontbijt; verse jus, vers fruit, vers gebakken broodjes en heerlijk beleg. De perfecte start van je dag. En schijnt het zonnetje, dan eet je lekker buiten! Rondom het Slot zijn verschillende terrasjes en kan je heerlijk buiten zitten. Dat geldt natuurlijk ook voor het diner. Bij Brasserie Baronne kan je een heerlijk avondje tafelen. Laat je lekker verrassen door de kok en smul van het malse vlees en de goede smaakcombinaties. 

Castle Glamping Slot Doddendael Brasserie

Castle Glamping Slot Doddendael Brasserie Baronne2

Castle Glamping Slot Doddendael ontbijt

De rijke geschiedenis van Slot Doddendael

Slot Doddendael is een middeleeuws kasteeltje dat voor het eerst in 1332 al wordt genoemd. Men denkt dat het Slot is vernoemd naar de lisdodden die rijkelijk in deze drassige omgeving voorkwamen. Het Slot kent een rijke geschiedenis, wordt door verschillende families gekocht en doorverkocht, wordt in 1528 in brand gestoken (en gelukkig ook weer opgeknapt) en in 1585 bezet door de Spanjaarden. Prins Maurits herovert Slot Doddendael tijdens het Beleg van Nijmegen en laat het wederom in brand steken. Vanaf de 17de eeuw werd het Slot niet meer gebruikt als hoofdverblijf. Toen de katholieke eredienst werd verboden stelde de familie De Slotkelder ter beschikking als schuilkerk. De resten daarvan kan je nu nog zien. Het Slot behoort nu tot de familie Braam. Zij hebben het Slot sinds 1977 in gebruik genomen als restaurant voor feesten en partijen. 

Castle Glamping Slot Doddendael9

Castle Glamping Slot Doddendael10

Slapen op het Slot

Wil je toch liever slapen in een kasteelkamer op het Slot zelf? Dat kan ook! Slot Doddendael heeft twee unieke kasteelkamer en een suite waar je kan overnachten. Deze romantische kamers hebben nog een authentiek balkenplafond en brengen je helemaal in kasteelsfeer. De kamers kijken uit op de binnenplaats, de boomgaard en het landgoed. 

Castle Glamping Slot Doddendael12

Castle Glamping Slot Doddendael14

De omgeving van Het Slot 

Slot Doddendael ligt in Ewijk, een klein dorpje vlakbij Nijmegen. Deze stad moet je zeker bezoeken als je hier bent. Nijmegen is een gezellige, historische stad vol met leuke winkelstraatjes en gezellige terrassen. Ook in de directe omgeving van het Slot is het goed vertoeven. Je wandelt zo naar de uiterwaarden (super mooi!) en langs de Waal op. Neem een picknickkleedje mee. Het land van Maas en Waal leent zich uitstekend om te fietsen en te wandelen. Recreatiegebied de Groene Heuvels zijn dichtbij en is het slecht weer reserveer dan een plekje in de Servicebioscoop Van Heemstrabaan. 

Lees mijn blog over Nijmegen

Castle Glamping Slot Doddendael avond

Castle Glamping Slot Doddendael avond2

Castle Glamping Slot Doddendael6

Glamping kasteeltuin Slot Dodendael

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in