Boutique hotel Beekhuizen

Luxe Alpengevoel

Terwijl we de bewoonde wereld langzaam achter ons laten en het monumentale landgoed oprijden, valt mijn mond open van verbazing! Wauw! Het lijkt wel alsof we in de Alpen zijn beland. We slingeren omhoog tussen de hoge bomen, nemen een haarspeldbocht en belanden bij Boutique Hotel Beekhuizen. Het unieke hotel is gebouwd in een bijzondere stijl, met een knipoog naar zijn rijke verleden. Het stijlvolle hotel, de weelderige tuin, het glooiende landschap, het is gewoonweg idyllisch. Boutique Hotel Beekhuizen is luxe en kleinschalig, twee dikke pluspunten. Je kan zien en merken dat hier aan alles is gedacht. Het klopt. Tot in de kleinste puntjes. De uitstraling is niet alleen luxe, maar ook warm en toegankelijk. Hier kan je in alle rust genieten van de mooiste natuur van Nederland. Inn een paar prachtige passen door het bos sta je op de heuvels van de Posbank. En bewaar nog maar een paar bewonderende oh's en ah's voor die mooie lodges van het hotel! Elke kamer heeft een eigen unieke inrichting en heeft uitzicht op de beek en het groene landgoed. 

Boutique Hotel Beekhuizen Veluwe Het Bakhuis

Boutique Hotel Beekhuizen Veluwe3

Boutique Hotel Beekhuizen Veluwe2

Boutique Hotel Beekhuizen Veluwe suite terras

Charmant chalethotel 

Het chaletachtige complex van hout, steen en staal had zo in de bergen kunnen staan! Het is een architectonisch hoogtepuntje en een echte eyecatcher (dat blauw! Wauw!) Het hotel beschikt over 21 kamers en lodges die verdeeld zijn over het hoofdgebouw en het blauwe poortgebouw. Wandel onder de poort door zo het bos in! Verder is er nog het Bakhuis, met een honestybar. Een fijne plek om samen te komen. Het hele hotel is gericht op het mooie uitzicht. Op het gazon staan fijne ligstoelen met uitzicht op de beek. Hoe verleidelijk ook, hou je ogen toch maar open, want bij de beek kan je de ijsvogel spotten. Ook vanaf het terras van het Bakhuis heb je uitzicht op de beek. De kamers en lodges zijn eveneens gericht op buiten! Comfortabele fauteuils staan voor het raam. Buiten is hier altijd dichtbij. 

Boutique hotel Beekhuizen Veluwe Het Bakhuis4

Boutique hotel Beekhuizen Veluwe Het Bakhuis honesty bar

Boutique hotel Beekhuizen Veluwe Honesty Bar

Het Bakhuis

Het Bakhuis is het gezellige hart van het hotel. Hier vind je de honesty-bar van het hotel (liefde voor dit concept). In het Bakhuis staan de meest heerlijke drankjes voor je klaar; goede wijnen, lokale bieren, koffie en thee. Zet je eigen cappuccino, chocolaatje erbij en lekker achterover leunen op de bank. Ook lokale snacks en lekkernijen staan in de keuken voor je klaar. Jij streept af wat je gebruikt en rekent later af. In Het Bakhuis wordt in de ochtend ook het fenomenale ontbijt voor je geserveerd! Verse broodjes en broodbeleg, verse sinaasappelsap, yoghurt met vers fruit, alles wat je nodig hebt voor een fijn begin van je dag. 

Boutique Hotel Beekhuizen Veluwe lodge terras

Boutique Hotel Beekhuizen Veluwe junior suite4

Boutique Hotel Beekhuizen Veluwe junior suite6

Boutique Hotel Beekhuizen Veluwe junior suite2

Luxe junior suites & suites

Luxe, grootsheid, warm en intiem. Met bijzonder veel aandacht zijn deze prachtige kamers ingericht. Dat zie je. Dat voel je. Een regendouche, heerlijke bedden om fijn in weg te zakken, comfortabele fauteuils en heel fijn uitzicht. Elke kamer is uniek en allemaal zijn ze even oogstrelend. Wij verbleven in een junior suite met dubbele regendouche, Frans balkon met uitzicht, keukentje met Nespresso en waterkoker en een heerlijk bed om in weg te dromen. Leuk detail: in elke kamer ligt er een verrekijker voor je klaar. Als je 's ochtends wakker wordt, kijk dan meteen maar even uit je raam. Zeker in de vroege ochtend of tegen de avond is er een dikke kans dat je wildlife gaat spotten hoor! Niet zelden komen er door de tuin van het hotel zwijntjes langslopen. Verder beschikt elke kamer over airco en gratis wifi én je kan er (vanaf eind 2020) Netflix casten! De lodges (zie hieronder) beschikken over een eigen pelletkachel! Dat lijkt me zo gezellig in de wintermaanden; eerst een frisse neus halen in het bos en daarna lekker opwarmen bij de kachel.

Boutique Hotel Beekhuizen Veluwe Arcadia Lodge

Lodges & de Arcadië Lodge

Toppers van het hotel zijn toch wel de lodges en de Arcadië Lodge! Van de one-of-a-kind Arcadië Lodge is er maar één. Deze heeft een eigen terras aan de beek en is groter dan een gemiddeld appartement! Maar liefst 100m2 meter, helemaal voor jezelf, omringd door de natuur. Het heeft een eigen living met pelletkachel, een eigen keuken met grote eettafel en twee slaapkamers. Ideaal als je met meerdere stellen of met je kinderen op pad wil. Er zijn drie Lodges in het hotel, deze heeft ook twee verdiepingen en twee slaapkamers en is 75 m2. Net als de Arcadië Lodge is er ook die gezellige pelletkachel. Zie jij jezelf al zitten.. Na een dag buiten, lekker naar binnen, opwarmen bij de kachel met uitzicht op het bos? Ik droom nog even verder... 

Boutique Hotel Beekhuizen Veluwe5

Boutique hotel Beekhuizen Veluwe Posbank2

Boutique hotel Beekhuizen Veluwe bossen tuin

Boutique Hotel Beekhuizen Veluwe kleinschalige luxe

Historisch Landgoed Beekhuizen 

Boutique Hotel Beekhuizen kent een rijke geschiedenis. Al sinds 1162 bevindt zich hier Landgoed Beekhuizen. Hier is met veel zorg en aandacht een 'Arcadisch landschap' aangelegd dat sinds 1774 open is voor publiek. Een Arcadisch landschap is een utopisch landschap vol bloemen, fruit, bossen, helder water en vogelgezang. En zo'n plek is het nog steeds! Het doel van Landgoed Beekhuizen was "om de mens al ronddwalend in het landschap zijn stemming te laten bepalen". En dat deden velen. Het werd een geliefde plek voor koninklijke gasten (waaronder Koningin Emma), dichters en schrijvers. Zij logeerden bij Hotel Beekhuizen dat in 1847 haar deuren opende. Nu is deze historische plek nieuw leven in geblazen. Dwaal hier rond, snuif de frisse natuurlucht in, hoor de bladeren ritselen in de wind en spot (met een beetje geluk) de ijsvogel. Dan weet je het wel, dit voelt goed. Kom tot rust, even onthaasten. Dit is dé plek. 

Boutique hotel Beekhuizen Veluwe ijsvogel

De Posbank Veluwe zonsondergang

Boutique hotel Beekhuizen Veluwe Posbank wild zwijn

Nationaal Park Veluwezoom & Posbank 

Nog zo'n fijne troef van Boutique Hotel Beekhuizen...het ligt middenin Nationaal Park Veluwezoom. Tjonge, wat is het hier mooi zeg! Het verbaast me dat ik hier nooit eerder was. Vanuit het hotel wandel je door de bossen (een prachtige route!), langs een beekje, over bruggetjes en beland je bovenop de heuvels van het Nationaal Park. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht over het glooiende landschap van de Posbank. Geen wonder dat dit zo'n geliefde plek is, ik snap het wel. Dit landschap is bijna on-Nederlands. Nationaal Park Veluwezoom bestaat uit 5.000 hectare aan bossen, heide, zandverstuivingen en is prachtig glooiend. 

Boutique hotel Beekhuizen Veluwe bossen9

Boutique hotel Beekhuizen Veluwe drone8

Boutique hotel Beekhuizen Veluwe bossen tuin5

In de omgeving 

  • Vanuit het hotel wandel je zo naar restaurant Woodz van Buitenplaats Beekhuizen. Een fijne plek in het bos om te genieten van een hapje en drankje. In de omgebouwde container is het gezellig zitten, maar buiten minstens zo! Het haardvuur knispert en de schapenvellen liggen op de stoelen. De kaart is klein maar fijn, het eten is boven verwachting goed en de bediening heel gastvrij. En dan kan je rollend weer terug naar het hotel ;) Pas wel op voor zwijnen onderweg, die rollebollen hier ook graag. 
  • Je kan en mag hier natuurlijk De Posbank niet missen. Met zijn talloze wandel- en fietsroutes. Een goed startpunt van je avontuur is het Bezoekerscentrum Veluwezoom waar je ook routes en kaarten kan kopen. 
  • Lekker lunchen en eten kan je ook bij De Ruif, vlakbij het bezoekerscentrum Veluwezoom.
  • Bij Boutique Hotel Beekhuizen zijn er ook (elektrische) fietsen te huur. Hier kan je natuurlijk mee door de natuur fietsen (dikke aanrader) maar ook richting de stad! Het bruisende centrum van Arnhem is ongeveer een half uurtje fietsen (en twintig minuutjes met de auto). 
  • Op 12 minuutjes rijden van het hotel vind je het Nederlands Openlucht Museum. Dat is één van mijn favoriete musea van Nederland waar je een wandeling terug in de tijd maakt. Naast het Openlucht Museum vind je ook nog Burgers Zoo. 

Boutique hotel Beekhuizen Veluwe tuin beek

Boutique Hotel Beekhuizen Veluwe opening

Boutique hotel Beekhuizen Veluwe Het Bakhuis5

Boutique Hotel Beekhuizen Veluwe Het Bakhuis2

Boutique Hotel Beekhuizen Veluwe tuin

Boutique Hotel Beekhuizen Veluwe historisch landgoed

Boutique Hotel Beekhuizen Veluwe natuur

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in