Stayokay Utrecht

Het ultieme Spoorweg-uitje 

Het ultieme spoorweg-uitje voor elke kleine (en grote) treinliefhebber; overdag de wereld van treinen beleven in het Spoorwegmuseum en daarna gaan slapen in een echte Spoorweg-kamer van het Stayokay Utrecht

Spoorwegkamer Stayokay Utrecht9

Spoorwegkamer Stayokay Utrecht3

Spoorwegkamer Stayokay Utrecht8

Stayokay Utrecht - De Spoorwegkamer

Op loopafstand van het Spoorwegmuseum, aan De Neude, ligt het Stayokay Utrecht. Nu zijn alle Stayokay super kidsproof, maar déze nog een beetje extra. Er is hier een heuse 'Spoorweg-kamer' en een betoverende 'Nijntje-kamer'. Onze stoere vent is helemaal weg van treinen, dus onze keuze is snel gemaakt. Wij kiezen voor de Spoorwegkamer. Bij de kamerprijs zijn de entreekaartjes voor het Spoorwegmuseum inclusief. Wij maken 'de fout' om eerst in te checken ;) Onze spullen even op de kamer zetten, werd een uur lang proberen meneer weer meer te krijgen. Hij vond de Spoorwegkamer zó fantastisch dat hij niet meer naar het museum wilde. "Laat mij maar hier mama", liet hij weten. Ik snap ook wel waarom. De Spoorwegkamer is 'complete heaven' als je van treinen houdt. Er staan twee passagiersstoelen met een raampje, alsof je echt op reis kan. Het stapelbed heeft coole trein-dekbedden en (als kers op de taart) is er een BRIO-baan om mee te spelen. De kamer heeft een eigen toilet en douche, ook handdoeken zitten bij de prijs in. 

Spoorwegkamer Stayokay Utrecht6

Spoorwegmuseum2

Spoorwegmuseum Utrecht

Spoorwegmuseum Utrecht 

Gelukkig weten we onze zoon aan te sporen (haha woordgrapje) toch mee te gaan naar het Spoorweg-museum en daar wacht hem allerminst een teleurstelling. De ene 'wauw' wisselt de andere af. Hier zijn pas écht veel grote treinen. Ook is er van alles te beleven. We laten ons in een mijnschacht afzakken naar oude tijden en zien daar het Pronkstuk van het museum 'De Arend'. Het is alsof we wandelen door een Middeleeuws dorpje, heel mooi gemaakt. Daarna testen we onze zenuwen in 'Stalen Monsters' en komen erachter dat die van de kleine man groter zijn dan we dachten. In het donker, met zijn handjes omhoog, zitten we in een soort achtbaan. Het is zo'n succes dat we er gelijk nog maar een keer in gaan. Ook de Jumbo-trein buiten is een hit. Want ouders mogen niet mee en dat is al de helft van de lol. Terwijl de kinderen zwaaiend met de trein vertrekken, blijven alle ouders achter op het perron. We komen tijd tekort en kunnen niet eens alles zien. Het Techlab is meer voor grotere kids, de Simulator hebben we ook gemist. Het museum heeft voor alle leeftijden iets in huis. Dan moeten we dus nog maar een keer terug. En zelfs ik, zonder enige interesse voor treinen behalve of hij op tijd gaat, heb me kostelijk vermaakt. 

Stayokay Utrecht spoorwegkamer14

Spoorwegkamer Stayokay Utrecht11

Alles in treinen-thema

Ons avontuur is hier nog niet ten einde. Integendeel. We mogen terug naar de Spoorwegkamer! We eten 's avonds een hapje in het hostel en dat smaakt reuze goed. In het restaurant The Fifth kan je gezellig een hapje eten en drinken. Het is helemaal een traktatie omdat nu, vanwege de corona-maatregelen, alle horeca gesloten is. We laten het ons smaken en móeten dan toch echt terug naar de kamer. Hier word tot het helemaal donker is, gespeeld met de treinbaan. We lezen hem een treinen-verhaal voor wat in het koffertje ligt en stoppen 'm in onder het treinen-dekbed. "Als jullie vannacht slapen, ga ik stiekem met de treinbaan spelen hoor", kan hij nog net uitbrengen terwijl hij in slaap valt. 

In de ochtend is het niet lang zoeken welke tafel van ons is. Er staat een mooie tafel gedekt in Nijntje-stijl én er staat een tafel geheel in treinen-stijl. Zelfs de kopjes en de dienbladen zijn in thema. Een perfecte afsluiting van ons uitje wat een dik succes was. 

Stayokay Utrecht spoorwegkamer13

Verder in het Stayokay Utrecht 

Het Stayokay Utrecht heeft dus ook nog een Nijntje kamer in combinatie met een bezoekje aan het Nijntje Museum. Een heel fijn uitje voor kinderen tot een jaar of 4. Wat had ik dit graag gedaan toen ons zoontje nog kleiner was, maar het is er niet van gekomen. Ook de Nijntje kamer is helemaal in stijl en inclusief een heerlijk Nijntje-ontbijt. 

Verder zijn er in het Stayokay dorms tot 10 personen, privé kamers tot 6 personen én comfort kamers voor twee met eigen douche en toilet én opgemaakte bedden. Het Hostel is fris en modern, je kan er lekker eten en drinken en het is super kindvriendelijk. De ligging is perfect, aan Neude, het bekendste plein van de stad. Vanuit hier ben je in een paar passen bij De Dom en andere mooie bezienswaardigheden. Het Spoorwegmuseum is ongeveer een kwartiertje lopen. 

Het Stayokay Utrecht is een net, modern en kindvriendelijk hostel middenin de stad. Wil je graag lekkere luxe en een stijlvol hotel? Vlakbij ligt het Mother Goose hotel (ook een aanrader!) 

Meer weten over Utrecht? Lees mijn blog! 

Stayokay Utrecht spoorwegkamer15

Spoorwegkamer Stayokay Utrecht10

Stayokay Hostel Utrecht

Stayokay Utrecht spoorwegkamer17

Stayokay Urecht

Stayokay Utrecht restaurant

Utrecht Stayokay2

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in