Ecolodges 't Lennepserf

Kleinschalig vakantiepark op boerenerf

Op het boerenerf logeren in luxe boerderijlodges! Ooit liepen hier de koeien, werd er maïs geteeld en lag het hooi hier opgeslagen. Dit voormalig boerenerf is omgetoverd tot een luxe, kleinschalig en duurzaam vakantiepark met wellnessfaciliteiten! Op vakantiepark 't Lennepserf vind je zes luxe boerderijlodges en een schattig liefdesnest in de hooischuur. Romantiek met zijn twee of naar het platteland met het hele gezin. Want kinderen kunnen zich hier eindeloos vermaken, in de buitenlucht, lekker rauzen en rennen op het erf. Even weg uit de massa. Sinds oktober 2020 kan je hier duurzaam overnachten tussen de uitgestrekte weilanden. Op 't Lennepserf ervaar je het echte buitenleven maar dan in alle luxe. Tot in de kleinste details kan je hier genieten van de rust en de ruimte en van elkaar! Ecolodges 't Lennepserf  ligt op één van de mooiste plekken van Nederland, aan de IJssel, vlakbij de Veluwe, tussen Deventer en Zwolle. 

Ecolodges t Lennepserf hoofdfoto

Ecolodges t Lennepserf vakantiehuisje2

Ecolodges t Lennepserf vakantiehuisje keuken

Mini-vakantie op het platteland

We laten de drukte van alledag achter ons, nemen de afrit van de snelweg en rijden tussen de weilanden door richting de boerderij. Voormalige boerderij dan. Want wat ooit een melkboerderij was, is nu een luxe vakantiepark. Het voelt al meteen als 'even weg uit de sleur'. Plekjes als deze zijn altijd een goed idee, maar zeker in deze tijden van corona, waarin we veel thuis zijn, is dit vakantiehuisje in de natuur een welkome afwisseling. Het kleinschalige, de ruimte en de luxe spreken ons enorm aan. 

We ademen even diep in en uit en lopen een rondje over het erf. De koude wind maakt onze wangen rood. Maar dat geeft niet. We voelen ons gelijk 'buiten' in de natuur. Op het erf staan drie houten gebouwen met daarin de lodges. Eigenaresse  en boerendochter Merle leidt ons rond en laat ons alle plekjes van het vakantiepark zien. We beginnen in ons eigen huisje voor dit weekend, waar we meteen de koffers kunnen parkeren. We lopen door naar één van de belangrijkste plekken van het erf; daar waar de skelters en de fietsen staan. Althans, volgens onze kleine man is dít 'the place to be'. Hij vermaakt zich meteen opperbest met een tractor. Hangt er een aanhangwagen aan, stopt er wat blaadjes in en begint al rond te rijden over het erf. 

Ecolodges t Lennepserf spelen

Ecolodges t Lennepserf spelen op het platteland

Onbeperkt genieten van de wellness! 

Ondertussen zien wij alvast de gezamenlijke ruimte; een grote, moderne 'schuur' met daarin een voetbaltafel en andere spelletjes voor het hele gezin. Hier bevindt zich ook de wellness waar je op reservering gebruik van kan maken. Een wellness helemaal voor jou alleen. Terwijl Merle ons de sauna's laat zien, kijken Wim en ik elkaar knikkend aan. "Mogen we meteen even reserveren voor morgen?". Merle drukt ons op het hart dat ook onze kleine man van harte welkom is in de wellness. Dat gaan we zeker eens proberen. Mochten we goed willen afkoelen, dan is er een silo die dient als buitendouche. Koude dompeldouche, wel te verstaan. Ik geloof dat ik deze aan me voorbij laat gaan. Zeker als je bedenkt dat wij een heel koud weekend hebben uitgezocht om hiernaar toe te gaan. De thermometer tikt overdag het vriespunt aan. Alleen al naar buiten kijken, is voor mij verkoelend genoeg. 

Ecolodges t Lennepserf privé wellness

Ruimte, ruimte en nog meer ruimte

Het erf is giga-groot en straks, in de meer zonnige maanden, is hier een moestuin waar gasten zelf groente en kruiden mogen plukken. Ook is er een boomgaard met fruitbomen waar je zelf fruit mag plukken en opsmikkelen. Er zijn paardjes, een vijver én een grote trampoline. Merle laat me weten dat er nog meer plannen zijn voor de kleintjes, zoals een berg zand met buizen. Maar de natuur, de ruimte, het groen is eigenlijk al genoeg vertier. Vanaf het erf zie je de dijk al liggen. Daarachter nóg meer weilanden. Zo ver je kan kijken zie je hier,.. niets. Helemaal niets! Heerlijk! Bij hoog water (heel hoog water) kunnen deze weilanden onder water gezet worden. Maar zó hoog is het water tijdens ons verblijf (nog) niet. 

Ecolodges t Lennepserf vakantiehuisje3

Ecolodges t Lennepserf kachel

Sfeervol vakantiehuis met kacheltje

Maar, first things first. Uitpakken en settelen in onze lodge. Als eerste gaat de pelletkachel aan, voor de heerlijke warmte maar vooral voor de gezelligheid. Ik word daar altijd zo blij van. Vlammetjes op de achtergrond, warmte van een kachel. Zeker als het buiten koud en guur is. Onze kleine man heeft als eerste de bedstede ontdekt. Achter een schuifwand in de woonkamer bevindt zich een stapelbedstede. Met een touw klim je naar het bovenste bed. Maar coolste troef; bij de bedden zitten kleine raampjes vanwaar je naar buiten kan kijken. Je eigen 'spiek-luikjes'. Je kijkt vanuit je bed naar het knisperende haardvuur buiten. Want daar is nóg een mogelijkheid om fikkie te stoken (daar maak ik altijd iemand heel blij mee! Ja, ook de kleine man, maar die grote nog meer). Het tweede wat er namelijk gebeurt; een haardvuur buiten aansteken natuurlijk! Je vindt deze haard buiten onder de overkapping van de schuur. Weer of geen weer, je staat hier dus altijd droog en bij het vuur aangenaam warm. In de zomermaanden kan je hier ook BBQ'en. Een gezellige plek, knus onder de kap, lekker buiten en met een vuurtje erbij. Terwijl wij het vuur aanmaken, slaat ons zoontje ons gade vanachter het raampje. Hij zit glunderend op het bovenste stapelbed te kijken hoe wij aan het klungelen zijn met het vuur. 

Ecolodges t Lennepserf stapelbedstede

Ecolodges t Lennepserf vakantiehuisje5

Ondanks het gure weer gaan we naar buiten. We wandelen door de weilanden richting de dijk en halen even een frisse neus. Want niets zo fijn als een frisse neus en tintelende vingers en dan voor de kachel opwarmen. We maken een warme chocolademelk en schuiven lekker dichtbij de haard. Van staren naar de vlammen worden je ogen moe. Zeker de oogjes van onze kleine man. We stoppen hem in en genieten zelf nog even van de knusheid van het huisje voordat ook wij in het grote boxspring bed klimmen en in slaap vallen. 

Ecolodges t Lennepserf infrarood shower

Ecolodges t Lennepserf master bedroom

Ecolodges t Lennepserf 3 slaapkamers

Luxe lodges

Alles is tot in de puntjes verzorgd; de inrichting en de meubels van de lodges, de wellness, de gezamenlijke ruimtes. Met oog voor smaak is aandacht besteed aan zelfs de kleinste details. De doorkijkluikjes van de bedstede naar het vuur buiten (super gaaf!), het vrijstaande bad in de master-bedroom, de infarooddouche, de schuifwand van de bedstede, de kleine maar fijne keuken met alle gemakken. Zelf vind ik zo'n 'sunshower' douche met infrarood altijd zo'n traktatie. Heerlijk warm, ook tijdens het afdrogen en zo fijn voor de spiertjes. En wat dacht je van de drinkbakken van de koeien die nu een wasbakje zijn? Zelfs de tafel is gemaakt van oude balken van de boerenstal. En de oude voersilo is verbouwd tot een verkoelende buitendouche! 

Ecolodges t Lennepserf luxe logeren2

Ecolodges t Lennepserf koude buitendouche

Van 2 tot 8 personen

Wij verblijven in boerderijlodge "De Horstjes" (voor max 6 personen), met twee slaapkamers en een stapelbedstede. Boerderijlodges XL hebben 4 slaapkamers en zijn geschikt van 2 tot 8 personen. Alles lodges hebben een eigen terras, een pelletkachel, Wifi, een keuken en een fijne badkamer. Er is ook een huisje met eigen infraroodsauna! Maar één ding hebbe alle lodges gemeen; de moderne, landelijke aankleding. 

Ecolodges t Lennepserf luxe huisjes

Ecolodges t Lennepserf luxe overnachten

Privé-wellness

't Lennepserf heeft extra luxe in huis waardoor een paar dagen weg ook echt als een 'break' voelen. Zo ook de wellness waar je als gast onbeperkt gebruik van mag maken. Je reserveert van tevoren even een tijdstip en de sauna's is 'all your's'. In de wellness zijn twee sauna's, een stoomcabine, fijne douches met scrubzout, een voetenbadje en loungestellen buiten om af te koelen. Met uitzicht op de weilanden kom je hier zeker weten even helemaal tot rust. 

Ecolodges t Lennepserf privé sauna

Ecolodges t Lennepserf privé sauna2

Ecolodges t Lennepserf privé wellness2

Gezamenlijke schuur 

In de 'schuur', waar ook de wellness te vinden is, staat de kast met spelletjes en de voetbaltafel. Zeker bij slecht weer is het fijn om zo'n plekje binnen te hebben waar je ook nog wat kan doen. We warmen eerst op in de sauna waarna we de spelletjes uitproberen. De voetbaltafel is bij ons een groot succes. Evenals de sjoelbak trouwens. Aangezien wij jaarlijks een sjoelcompetitie met de familie hebben, kan hier even druk worden geoefend. 

Ecolodges t Lennepserf drone4

Buiten spelen

Er gaat niets boven buiten spelen! Met een echt buitenkind komen wij elke dag wel buiten, weer of geen weer. Regenjas en laarzen aan en op naar buiten. Kinderen kunnen hun hart ophalen bij 't Lennepserf. Er is hier zoveel ruimte buiten om je eens lekker uit te leven! Bij de 'schuur' staan wat fietsjes en trap-tractortjes voor je klaar. In de weilanden ligt een grote trampoline en er zijn plannen om een mega-zandbak te maken met kruipbuizen. Ga de paardjes even voeren of fruit plukken uit de boomgaard. Ren tot je benen ermee ophouden, rol van de dijk af door het hoge gras en geniet van écht even buiten! Neem vooral marshmallows mee zodat je 's avonds bij het kampvuur nog even wat kan roosteren. De perfecte afsluiting van een dag buiten. 

Ecolodges t Lennepserf Veessen3

Ecolodges t Lennepserf spelen op het erf

Ecolodges t Lennepserf boerderij

Mooie omgeving 

De ecolodges liggen aan de rand van Veessen, een piepklein dorpje aan de IJssel. In het dorpje zelf vind je een klein bakkertje. De natuur is hier overal! Uitgestrekte weilanden, uiterwaarden en akkers én (als kers op de taart) de Veluwse bossen en heidevelden liggen op steenworp afstand van 't Lennepserf! Merle van 't Lennepserf heeft een mooi lijstje gemaakt van leuke dingen die je in de buurt kunt doen. 

In de buurt liggen de dorpjes Heerde, Epe en Hattem waar wekelijks een markt wordt gehouden. Grotere steden in de buurt zijn Apeldoorn, Deventer en Zwolle, op ongeveer een half uurtje rijden. Je gaat je vast en zeker heel goed vermaken in deze groene regio. Kijk ook eens op de website van Visit Heerde voor leuke tips  in de buurt! Als je al het vakantiepark afkomt... ;) 

Ecolodges t Lennepserf drone5
 
Ecolodges t Lennepserf drone1
 
Ecolodges t Lennepserf familytime
 
contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in