Hotel Not Hotel

Niet zomaar een hotel

Hotel Not Hotel is niet zomaar een hotel. Hier heb je geen hotelkamers, maar verborgen slaapplekjes. Verstopt achter de boekenkast, achter een spiegel of in de wolkenkrabber vind je de meest unieke kamers. Geen doorsnee kamers, maar creatieve kunstwerken met elk een eigen verhaal. Je kan er zelfs slapen in de oude tram, die écht door Amsterdam heeft gereden. Of wat dacht je van het retro Volkswagenbusje? En dat in het hippe Amsterdam Oud West (wat een leuke buurt is dat!). Een hotel zoals je die niet eerder zag. Er gaan deuren open waar je ze niet verwacht. Laat je verrassen Hotel Not Hotel, dat geen hotel is, maar wel je wel kan slapen ;)

Hotel Not Hotel Amsterdam 10

Hotel Not Hotel Amsterdam 41

Hotel Not Hotel Amsterdam 42

Verborgen parel in Amsterdam West

Hotel Not Hotel is met recht een verborgen parel. Je stapt hier binnen in een eigen wereld. De sfeer is er fijn, gemoedelijk. Alsof ik gezellig kom buurten bij goede vrienden in de stad. Een plek waar je je schoenen uitgooit en onderuit zakt in een Chesterfield stoel. Het hele hotel is eigenlijk een gezellige 'woonkamer'. Deze unieke woonkamer deel je met andere hotelgasten. Elke voordeur komt uit op deze ontmoetingsplek. Hier kan je even je benen strekken na een dagje door de stad slenteren. Een cocktail bestellen bij Kevin Bacon (de bar van het hotel) of lekker een boekje lezen in de groene loungebank. 

Hotel Not Hotel Amsterdam 11

Hotel Not Hotel Amsterdam 5

Hotel Not Hotel Amsterdam 15

Hotel Not Hotel Amsterdam 20

Unieke hotelkamers

We worden hartelijk onthaald door Vera die ons meteen een rondleiding geeft. En dat is maar goed ook, want anders hadden we onze kamer nooit gevonden. Vera wijst ons op alle verborgen plekjes in het hotel. De indrukwekkende kerken met doodshoofden (van dezelfde ontwerpers als de Foodhall in Rotterdam), de Poison Ivy kamers liggen verscholen achter groene hedera, de onzichtbare kamers, de Spaanse huisjes en onze Secret Bookcase-kamer. Een zware deur vol boeken brengt ons in onze kamer. Deze kamer heeft privé-sanitair, een vrolijk gekleurde badkamer met toilet en een tweepersoonsbed met een raampje naar het hotel. Plus een groot raam dat uitkijkt op de straat. We laden onszelf en onze telefoon even op en trekken ons even terug na een drukke dag in de stad. Daarna ploffen we in de grote stoelen en zien we deuren openen op plekken waar we het niet hadden verwacht! 

Hotel Not Hotel Amsterdam 43

Hotel Not Hotel Amsterdam 28

Hotel Not Hotel Amsterdam 32

Hotel Not Hotel Amsterdam 8

Bruisend Amsterdam Oud West

Als we onze boekenkast sluiten, gaan we op zoek naar een hotspot in de buurt voor het diner. Lang zoeken hoeven we niet, want het barst van de hippe hotspots in Amsterdam West. We laten ons verleiden door de Aziatische aantrekkingskracht van HappyHappyJoyJoy. En tjonge, wat een dikke tip is dat! In het restaurant waan je je bijna even écht in Azië. De meest smakelijk Streetfood gerechtjes komen op tafel en delen we met elkaar. Want het is gewoonweg te moeilijk om één gerecht te kiezen. En waarom kiezen als je kan delen?

Andere hotspots in de buurt van Hotel Not Hotel zijn de Foodhallen (ook een belevenis op zich), hier vind je allerlei eetkraampjes waar je je eten kan afhalen, Bar Baarsch (voor de lekkerste burgers), Bar Spek (gezelligheid in de Baarsjes), de Spaghetteria (de lekkerste pasta van West) en natuurlijk Kevin Bacon (het restaurant van Hotel Not Hotel, cocktail bar en Thai food). We buiken uit op de boot. Mega toeristisch, maar hé, ik snap wel waarom! We laten ons rondvaren door de Amsterdamse grachten en vergapen ons aan de machtige grachtenpanden. De lichtjes branden, dus we kunnen hier en daar naar binnen spieken. Ook de bruggen zijn prachtig verlicht. Wat is Amsterdam toch mooi. 

Amsterdam Oud West 1

Hotel Not Hotel Amsterdam 27

Kevin Bacon Bar

Bij de Kevin Bacon Bar eindigen wij onze dag in Amsterdam; van het Moco-Museum tot ADAM Lookout, van Noord tot West, van de boot tot de tram, we hebben het allemaal gedaan. Je ziet trouwens zóveel meer van de stad als je een IAmsterdam Card aanschaft! Dan beslis je veel sneller even ergens 'binnen te wippen'. Zo hadden wij 'een uurtje over' en besloten nog eventjes door het Van Gogh Museum te wandelen. Normaal gesproken zou je voor een uurtje niet snel naar binnen gaan (want tja, toch 20 euro en eigenlijk veel meer tijd waard) maar met een IAmsterdam Card is dit gratis. Dus hop. Even de grootste schilderijen van Van Gogh van dichtbij bekeken en door. Ook het openbaar vervoer is inbegrepen! Mijn smartwatch geeft aan dat we meer dan 22.000 stappen hebben gemaakt. Dus nu eerst een welverdiende cocktail. Mijn Tom Kha Kevin cocktail smaakt naar meer en dus besluite we er nóg een te nemen en nog eentje dan, tot de laatste ronde is aangebroken. We gaan de trap op, "bij het paarse boek linksaf" vinden we het sleutelgat van onze deur en verstoppen ons voor even in onze kamer. Morgen weer een dag. 

Hotel Not Hotel Amsterdam 35

Hotel Not Hotel Amsterdam 33

Hotel Not Hotel Amsterdam 53

Kevin With Bacon

En die dag begint goed! We schuiven weer aan bij Kevin Bacon en krijgen de ontbijtkaart voor ons. Je kan kiezen tussen 'Kevin With Bacon' en "Kevin No Bacon' die vervolgens vers voor je wordt klaargemaakt. Ideaal. Een vers gebakken eitje erbij, broodjes uit de oven, knapperig croissantje, kaas, kipfilet en wat komkommer plus een gezonde Griekse yoghurt met fruit en granola. Dit alles voor maar 9.95 euro en dat is echt spotgoedkoop voor een fijn hotelontbijt! 

Met lichte tegenzin pakken we onze spullen, want het is tijd om te gaan. We trekken de boekenkast achter ons dicht en leveren onze secret sleutel weer in bij Vera. Zij vertelt ons dat Hotel Not Hotel ook een vestiging heeft geopend in Rotterdam. En aangezien ons verblijf om een vervolg roept, zetten we Rotterdam al met potlood in onze agenda's. 

Hotel Not Hotel Amsterdam 29

Hotel Not Hotel Amsterdam 18

Hotel Not Hotel Amsterdam 19

Hotel met eigen parkeergarage

Wil je, net als wij, je ook eens laten verrassen door Hotel Not Hotel (ik zeg doen!), kijk dan even welke kamer het beste bij jou past. Er zijn kamers met en zonder privé sanitair en er zijn kamers waar je met 4 personen in kan (leuk als je met je kinderen wil komen). Kom je met de auto naar de stad? Dan is het toch wel reuze handig dat Hotel Not Hotel een eigen parkeergarage heeft. En, voor Amsterdamse begrippen, ook nog betaalbaar ook. Voor 35 euro per dag kan je hier je auto kwijt. En laat hem daar ook maar staan. Want vanaf het hotel ben je met de tram of te voet zo in de leukste buurten van Amsterdam. 

Hotel Not Hotel Amsterdam 54

Hotel Not Hotel Amsterdam 21

Hotel_Not_Hotel_Amsterdam_55.jpg

Hotel Not Hotel Amsterdam 44

Hotel Not Hotel Amsterdam 22

Hotel Not Hotel Amsterdam 56

Hotel Not Hotel Amsterdam 17

Hotel Not Hotel Amsterdam 30

Hotel Not Hotel Amsterdam 13

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in