Landal Nieuwvliet Bad

Groen vakantiepark aan zee

Op 'bolderkar-trek-afstand' van de zee vind je het groene vakantiepark Landal Nieuwvliet Bad. Alsof je een klein dorpje binnen rijdt... De vakantiehuisjes staan verspreid in het uitgestrekte groene landschap onderaan de duinen. Een wit huisje met oranje dak, een boerderijtje, een huisje met steiger, allemaal zijn ze een tikkeltje anders en dat maakt dat het zo dorps aanvoelt. Er is volop groen, gras en water. Tel daar de ligging aan zee bij op en je hebt een heerlijke strandvakantie aan de Zeeuwse kust te pakken. 

Landal Nieuwvliet Bad aan zee 1

Landal Nieuwvliet Bad Zeeland 2

Vakantiewoning speciaal voor de kids 

Geen kids meer aan je kids. Klinkt dat als vakantie in je oren? Je mag natuurlijk ook zelf mee spelen hoor! Vanuit je luie stoel in weidse achtertuin van het vakantiehuisje kan je de spelende kinderen aanschouwen. Onze kidswoning grensde direct aan de speeltuin en dat is echt ideaal. We waren nog niet ingecheckt of Morris had de zandbak, het klimhuisje en de airtrampoline al gevonden. Terwijl wij rustig onze koffers uitladen, raast hij uit in de speeltuin. En zo gaat het de rest van de vakantie ook. De kinderen vermaken zich opperbest, zoeven van de kabelbaan en stuiteren op het springkussen. Behalve als we naar het strand gaan natuurlijk, dan springen ze in de bolderkar en liften ze mee naar de zee. 

Slapen gaan, is wel een uitdaging met zo'n leuke kinderkamer! Niet alleen het coole stapelbed, dat net een hutje lijkt, doet tot de verbeelding spreken. Er is daarnaast heel veel speelgoed op de kinderkamer. Mocht er een keer een regenachtige dag zijn, dan kunnen we kinderen zich hier prima vermaken. Er is zelfs een sjoelbak! Maar gelukkig treffen wij het met het weer en zijn de kinderen buiten, buiten en nog eens buiten. 's Avonds wassen we het zand van het strand uit onze haren in het bad. En daarna, hoppa, het stapelbed in! 

Landal Nieuwvliet Bad kinder vakantiewoning 7

Landal Nieuwvliet Bad Zeeland 4

Landal Nieuwvliet Bad kinder vakantiewoning 3

In de woonkamer is er genoeg plek voor 6 personen. In de keuken hangen de kookspulletjes voor de kids al klaar. De kleine bakkers kunnen mee helpen in de keuken. Of een spelletje spelen op de tafel in de woonkamer. Via de openslaande deuren sta je in de giga tuin van het huisje. Het vakantiepark is heel ruim opgezet en de tuinen zijn echt mega met lekker veel gras en een groot terras.  

Andere pluspunten van de kinderwoning is de aanwezigheid van een wasmachine (en dat kan met kinderen echt reuze handig zijn! Zeker als je langer dan een weekendje gaat) én een bolderkar! Wij hebben dankbaar gebruik gemaakt van deze bolderkar. "Ik heb mijn wagen volgeladen, vol met strandspullen en kindjes". Terwijl we met de bolderkar door het vakantiepark richting de duinen wandelen, krijg ik een déjà vu. Is dit niet precies hoe ikzelf vroeger als kind naar de zee werd gesleept? En al die spullen ook? Ik zie mijn vader en mijn oom nog sjouwen met al die stoeltjes en parasols en zelfs koelboxen onder de arm. En nu, zoveel jaren later, doe ik precies hetzelfde. Schepjes, emmertjes, dekentjes, bepakt en bezakt vertrekken we naar de zee voor een dagje strand. Dankbaar voor onze bolderkar haha. Afzien hoor, zo'n weekendje aan zee ;) 

Landal Nieuwvliet Bad strand 3

1340400 2

Ligging aan het strand

Landal Nieuwvliet Bad ligt op een klein kwartiertje bolderkar-trekken van het strand. Super fijn. Het strand van Nieuwvliet Bad is zo'n typisch, prachtig Nederlands zandstrand. Omrand door duinen, een breed zandstrand, hier en daar golfbrekers en gezellige strandtenten in de buurt. Dus proppen we onze bolderkar vol spullen en kinderen en trekken deze over de duinen richting zee. Schepjes, emmertjes, we hebben ze niets voor niets meegesleept. Er wordt vakkundig een reusachtig zandkasteel gebouwd in de opgewarmde zoutwaterpoeltjes en er worden complete grachten en geulen gegraven tot de branding van de zee. De emmertjes gaan gevuld met de mooiste schelpjes weer mee naar het huisjes. Het is fijn om zo dichtbij een vakantiehuisje te hebben. Ook voor een middagdutje van de kleinste (en stiekem ook de grote mensen) wandelen we gemakkelijk even heen en weer. 

Op het strand nabij Landal zijn een tweetal strandtenten; De Strandganger en De Boekanier. Beiden zijn ongeveer even ver lopen. Bij De Strandganger kan je eventueel een strandhuisje huren voor een dag (of langer), dat kan echt ideaal zijn. Een strandcabine bevat onder andere een parasol, ligbedjes en windscherm. Wil je 's avonds uit eten bij één van de strandtentjes dan kan reserveren op drukke dagen nodig zijn! In ons geval maar goed dat we dat toevallig gedaan hadden! Wij strijken na de haaientanden-zoektocht naar bij De Strandganger achter het glas. De wind is weg maar het uitzicht op de golven is er nog. Daar genieten we de Zeeuwse keuken en zien we hoe de zee weer langzaam terrein wint. 

Landal Nieuwvliet Bad strand 6

P1340463 2

Haaientanden zoeken! 

Het strand van Cadzand en Nieuwvliet Bad hebben daarnaast nog iets leuks in petto! Er spoelen hier vele eeuwenoude haaientanden aan! Je moet goed zoeken hoor, maar dat maakt het ook een uitdagende bezigheid. Met name in de baai bij De Verdronken Zwarte Polder zijn er haaientanden te vinden. Deze haaientanden zijn, omdat ze al eeuwenoud zijn, zwart of bruin. Soms zie je ze ineens glinsteren tussen de schelpjes! Wij hebben heen en weer gestruind, zand omgewoeld, schelpjes gespoeld tussen onze handen en uiteindelijk een pracht exemplaar gevonden. 

Landal Nieuwvliet Bad drone 3

Landal Nieuwvliet Bad aan zee 6

Landal Nieuwvliet Bad speeltuin 3

Zwemmen en spelen 

Zeg je vakantie, dan zeg je zwembad. Als je het onze zoon vraagt, in elk geval wel! Een weekendje weg is niet compleet zonder een duik in het diepe. Landal Nieuwvliet Bad heeft een fijn zwembad, met bubbelzone en een klein peuterbadje met een glijbaantje. Elke dag dat we er zijn geweest, is er een bommetje gemaakt! Daarnaast is er boven het zwembad ook nog een speelzolder waar (kleine) kinderen kunnen knutselen, met blokken kunnen bouwen en klauteren. Ideaal als het een keer slecht weer is! Hier worden ook Bollo activiteiten georganiseerd. 

Maar niets is zo fijn als buiten spelen. Een kabelbaan, mini-golf, een klimrek met schommel en een grote air-trampoline en natuurlijk het trekvlot. Menigmaal zijn we over het water heen en weer gevaren. En nog een keer. En nog een keer heen en weer. Blijft toch leuk. Ik zie ook grote mensen met een glimlach op hun gezicht het vlot pakken en zichzelf over het water heen en weer trekken. 

Landal Nieuwvliet Bad drone 1

Landal Nieuwvliet Bad drone 2

Landal Nieuwvliet Bad speeltuin 5

Restaurant met terras 

Op het park zelf kan je uiteten bij Restaurant de Smokkelaar. Binnen in de blauwe omgeving, onder de enorme roeiboot of anders buiten op het terras bij de speeltuin. Wijzelf hebben gegeten in het huisje, bij Piazza Italian Kitchen Nieuwvliet (dikke tip want er is een super coole binnenspeeltuin!) en bij strandtent De Strandganger, dus we kunnen hier niet onze ervaringen delen van Restaurant de Smokkelaar. 

Landal Nieuwvliet Bad speeltuin 4

Landal Nieuwvliet Bad aan zee 11

Wat te doen in de omgeving? 

  • Naar het strand gaan natuurlijk! Ga haaientanden zoeken in de baai van De Verdronken Zwarte Polder. 
  • Lekker eten en drinken bij de Strandganger of de Boekanier
  • Spelen op het strand kan je op het klimrek bij de Boekanier. Ook kan je hier glijden van de duinen naar het strand. 
  • Ga spelen en eten bij Piazza Italian Kitchen Nieuwvliet Bad, op loopafstand van het vakantiepark! De binnenspeeltuin is echt te gek! 
  • Theetjes drinken én lekker spelen kan je bij Theetuin In De Morelleput. Er is elke dag verse taart, je kan heerlijk zitten in de schaduwen van de bomen op het terras of bij slecht weer in het knusse wagenhuis. 
  • Nog niet uitgespeeld? Ga dan naar het Groede Podium, een heerlijk groen speelpark waar kinderen eindeloos ravotten, dieren ontmoeten en avonturen beleven. Al spelend komen ze meer te weten over de Tweede Wereldoorlog. 
  • De romantische stad Brugge ligt om de hoek en is zeker een bezoekje waard! Brugge ligt op ongeveer 40 minuutjes rijden van Landal Nieuwvliet Bad. 

Landal Nieuwvliet Bad aan zee 14

Landal Nieuwvliet Bad aan zee 7

Landal Nieuwvliet Bad drone 5

Landal Nieuwvliet Bad aan zee 13

Landal Nieuwvliet Bad kinder vakantiewoning 2

DJI 0562 2

1340393 2

P1340421 2

IMG 20220618 165453

Landal Nieuwvliet Bad Zeeland 5

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in