Boutiquehotel Staats

Unieke kamers | Uniek hotel

Elke kamer is uniek. Elke gast trouwens ook. Want Boutiquehotel Staats is er voor iedereen; voor de luxe stedentripper die een kamer met ensuite bad wil, voor student die zoekt naar gezelligheid, voor de ouders met kinderen want het is ook kindvriendelijk. Stijlvol, stijlvol en ook relaxed. Boutiquehotel Staats is niet bang om kleur te bekennen. Lekker eigenzinnig, hotelchique, statig en ook toegankelijk.  

Boutique_Hotel_Staats_Haarlem_15.jpg

Warm welkom

Al bij binnenkomst voelt het als thuiskomen. Een heerlijke geur onthaalt me door de donkere glazen schuifdeuren. Ik ben er! Na een warm welkom ga ik meteen op zoek naar mijn unieke kamer. Boutiquehotel Staats is gevestigd in een oud schoolgebouw. De historie van het pand is duidelijk zichtbaar; hoge ramen, vintage meubels, lange gangen. Eigenlijk laar Boutiquehotel Staats zich maar moeilijk in één naam vangen. En daar hou ik van. 

Boutique Hotel Staats Haarlem 25

Boutique Hotel Staats Haarlem 8

Boutique Hotel Staats Haarlem 9

Allemaal anders

Via een witte hal vol groene planten en een wentelende trap kom ik bij mijn kamer. En die is paars. Helemaal paars. Ook hier weer de hoge raampartijen waardoor het licht prachtige schaduwen achterlaat op de hoge muren. De kamer is enorm; er is een verhoging met een heuse zithoek en eigen SMEG koelkast. Grote gordijnen onttrekken de ruime, zwarte badkamer aan het zicht. Compleet met kroonluchter! 

Van andere gasten hoor ik dat er ook 'roze kamers' en 'groene kamers' zijn of zelfs een suite met een groot bad middenin de kamer. Voor ieder wat wils dus. 

Boutique Hotel Staats Haarlem 13

Boutique Hotel Staats Haarlem 22

Gezellige woonkamer

Een hotel met een gezellige woonkamer, om even te relaxen en bij te komen van een dagje Haarlem. In de woonkamer is een 'honesty bar' met allerlei drankjes, bier en wijn. Koffie en thee zijn 'on the house'. Om niet te zwijgen over de grote snoeppotten gevuld met lolly's en haagjes hopjes (laat de kinderen dit niet zien). In de woonkamer is er ruimte voor een babbel of een boek en er staat ook speelgoed. Mijn glimlach wordt nog groter als ik de ruimte daarnaast betreedt; een feloranje ping-pong-tafel! 

Boutique Hotel Staats Haarlem 12

Restaurant De Ripper 

In de ochtend staat hier het kakelverse ontbijt voor me klaar. Aan de koks geef ik door hoe ik mijn eitje het liefste wil en het wordt vers voor me bereid. Een goede start van de dag. De Ripper is een leerwerkrestaurant voor jongeren die zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs. Zij maken hier, onder leiding van goede chefkoks, de meest lekkere gerechten voor je klaar. Net als de rest van het hotel is deze kleurrijke plek een fijne ontmoetingsplek. 

Boutique Hotel Staats Haarlem 10

Boutique Hotel Staats Haarlem 4

Op loopafstand van alles 

Vlakbij het station, vlakbij een grote parkeergarage én vlakbij het bruisende centrum van Haarlem. Wat wil je nog meer? Ik vind Boutiquehotel Staat een fijne uitvalsbasis voor een tripje Haarlem. Aan de rand van de stad, goed bereikbaar. Ik slenter vanaf hier rechtstreeks de historische straatjes in om later, aan het einde van de dag, hier weer thuis te komen. 

Boutique Hotel Staats Haarlem 14

Boeken met Moonback

Wil jij, net als ik, ook logeren in Boutiquehotel Staat? Reserveer dan via Moonback. Moonback is dé eerlijke boekingssite van Nederland. Eerlijk voor jou (geen gemanipuleerde zoekresultaten en dwingende teksten) en eerlijk voor de hotelier (geen torenhoge commissies). Win-win. 

Meer weten of Haarlem? Lees mijn blog. 

Boutique Hotel Staats Haarlem 19

Boutique Hotel Staats Haarlem 3

Boutique Hotel Staats Haarlem 21

Boutique Hotel Staats Haarlem 23

Boutique Hotel Staats Haarlem 10

Boutique Hotel Staats Haarlem 5

Boutique Hotel Staats Haarlem 7

Boutique Hotel Staats Haarlem 24

Boutique Hotel Staats Haarlem 18

Boutique Hotel Staats Haarlem 2

Boutique Hotel Staats Haarlem 3

Boutique Hotel Staats Haarlem 20

Boutique Hotel Staats Haarlem 6

Boutique Hotel Staats Haarlem 16

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in