Skip to main content

  Bay Hotel

  • Robin Hood's Bay, Engeland
  • Geschreven op 10 april 2016

  Golvend uitzicht

  Wanneer je uit het raam kijkt zie je de golven beuken tegen de rotsen. Val in slaap met het geruis van de zee en het gekakel van de zeemeeuwen. Onder je hoor je het zachte geroezemoes van de pub. Wanneer het hard waait, belanden er zelfs spetters zeewater op het raam. Hier ontwaken is een ware traktatie! Zie de zon opkomen uit de zee en kijk uit over de waanzinnige kliffen van Robin Hood's Bay. Het Bay Hotel is niet hip en trendy, maar het is de Engelse gezelligheid en kneuterigheid waarom je hier naar toe wil.

  In het kort

  2 personen
  Op en top Engels
  Robin Hood's Bay
  Boven een Engelse pub
  Uitzicht op de golven
  In authentiek Engels dorpje

  Pub met kamers

  "This is a pub with accommodation", vertelt de eigenaar me. Er zijn slechts drie kamers in dit 'hotel' en dat maakt dit hotel knus en kleinschalig. De kamers zijn eenvoudig en gedateerd, maar netjes en schoon. Ik durf best te zeggen dat deze kamers het beste uitzicht van de stad bieden! Twee kamers hebben een eigen badkamer verderop in de gang. Eén kamer heeft zijn eigen badkamer. In het hotel is er gratis WIFI, een kleine televisie en elke ochtend wordt er een vers ontbijt voor je gemaakt. Je kan kiezen uit verschillende soorten ontbijt en in de ochtend maakt de kok deze vers voor je klaar. 

  IMG 20160327 073756 001

  Eindpunt Coast-to-coast-walk

  Het Bay Hotel is het eindpunt van de beroemde 'coast-to-coast-walk'. Deze meerdaagse hike brengt je helemaal van de westkust van Engeland naar de oostkust van Engeland. Na een lange wandeling is het goed vertoeven in de gezellige pub van het Bay Hotel. 

  Gezellige pub

  Een goed bord eten mag niet ontbreken in deze typisch Engelse pub. En natuurlijk een gezellig bar, met zeezicht, waar heerlijke 'pints' voor je worden getapt. Ook locals weten deze pub te vinden, dus is het er vaak gezellig druk. In de koude wintermaanden warm je je op aan de alcoholische dranken terwijl de ramen van de pub langzaam beslaan. In de zomermaanden neem je een verkoelende cider en zit je buiten op het terras. Dit alles met uitzicht op zee. In de pub worden goede pubmaaltijden geserveerd. Voor een klein prijsje geniet je hier van echte Engelse gerechten. 

  IMG 20160326 170521 001

  Reserveren is een must

  Wil je logeren in het Bay Hotel dan doe je er goed aan om van tevoren te reserveren. Hoewel de kamers eenvoudig zijn, maken het uitzicht en de typische Engelse gezelligheid alles meer dan goed. Je kan je auto niet parkeren bij het hotel, wel bovenaan de heuvel. Vanaf daar wandel je in 5 á 10 minuutjes naar beneden (naar boven duurt ietsje langer). 

  Meer weten over Robin Hood's Bay en zijn mooie omgeving? Lees mijn blog over Robin Hood's Bay!

  P1250389 001

  P1250462 001

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder