Skip to main content

  Efteling Hotel

  • Kaatsheuvel, Nederland
  • Geschreven op 15 januari 2024

  Sprookjeshotel

  Ja duh, natuurlijk moet het Efteling hotel op dit lijstje van meest kindvriendelijke hotels! Hoe kan het ook anders! Het is dé plek in Nederland waar sprookjes tot leven komen. Enne, de hotelkamers zijn in 2021 opgepimpt en van een nieuw jasje voorzien!

  In het kort

  2 - 4 personen
  Geheel in Eftelingstijl
  Op het pretpark
  Kaatsheuvel
  Gerenoveerde hotelkamers
  30 min eerder toegang tot het park

  Ik was al fan van de Efteling, maar sinds onze vakantie bij Efteling Bosrijk nóg meer. Vroeger, als kind al, kwam ik graag bij de Efteling. De magie, de verhalen, de sprookjes, de Efteling is het mooiste attractiepark dat ik ken. Het was dan ook een langgekoesterde wens om er ook te blijven slapen. En dat we nu met onze kleine man kunnen gaan, is een goed excuus om een verblijf bij Efteling Bosrijk te boeken. Wanneer je maar wil naar de Efteling, alle tijd van de wereld, een half uur eerde het park in en zo zijn er nog veel meer voordelen van een verblijf in in één van de Efteling vakantieparken. Alles klopt hier tot in de detail. Zo ook de huisjes en de speeltuintjes én een overdekt zwembad! Zelfs slaapmutsjes liggen voor je klaar. Zo schattig. 

  Efteling Hotel

  Het Efteling Hotel zelf gaat al heel wat jaren mee, maar de hotelkamers zijn onlangs helemaal opgepimpt! Deze zijn weer helemaal in Efteling-stijl en, zoals je ook mag verwachten van de Efteling, tot in de leukste details uitgevoerd. Wij hebben een 3-persoonskamer, geheel in blauw gehuld en zijn op slag betoverd. Want hier en daar zie je een muisje, op de spiegel staat een spreuk en in de badkamer ligt een speciaal kistje... 

  Groot voordeel van het Efteling Hotel is dat het echt 5 minuten lopen is. Je wandelt het pretpark zo binnen (bij Carnaval Festival in de buurt) en kan dus ook eventjes op en neer om voor een dutje op in de kamer. De hotelkamers zijn bovendien voor één nachtje te boeken (de vakantiehuizen in Bosrijk niet). Maaaaar er zijn ook hotelkamers op Bosrijk en op het Loonsche Land waar je ook voor één nachtje kan blijven. Maar dat is ongeveer 15 minuten lopen naar het Pretpark. 

  Bij één overnachting krijg je 2 dagen toegang en het parkeren is gratis. Dat is toch al gauw een groot voordeel. 

  Efteling ontbijt

  Heerlijk aanschuiven voor een uitgebreid ontbijt, dat is toch wel echt vakantiegevoel. Voor de kinderen helemaal een topper want tijdens het ontbijt komen de Efteling sprookjesfiguren bij je langs! Zo begint je dag echt al helemaal in Efteling sferen. Je kan hier in de avond trouwens ook heerlijk dineren. De kinderen kunnen ondertussen zich lekker uitleven in de speelkamer van het hotel. 

  Half uur eerder toegang 

  Ga op tijd ontbijten, want je hebt een half uur eerder toegang tot het park en sommige attracties! Dat betekent dat je al een aantal populaire attracties gedaan kan hebben voordat het grote publiek binnen komt! Dat kan echt zóveel tijd schelen voor de rest van de dag. Dit vind ik toch altijd wel heel speciaal... Zo gingen we 3 rondjes achter elkaar in de Max & Moritz, gewoon, omdat het kon en er toch geen rij stond :) 

  Hotel of vakantiepark

  Persoonlijk zijn we er wel over uit: Bosrijk biedt meer de Efteling ervaring dan het hotel zelf. Hoewel de kamers super leuk zijn opgepimpt zijn en er super tof uitzien, blijf ik meer fan van Bosrijk. Dit jaar gaan we hopelijk een keer naar het Loonsche Land, even ervaren hoe dat is. Wij vinden de wandeling van het Bosrijk dan toch net wat meer de moeite waard dan het Efteling hotel zelf. 

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder