Skip to main content

  Hotel De Limbourg

  • Sittard, Nederland
  • Geschreven op 21 juli 2023

  Hartje Sittard 

  Waar kan je beter blijven slapen dan in het hart van de stad? Dé plek waar het allemaal te doen is? Dan moet je bij Hotel De Limbourg zijn. Hotel De Limbourg gaat jaren terug. Het werd al in 1688 opgericht en in 2015 gerenoveerd. 

  In het kort

  2 - 7 personen
  Historisch Stadshotel
  De markt van Sittard
  Sittard
  Royale appartementen
  Wine & Dine
  Aan de bruisende markt

  Appartement met uitzicht

  Wij verblijven in het appartement, helemaal in de nok van het hotel. Dit kan je geen 'hotelkamer' noemen, maar is een complete woning met twee verdiepingen, een keuken, volledige zithoek en aparte slaapkamer met badkamer. We hadden de halve familie kunnen meenemen, zo groot! De oude houten balken in het plafond verraden de leeftijd van dit hotel, prachtig, maar de inrichting is modern. Grootste troef van deze kamer is natuurlijk het uitzicht. We nemen even de tijd om 'mensen te kijken'. We openen het raam en kijken naar op de vele terrassen op de Markt. Ook 's avonds, als de zon al onder is, bruist het hier nog. We sluiten onze ramen en vallen met het geroezemoes van gezelligheid in slaap. 

  Hotel De Limbourg heeft naast het enorme appartement ook nog 26 comfortabele hotelkamers.

  Wine&Dine

  Strijk neer op het fijne terras van Wine&Dine. Hotel de Limbourg heeft het een authentiek Grand Café met Lounge en restaurant, maar vooral ook een heerlijk (verwarmd) terras. En zo worden we welkom geheten; onder de grote luifels van het hotel, met uitzicht op de Markt en een verse Limburgse vlaai op ons tafeltje. Ook in de ochtend weten we ons plekje hier weer te vinden en nemen we het ontbijt mee naar buiten. 

  Parkeren

  Parkeren kan je bij Oda Parking (op loopafstand van het hotel). De ondergrondse parkeerplaats is echt ideaal. Je parkeert nét buiten de stadswal en wandelt vanaf hier het centrum in. Wanneer je verblijf bij Hotel De Limbourg krijg je een uitrijkaart voor maar €5.  

  Ga Sittard verkennen!

  Hotel de Limbourg is het ideale vertrekpunt van je tripje Sittard en omgeving. Het hotel ligt middenin het bruisende hart van de stad. Vanaf hier rol je de Markt op en slinger je direct door de gezellige winkelstraatjes. Met een paar goeie trappen fiets je vanuit hier het prachtige, glooiende Zuid Limburgse landschap is. 

  Meer weten over Sittard? Lees mijn blog!

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder