Skip to main content

  All inclusive familiehotel 

  In Oostenrijkse stijl familiehotel waar alle maaltijden zijn inbegrepen en kinderen van harte welkom zijn. Hotel Kaiser in Tirol ligt aan de voet van de ruige rotsen van de Wilder Kaiser. Het is de perfecte uitvalsbasis voor tripjes in en rond Scheffau, de regio Wilder Kaiser en de prachtige natuur van Tirol. Familiekamers met aparte kinderkamer, een grote speeltuin in de natuur, zwembaden én lekker eten en drinken en een goede prijs-kwaliteit verhouding! Hotel Kaiser in Tirol is het enige 4-sterren all inclusive hotel aan de Wilder Kaiser berg. Er is veel aandacht voor 'de kleintjes' en tal van mogelijkheden om te spelen en om ontdekking te gaan. 

  In het kort

  2 - 4 personen
  All inclusive
  Scheffau
  Familiekamers
  Binnen- en buitenzwembad
  Speeltuin

  Hotel Kaiser in Tirol Scheffau drone 6

  Familiekamers met aparte kinderkamer 

  Daar worden we altijd blij van; een hotelkamer met aparte kinderkamer. Dat vind ik altijd zo relaxed en is ook één van mijn zoekcriteria op zoek naar een geschikt hotel. En zo kwamen we ook op het Hotel Kaiser in Tirol. Dit hotel is echt gericht op gezinnen met kinderen en dat is gewoonweg super fijn, want als er genoeg te doen en te beleven is voor kinderen heb je zelf ook vakantie. Het is een cliché, maar zo werkt het wel. Want terwijl Morris zich vermaakt in de 'Kaiser Garden' nippen wij nog even van ons glaasje wijn. En terwijl hij op bed ligt, zitten wij nog even te chillen op ons balkon met uitzicht op de bergen. 

  De studio's van hotel Kaiser in Tirol hebben een schuifwand waarachter nog een kamertje is met twee bedden (en eigen televisie, whoop whoop). Morris zei 'wauw, ik heb gewoon een eigen huisje met eigen bureau en televisie'. De bedden zijn echt heerlijk, misschien zelfs beter dan de bedden die we thuis hebben! En op het ruime balkon hebben we een prachtig uitzicht op het dal. 

  Hotel Kaiser in Tirol familiekamers met balkon 5

  All inclusive alle maaltijden

  "Bij ons is alles, wat nodig is voor een ontspannen familievakantie, bij de prijs inbegrepen", aldus Hotel Kaiser. En dat is ook zo; alle maaltijden zijn inbegrepen, alle drankjes inclusief wijn en bier zijn inbegrepen. Het eten is echt van hoge kwaliteit met elke dag een wisselend menu. Elke ochtend is er een uitgebreid ontbijtbuffet en net als 's avonds, inclusief live-cooking. In de lounge staat er de rest van de dag iets lekkers voor je klaar. Super handig dat je zelf een lunchpakketje mag samenstellen en meenemen de berg op. Er zijn verschillende 'eetkamers' waardoor het niet massaal of groots aanvoelt. Het vernieuwde restaurant en de lounge zien er picobello uit, modern, strak en toch Oostenrijks. Er zijn echter ook oudere 'eetkamers', ik vermoed van het nog oude gedeelte van het hotel, en deze zien er helaas gedateerd (maar wel schoon) uit. Tijdens het gehele verblijf krijg je dezelfde tafel toegewezen. Handig omdat kinderen dan snel de weg terug weten naar je tafeltje, jammer voor ons omdat we in het oude gedeelte moesten zitten.

  Ik vond het erg jammer dat het hotel voor het diner (tegen betaling uiteraard) geen plek kon maken voor twee mensen meer aan onze tafel... Mijn broer en schoonzus (a.k.a. team Foedsie) kwamen ook naar Scheffau (en we zien deze fulltime reizigers maar af en toe...) maar mochten helaas niet aanschuiven. In eerdere hotels hebben we dit ook wel eens gedaan en was het nooit een probleem om twee mensen meer mee te laten eten van een gigantisch buffet... (ook tegen betaling uiteraard). De ervaring leert dat nooit alle gasten tegelijk aan tafel gaan en dat het dus nooit ineens helemaal vol zit. Dat is trouwens ook heel prettig, want dan wordt het bij het buffet ook niet te druk. 

  Hotel Kaiser in Tirol all inclusive 1

  Natuurbad & zwembad 

  Niets lekkerder dan een verfrissende duik in een natuurbad. Toch? Oké, ik moet altijd even slikken, maar ik vind wel altijd dat ik het even moet doen... Weer of geen weer, het is altijd weer voor een duik. En we zeggen altijd tegen Morris dat we niet van suiker zijn, dus zal ik zelf het goede voorbeeld moeten geven. En dus springen we gewoon hatsa in het koude water. Tip; ga niet teentje voor teentje, maar er zo snel mogelijk in. En zo zwemmen we een aantal baantjes in het natuurbad met uitzicht op de bergen. Daarna voelen we ons als herboren. Tijdens onze vakantie was het niet heel warm. Maar ik kan me voorstellen dat als het wél heel warm is, het heeeeerlijk is om even een rondje te zwemmen in dit buitenbad. Wij gaan daarna even lekker opwarmen in het warme water van het binnenzwembad, wat dan ineens heel warm aanvoelt :) 

  Fijn dat er ook een binnenzwembad is, want de vakantie is pas compleet als we elke dag een duikje kunnen nemen (aldus Morris). Ook is er een sauna (voor volwassenen) en een speciale kindersauna, heel schattig. Bij het zwembad liggen er badhanddoeken die je kan gebruiken, reuze handig. 

  Hotel Kaiser in Tirol Scheffau drone 3

  Hotel Kaiser in Tirol natuurbad 2

  Spelen in de Kaiser Garden 

  Niets zo fijn als buitenpret; heerlijk spelen in de natuur, met water en zand (altijd een favoriet hier) of springen op het luchtkussen... Er is zelf een doolhof aangeplant (maar de boompjes moeten nog ietsje groeien). De Kaiser Garden is echt een hele fijne plek voor kinderen. Morris heeft haast om zijn eten op te krijgen, zodat hij zo snel mogelijk weer hier kan spelen. Er is ook een moestuintje in de Kaiser Garden waar je een radijsje mag plukken om van te smikkelen. Ook zijn er diertjes om te aaien en te voeren. Via een deurtje kunnen de kinderen de konijnen en schaapjes en geitjes aaien (ook altijd een topper). Enig nadeel vind ik dat je de speeltuin niet kan zien vanuit het restaurant of de lounge. Er is ook geen terras waar je kan zitten nabij de speeltuin... Wil je zicht houden op je spelende kinderen, dan zal je het eten en drinken achter je moeten laten en op een bankje bij de speeltuin gaan zitten. 

  Hotel Kaiser in Tirol kindvriendelijk 1

  Kidsclub 

  Elke dag is er een leuke activiteit voor kinderen in de Kids Club zoals het knutselen van een bijenhotel. Ook Morris schuift aan het einde van de middag aan bij de dames van Kids Club om iets te knutselen. Daarnaast kan je in de Kids Club de hele dag door spelen en is er een bioscoop waar elke middag een film wordt vertoond. 

  Hotel Kaiser in Tirol speeltuin 3

  Scheffau & regio Wilder Kaiser 

  "In het echt nog mooier", luidt de slogan van Wilder Kaiser. En ja, eerlijk is eerlijk, het is écht waar :) In het oosten van Tirol vind je het massieve Wilder Kaiser gebergte met, aan de zonzijde van deze machtige punten, vier keizerlijke dorpjes: Ellmau, Going, Scheffau en Söll. In de winter kan je hier naar hartenlust skiën in het skigebied "Skiwelt Brixental Wilder Kaiser" en in de zomermaanden beleef je hier een bergavontuur in de natuur. 

  In deze regio zijn er maar liefst 7 bergbeleveniswerelden voor kinderen (de keuze is reuze), talloze wandelpaden, mooie meertjes en 4 schattige dorpjes... 

  Lees meer over de regio Wilder Kaiser in mijn blog 

  Hotel Kaiser in Tirol natuurbad 5

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder