Skip to main content

  Hotel St.Martenslane

  • Maastricht, Nederland
  • Geschreven op 14 juni 2015

  Trendy budget hotel

  Hotel St.Martenslane is een trendy budget hotel in de hippe wijk 'de Wyck'. Inmiddels heeft het hotel (2023) een make-over gekregen en zijn de grote kamers omgetoverd tot stijlvolle appartementen. Het heet nu 'Townhouse Apartments" (noot: Wij hebben St. Martenslane bezocht vóór deze make-over). 

  In het kort

  4 + 3 personen
  Stijlvolle appartementen
  hippe De Wijck
  Maastricht
  Grote familie-appartementen

  Oude ambachtsschool

  Het hotel is geïnspireerd op de oude ambachtsschool die vroeger in de straat gevestigd was. In 1911 kreeg de St. Maartenslaan zijn eerste vakschool en ook een ambahtelijke slager en een snoepfabriek. Waar nu het hotel staat, was vroeger een snoepjes- en karamelfabriek. Het hotel heeft zich laten inspireren door de vorige 'bewoners' van de straat. Dat betekent dat ambacht op een speelse manier door het hele hotel terugkomst, een ladder, een oude werkbank en verfkwasten. 'The craft house' heeft verwijzingen naar oude en nieuwe ambachten en is tot in de puntjes uitgewerkt, erg leuk. 

  P1140821-001

  De kamers 

  De kamers van hotel St.Martenslane zijn heel ruim. In het midden van de kamer staat het heerlijke bed. Ook hier vind je weer leuke details die verwijzen naar de oude 'craftschool'. Zo zijn de snoeren weggewerkt met koperen buizen, hangen er aan het plafonds gepimpte tl-verlichting en staat er in de kamer een laddertje. Er is een aparte gang met kledingkast en een waterkoker. Vanuit het bed kan je met je zelfgemaakte kopje thee nog even televisie kijken. Op de badkamer klinkt een vrolijk liedje uit de radio. 

  P1140929-001

  Snacks uit de muur 

  Voor de snoepkonten of de lekkerbekken is er in de gezamenlijke lounge een ware automatiek. Weliswaar niet gevuld met kroketten en frikandelen, maar wel chocolaadjes, kauwgom en chips. Jammie! Zeker als je 's avonds nog even wat lekkers wil, heb je hier voor een euro iets om te smikkelen. En het ziet er gewoon leuk uit. Daarnaast kan je in de ruimte rustig een tijdschrift lezen. Vergeet niet een kijkje te nemen naar de beschilderde muur met daarop de hotspots van Maastricht.

  Townhouse Hotel Maastricht 1

  Ontbijten 

  Een heerlijk ontbijtje staat op je te wachten in het tegenovergelegen Townhouse Hotel. Het Townhouse Hotel is een zusje van St.Martenslane en samen zorgen zij voor een ontbijt. Dat niet alleen, ook als je aankomt staat er een heerlijk soepje of ijsje op je te wachten. Het Townhouse Hotel heeft een schitterende loungeruimte met een trendy inrichting waar je 'u' tegen zegt. Loop dus zeker eventjes binnen! 

  Lees mijn blog over Maastricht

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder