Bristol

Banksy en Ballonnen 

Bristol staat niet alleen bekend als 'groene stad' maar is met name beroemd vanwege straatartiest Banksy en het jaarlijkse luchtballonnen-festival. Het is een originele stad om eens te bezoeken, weer eens wat anders dan Londen. En het leuke; Bristol is slechts een uurtje vliegen vanaf Amsterdam. Bristol heeft veel te bieden, het is een havenstad, universiteitsstad en kunstzinnige stad. 

Banksy 

Banksy

Banksy is een pseudoniem van een wereldberoemde straatartiest. Er hangt een enorm mysterie om Banksy heen. Iedereen kent hem, maar niemand weer met zekerheid wie hij is. In zijn straatkunst combineert hij graffiti met een voor hem kenmerkende sjabloontechniek. Hij is geboren in Bristol waar vele van zijn kunstwerken zijn te bewonderen, maar wereldwijd is men in de ban van deze onbekende, mysterieuze kunstenaar. In Bristol worden verschillende 'Banksy Walking Tours' georganiseerd, erg leuk!

Havenstad

Bristol is verder een belangrijke havenstad met een rijke geschiedenis. De stad is bekend geworden door de bouw van de Concorde. In de 18de eeuw was Bristol één van de grootste havens van het land. Bristol heeft veel geleden onder de Tweede Wereldoorlog, vanwege zijn strategische ligging, maar gelukkig zijn er ook nog oude gebouwen overeind gebleven, zoals het oudste theater van Engeland (1766) Theatre Royal in King Street. De stad is op zeven heuvels gebouwd en sta je er op één van de zeven, dan heb je een uitzicht van jewelste en zie je dat de oude gebouwen met nieuwbouw zijn gemixt. Ook zie je vanaf hier zeker de in het oog springende "Clifton Suspension Bridge", welke in 1830 is ontworpen door de beroemde ingenieur Brunel. 

Bristol Jamies

Universiteitsstad

Bristol is een Universiteitsstad en herbergt vele studenten. Je kan er dan ook rekenen op veel pubs, hippe bars en leuke restaurants door heel de stad. In het historische gedeelte van de stad kun je een park uitzoeken om in te hangen of slenteren, en je kan er natuurlijk ook genieten van de mooie oude gebouwen. Op de St. Nicholas Market vind je verschillende soorten kraampjes met heerlijke, Engelse kost.

Indrukwekkende brug 

De indrukwekkende Clifton Suspension Bridge is niet voor niets een van dé trekpleisters van Bristol. De brug is gebouwd over de rivier Avon. Het oorspronkelijke plan was om een stenen brug te bouwen over de kloof tussen Clifton Down en Leigh Woods. Maar dit bleek al snel te duur. Daarom kwam het parlement met het idee een smeedijzeren tolbrug te bouwen. In 1864 ging de brug open voor het verkeer. Auto's moeten tegenwoordig nog steeds tol betalen om de brug te mogen passeren. Voetgangers en fietsers mogen gratis genieten van het mooie uitzicht. 

Bristol Nelson Street streetart

See No Evil 

See No Evil is het grootste streetart project van Europa. 70 straatartiesten van over de hele wereld hebben in 2011 van Nelson Street de uniekste straat van Europa gemaakt. Ook de Nederlandse kunstenaar Niels Meulman deed mee aan het project. De kunstwerken in deze straat zijn nog steeds te bewonderen.

Jamie Oliver 

Gerechten om stuk voor stuk je vingers bij af te likken. Zelf ben ik groot fan van de recepten van Jamie Oliver. Lekker, puur en zonder teveel poespas. Zijn restaurants zijn een begrip in Engeland. In Bristol zit een vestiging van Jamie's Italian. Niet overslaan tijdens je citytrip Bristol! 

Bristol in 19 seconden 

Omgeving/ vooral doen

 • Bezoek Bristol in augustus tijdens het jaarlijkse BalloonFestival. Honderden ballonnen vullen de lucht, een fantastisch gezicht.
 • Bekijk de historische 'SS Great Britain' welke in de haven van Bristol ligt. Dit oude stoomschip veranderde de wereld.  
 • Een museum over Bristol en de historische rol van Bristol in de slavenhandel is het M Shed. Het museum onthult de verhalen afkomstig van haar inwoners en de kunst uit Bristol over de stad en de unieke ligging van de stad. 
 • Slenter rond langs het water en eet bij een van de vele leuke restaurantjes rondom de haven. 
 • Bezoek de wijk 'Clifton Village', een chique buitenwijk van Bristol waar je luxe winkels en mooie huizen. Daarnaast zijn er allerlei ateliers, galerieën en grappige hippe winkeltjes.
 • Bristol is een echte muziekstad. Je vindt er veel sfeervolle cafés waar jonge artiesten proberen door te breken, dat betekent gezelligheid en veel livemuziek. 
 • Proef de befaamde sausages in de Bristol Sausage Shop.
 • Maak een rondvaart over de rivier Avon. Er zijn in de haven rondvaartboten die leuke tripjes aanbieden. 
 • Ga pootje baden in één van de fonteinen op het moderne Millennium plein.
 • Nog niet genoeg cultuur gesnoven? Ga dan naar het kasteel van Bristol, de Bristol kathedraal, het Ashton Court landhuis, de Temple kerk, St. Redcliff kerk of de St. Peters kerk. 

Cleyro

Cleyro Apartments 

Cleyro Apartments verhuurt op twee locaties moderne, frisse appartementen; midden in het centrum van Bristol en in de wijk Temple (slechts 10 minuten lopen naar het centrum). De appartementen Finzels Reach liggen in de wijk Temple. Deze nieuwe, luxe appartementen hebben een schitterend uitzicht en beschikken over één of twee slaapkamers. De appartementen in het centrum zijn wat kleiner maar bieden eveneens een stijlvolle inrichting, volledig ingerichte keuken, een badkamer en bovendien een gratis welkomstpakket met versnaperingen plus dikke handdoeken.

De appartementen bij Cleyro (zowel Finzels Reach als City Centre) zijn te boeken vanaf 90 euro per nacht voor twee personen. Een vierpersoons appartement is te boeken vanaf 140 euro per nacht. 

Beoordeling

Cleyro Apartments - Finzels Reach scoort een 9,2 op booking. Cleyro Apartments - City Centre scoort een 9 op booking.

Finzels Reach bekijkenCity Centre bekijkenVliegticketsHuurauto info

Praktische info 

 • Bristol ligt op slechts één uur vliegen vanaf Amsterdam. KLM heeft speciale cityhoppers die vliegen op Europese bestemmingen voor een leuk bedrag, zo ook naar Bristol. Maar ook de goedkope airlines vliegen op Bristol.
 • Bristol is verder het ideale start- of eindpunt van een autorondreis door Zuid West Engeland. Binnen een uur sta je vanaf hier in Bath en binnen twee uur rijdt je naar Ilfracombe
 • Adres: Castle Wharf, Finzels Reach, Temple, Bristol, BS1 6BX of Bath Street Redcliffe, Temple, Bristol, BS1 6HL. 
contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina