Zion

Het land van de Indianen

Wanneer je denkt aan Indianen, dan heb je waarschijnlijk een beeld in je hoofd van grazende bizons en rood gebergte. Zion is inderdaad zo, maar dan nóg wat overweldigender dan je dacht. Weer heel anders dan de natuur in Yosemite en Death Valley. Zion is kleurrijk op een andere manier. Zijn rode gesteente steekt af tegen de warme zon, de donkere bizons vallen op al grazend door de gele heidevelden en de groene bomen zijn een welkome afwisseling tegen de stenen en bergen. Zion is in één woord schitterend. Gewoon rondwandelen door Zion is een ware traktatie.

360 graden foto 

Een indrukwekkend landschap dat zich maar moeilijk laat vangen op een plaatje. Misschien dat je met deze 360 graden foto een indruk krijgt van het bijzondere Zion. 

{mosmap sv='bottom' | svpano='L3ZPODkHLY0AAAQIt8yDxw'| svaddress='0' | height='0' }

Virgin river

Door de bergen van Zion stroomt de rivier de Virgin, in de winter een flinke stroomversnelling, in de zomer een kabbelend beekje. De rivier voorziet echter een groot deel van de beplanting van water, waardoor de oevers groen en moerassig zijn. Dat levert een mooi contrast op met de rode rotsen.

P1030004 001

Zion National Park

The Narrows

Al wandelend door het dal van Zion stuit je op een gegeven moment op 'the Narrows'. Hier zijn de rotsen en het ravijn op zijn smalst. Enkel nog door het water kun je je tocht vervolgen. Wil je graag doorwandelen (wat echt spectaculair schijnt te zijn) dan kan je waterschoenen huren bij het plaatsje Springdale. 

P1030227-001

P1030172 001

Huilende rots 

Maak de klim naar boven en aanschouw de rots die altijd een beetje huilt. De 'Weeping Rock' dankt zijn naam aan de waterdruppels die continu door de spleten van de rotsen naar beneden vallen. Al van een afstandje hoor je de druppels vallen, alsof het er regent. De wandeling is steil, maar niet zo ver, dus goed te doen. 

Zion3

P1030119 001

P1030076 001

Angels Landing 

Het staat bekend als een van de moeilijkste en meest uitdagende hikes van Zion. De hike duurt ongeveer 5 uur en brengt je boven op de bergen. Hier zijn er geen gebaande paden meer, maar moet je omhoog over de rotsen met aan één hand een ijzeren ketting. Zeker niet voor beginnelingen en bangeriken. 

Human History Museum 

Archeologen schatten dat er al sinds 6000 jaar voor Christus mensen leefden in Zion National Park. Dat is natuurlijk een ongelooflijke tijd. Het is het land en het gebied van de Indianen, voor eeuwen lang. Pas in de 17de eeuw kwamen er ontdekkingsreizigers vanuit Europa en andere delen van Amerika naar Zion. In 1847 kwamen de mormonen naar Zion en vestigden zich in de wilde natuur. Leer meer over de geschiedenis van de mens in Zion in het Human History Museum. Ook kan je er een 22 minuten durende film kijken over Zion. Het museum is gratis toegankelijk. 

P1030138

P1030151 001

Shuttle bussen

Als iets goed georganiseerd is in Amerika, dan is het wel het vervoer in de National Parks. Om te voorkomen dat de vele toeristen file rijden in de mooie natuur en om de natuur niet te veel te verstoren, zijn grote delen van Zion autovrij. In plaats daarvan rijden er gratis shuttle bussen die je naar de belangrijkste startpunten en uitkijkpunten van Zion brengen. De bussen rijden elke tien minuten. 

Zion in 23 seconden

Omgeving/ vooral doen

  • Maak een van de vele wandelingen door het natuurgebied.
  • Ga in het donker naar buiten (laat je ogen even wennen aan het donker) en kijk omhoog. Nog nergens zagen wij zoveel heldere en fonkelende sterren als in Zion.
  • Als je verblijft op een bizon-ranch klinkt het misschien wat cru, maar probeer zeker ook eens een bizonbiefstuk. Ik schreef er een verhaal over wat werd gepubliceerd op 'Wat Zij Zegt'. Lees wat ik van een stukje bizon vond.
  • Ga met een tubing door de rivier naar beneden (seizoensafhankelijk, in april en mei is er voldoende water voor een ware wildwatertocht.
  • Klik hier voor meer informatie over de excursiemogelijkheden in Zion. 

Zion Mountain Ranch

Zion Mountain Ranch2

Wil je verblijven in stijl? Voel je een cowboy en logeer op een bizonranch aan de rand van Zion National Park.

Praktische info 

  • Zion Mountain Ranch ligt bij de Oostingang van het Zion National Park.
  • Adres: 9065 Utah 9 Zion National Park, UT 84755, Verenigde Staten
  • Dichtstbijzijnde vliegveld: Las Vegas
  • Zion is een goede stop tussen Las Vegas en de Grand Canyon. Meer tips voor een leuke route? Neem dan contact met me op.

P1030029 001

P1020969 001

P1030135 001

P1020989 001

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina