Toronto

Top 5 Must Sees in Toronto

Gelegen aan Lake Ontario bevindt zich de grootste stad van Canada, Toronto! Wat een metropool! Afgelopen september heb ik samen met mijn gezin deze geweldige stad bezocht. De stad doet een beetje Amerikaans aan. Denk daarbij aan zijn wolkenkrabber skyline en de fastfood ketens die om je oren vliegen.  Toch is de sfeer een stuk relaxter dan menig Amerikaanse stad. Het voelt minder gehaast en het is oprechter. Het is een stad met een van de grootste culturele diversiteit ter wereld. Toronto leent zich uitstekend om verkend te worden met de benenwagen, maar het openbaar vervoer is ook top geregeld. Zelf als je er met eigen auto doorheen rijdt, zul je niet zo snel in paniek raken. Het is allemaal vrij overzichtelijk. Toronto bestaat uit diverse wijken met allemaal een eigen karakter. Van een upcoming wijk tot downtown, vervelen is geen optie. De keuze uit veel musea, de geweldige ligging aan het water en de mogelijkheid tot dagtripjes buiten de stad maken dat iedereen zich hier kan vermaken.  En dat de mogelijkheden zeer divers zijn. Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks naar Toronto vliegen. En ik kan je zeggen dat, wanneer je op tijd boekt, de prijzen bijzonder aangenaam zijn.

Maar wat mag je nu echt niet overslaan tijdens je bezoek aan deze stad? Let me be your guide! Dan leid ik je door mijn top 5 heen. 

CN Tower Toronto streetart

CN Tower

Ik denk dat dit toch wel het bekendste gebouw van Toronto is. Door zijn hoogte is het een gebouw waar je niet omheen kan. Dat is iets wat zeker is. Om nu te zeggen dat hij er van buiten mooi uit ziet… Tja, ieder zijn smaak. Maar het uitzicht wat je krijgt als je helemaal boven in de toren staat, dat is dan weer een dikke tien.

Na een kleine tour met uitleg over de bouw en de geschiedenis van de toren, vlieg je met een razendsnelle lift de hoogte in (leuk extraatje voor lezers die geen hoogtevrees hebben, het is een glazen lift). Eenmaal uitgestapt kun je je vergapen aan de prachtige skyline van Toronto. Vanuit diverse hoeken, want je kunt als het ware een rondje lopen. Voor een paar extra Canadese dollars kun je nog hoger de toren in. Leuk, maar geen hele grote meerwaarde vond ik. Het uitzicht iets lager (zonder hekwerk ervoor) vond ik mooier.

Omdat wij buiten het hoogseizoen waren, hadden wij geen kaartjes gereserveerd (er waren geen rijen). Zit je wel in het hoogseizoen, dan raad ik het je aan dat zeker wel te doen. Om teleurstellingen te voorkomen.

301 Front St W, Toronto

CN Tower Toronto view2

CN Tower Toronto view

CN Tower Toronto view3

Toronto Islands

Wil je ff weg uit de stadsdrukte en heb je de behoefte aan een beetje groen? Dan is Toronto Islands het antwoord. Vanaf de haven zijn er diverse organisaties die complete tours aanbieden die kant op. Er zijn zelf watertaxi’s. Zelf zijn wij verder doorgelopen en voor de goedkoopste versie gegaan. Lekker met de ferry! Alleen al voor de mooie plaatjes die je kan schieten vanaf de boot van de skyline van Toronto is het de moeite waard. Na ongeveer 20 minuten ben je aan de overkant (weet dat je de keuze hebt uit diverse ferry’s in verband met meerdere eilanden). Wij hadden gekozen voor het grootste eiland. Wat is het hier mooi! Prachtig groen en keurig onderhouden. Je kan gaan wandelen, fietsen huren, picknicken en barbecueën. En ga zo maar door. De kids hoeven zich niet te vervelen met diverse speeltuinen en een heus mini pretpark (helaas net gesloten toen wij er waren. Dat is dan weer een nadeel van buiten het hoogseizoen op reis gaan, dan zijn de openingstijden veelal aangepast. Heb hier oog voor!). Tijdens de warme zomerdagen is Toronto Islands ook de place te be. Met diverse stranden, omkleedhokjes en douchgelegenheden is dit toch wel de plek om de stad te ontvluchten bij temperaturen rond de 30 graden.

9 Queens Quay W, Toronto

Toronto islands en skyline2

Toronto islands en skyline3

Toronto islands en skyline7

Distillery district

Ik hou zoveel van dit soort plekken! Oude Victoriaanse gebouwen, die volledig zijn gerenoveerd, maar nog steeds hun oude karakter hebben behouden. Dat brengt zoveel sfeer met zich mee! Vroeger werd hier sterke drank gemaakt en geëxporteerd naar alle uiteinden van de wereld. Nu vind je er restaurants, bijzondere winkels en kunstgaleries.  En nog steeds kun je er een goede whisky drinken! Je kan hier ontspannen doorheen wandelen, omdat auto’s niet zijn toegestaan.

Mill street Toronto  

Distillery District1

Distillery District 7

Distillery District4

Niagara Waterfalls

Op slechts 1,5 uur rijden bevindt zich dit prachtige natuurschoon. Ongelooflijk mooi en indrukwekkend zijn de watervallen, ongelooflijk kitsch is de omgeving eromheen. Eigenlijk is het een kleine kermis. Denk aan een reuzenrad, mini golf, veel speelhallen en restaurants. Amuseren staat op nummer een, maar je moet er van houden. Onze kleine man vond het geweldig, de combi van de watervallen en de hysterische speelhallen.

Je hebt de mogelijkheid om met een boot dicht langs de watervallen te varen (aangezien we net operatie douchen zonder tranen thuis hadden voltooid leek ons dit niet helemaal een goed plan, aangezien je kleddernat wordt). Wel zijn we weer een toren in gedoken om de watervallen van boven te aanschouwen. Dat was zeker de moeite waard! En kan je heel makkelijk langs een boulevard wandelen om op je gemak alles te bekijken en tig foto’s te maken.

6650 Niagara Parkway. (River Rd) Niagara Falls

Niagara Falls Toronto2

Niagara Falls Toronto

Niagara Falls Toronto5

Kensington Market

Een wijk die je absoluut niet mag overslaan als je in Toronto bent. Hoe Amerikaans ik het centrum vind, zo Europees is deze wijk met zijn nauwe straten en leuke huisjes.  Het is er kleurrijk en er hangt een hippy sfeertje. Wist je trouwens dat deze wijk in 2006 is erkend als national historic site of Canada? Op deze manier blijft de sfeer behouden en blijven de grote bouwprojecten op verre afstand. Je vindt er vintage winkels , gezellige bio koffietentjes (inclusief terras) en als je vega bent kun je hier helemaal je hart ophalen met tal van restaurants. Bovendien is het erg multi culti en dat zie je terug in de diverse soorten restaurants. Leuk extraatje:  als je Kensington uitloopt, loop je automatisch Chinatown in.

Augusta avenue en kensington avenue moet je zeker mee pakken om de sfeer te proeven.

Kensington Market Toronto3

Kensington Market Toronto6

Kensington Market Toronto1

Praktische info

  • Je vliegt in ongeveer 8 uur van Amsterdam naar Toronto. Vanaf Schiphol zijn er rechtstreekse vluchten te boeken.
  • Toronto is een ideaal startpunt voor een roadtrip door Oost Canada.
  • Je kan niet met je debet kaart in de winkels betalen, alleen met credit kaart.
  • Betalen kan je natuurlijk ook met de Canadese dollar.
  • Vergeet niet voor vertrek een visum aan te vragen.  

Niagara Falls Toronto4

Distillery District2

Toronto islands en skyline4

Niagara Falls Toronto6

CN Tower Toronto 1

 
contentmap_plugin
Wendy 2

Geschreven door Wendy

Grote passie voor reizen | Leert ongetemde reislust te combineren met moederschap | Van wereldstad tot jungle | Kampeert alleen op festivals | Grote liefde voor New York en haar zoontjes | Ontdekt de kneuterigheid van bungalowpar...

Meer over Wendy

Deel deze pagina

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in