Grand Canyon

Indrukwekkender kan bijna niet

Wat een enorme kloven, rotsen en hellingen. Het gekke is dat de Grand Canyon niet hoog lijkt. Integendeel, alles aan het landschap lijkt nogal plat en vlak. Schijn bedriegt echter. Doordat je rijdt op de Colorado Plateau (die miljoenen jaren geleden in zijn geheel duizenden meters uit de grond is geschoten) heb je niet in de gaten hoe hoog je eigenlijk al bent. De rivier sleet er in de loop der jaren een diepe kloof in; de Grand Canyon.

Horseshoe Bend Grand Canyon

Natuur wonder

In 1997 introduceerde CNN de lijst 'Natural Wonders of the World'. Op deze lijst staan de zeven mooiste natuurwonderen van de wereld. Natuurlijk kan de Grand Canyon niet op de lijst ontbreken. 

{mosmap sv='bottom' | svpano='JDdeAwRd1HYAAAQIt8yDtw'| svaddress='0' | height='0' }

Helaas is bovenstaande foto niet helemaal rond, maar desalniettemin krijg je een mooi indruk van Horseshoe Bend. 

Horseshoe Bend 

Adembenemend mooi. Ben je onderweg van Zion naar Grand Canyon, stop dan onderweg bij Horsehoe Bend. In dat geval is het je eerste kennismaking met de Grand Canyon. Maak je op om weggeblazen te worden door de schoonheid van de klif. Wandel naar de rand en aanschouw het wonder van de Grand Canyon. Ineens kijk je honderden meters naar beneden en lijken de varende bootjes op de Colorado River niet meer dan witte stipjes op het water. 

Grand Canyon1

P1030298 001

Grand Canyon Village 

De Grand Canyon ter hoogte van Grand Canyon Village is niet minder indrukwekkend. Daar is het op één van zijn breedste punten. In en rondom Grand Canyon Village vind je kampeerplaatsen, hotels en restaurant. Ook is er het Visitor Center en een museum. Een goed startpunt van je wandeling langs de kliffen dus. 

P1030316-002

P1030455 001

P1030502 001

Leeftijd Canyon

Het is niet voor te stellen hoe immens groot, diep en breed de Canyon is. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de leeftijd van de Canyon. Er wordt in de wetenschappelijke kringen veel over gediscussieerd. Zo werd er gezegd dat de canyon 70 miljoen jaar oud zou zijn, maar blijkt uit recent onderzoek dat de Grand Canyon ongeveer 6 miljoen jaar oud is. Een stuk jonger dus, maar nog steeds stokoud. 

P1030441 001

360 graden foto 

Op de rand van de kliffen waagden wij ons aan een 360 graden foto van de Grand Canyon. Draai de foto rond en aanschouw dit enorme natuurwonder. 

{mosmap sv='bottom' | svpano='YIuzBwmUbKUAAAQIt8yDyQ'| svaddress='0' | height='0' }

Visitor Center

Vanaf de kliffen kijkend naar de overkant kun je goed zien hoe de verschillende lagen van de Canyon zijn opgebouwd. In Gran Canyon Village is een visitor center en een klein museum. Hier vind je wat meer informatie over de canyon. Ook heb je er een schitterend uitzicht. 

P1030518-001

P1030387 001

Trail of Time

Vanaf het Visitor Center in Grand Canyon Village start een wandeling die 'Trail of Time' heet. Al wandelend langs de kliffen leer je meer over de geschiedenis van de canyon. Op verschillende plekken en met bordjes wordt aangewezen hoe oud de canyon is en waaraan je dat kan herkennen.

P1030452 001

P1030424 001

Skywalk 

De beroemde glazen skywalk over de Grand Canyon vind je niet aan de zuid ingang, dus niet bij Grand Canyon Village. Hiervoor moet je afreizen naar de West ingang van de canyon, vlakbij Las Vegas. Op een glazen platform kijk je meters diep naar beneden. Een bijzondere belevenis van de canyon. 

Grand Canyon in 19 seconden

Omgeving/ vooral doen

 • Wandel 'The Trial of Time' langs de afgrond van de Grand Canyon (De wandeling begint bij het Yavapai Geology Museum in Grand Canyon Village)
 • Een echte aanrader is een bezoekje aan het IMAX theatre in Tusayan. Bekijk hier de indrukwekkende film over de Grand Canyon. Op deze manier krijg je de canyon nooit meer te zien. 
 • Kijk over de rand van Horsehoe Bend, een indrukwekkende bocht op één van de smalste punten van de Grand Canyon. 
 • Ga met de pendelbus naar de verschillende uitkijkpunten.
 • Houdt je ogen open voor de Wapiti's die niet zelden even komen eten van het groene gras van de restaurants in Tusayan.
 • Ben je een echte avonturier en heb je een dag of drie extra te besteden? Maak dan een raft-tocht over de Colorado River. De kortste tocht duurt drie dagen en is helemaal geregeld. Eten, drinken alles zit erbij. Een wandeling naar 'beneden', naar de rivier, is overigens alleen weggelegd voor de hardcore-hiker.

Tusayan Best Western Grand Canyon

Tusayan

Wij verbleven in Tusayan. Tusayan ligt aan de zuid ingang van het National Park. Er is veel keus in goede hotels en motels, welke goedkoper zijn dan de hotels in Grand Canyon Village zelf. Daarnaast beschikt Tusayan ook over verschillende restaurants, leuke steakhouses en een IMAX theatre. Een verblijf in het Best Western Premier Grand Canyon Squire hotel is een goede keuze. 

Je boekt een overnachting in het Best Western Premier Grand Squire Hotel vanaf 75 euro per kamer per nacht. 

Beoordeling 

Hotel Best Western Premier Grand Squire scoort een 8,3 op booking.

Hotel bekijken

P1030520 001

Praktische info 

 • Grand Canyon National Park heeft twee ingangen, the North en South Rim. The South Rim is waarschijnlijk het meest toeristisch en beschikt over verschillende faciliteiten en mogelijkheden tot wandelen. 
 • Tusayan ligt op zo'n 3 uur rijden vanaf Zion (257 km). Het is de ideale tussenstop tussen Zion en San Diego of Los Angeles
 • Dichstbijzijnde vliegveld ligt in Phoenix op zo'n 3 uur rijden (370 km).
 • Adres hotel: 74 Highway 64, Tusayan, AZ 86023
 • Zoek jij nog een leuke route voor een autorondreis door het Westen? Neem dan contact met me op, ik heb nog veel meer leuke tips.
 
contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in