GroetjesuitParis

Parijs!

In de Groetjes Uit rubriek worden er tien vragen gesteld aan locals, zodat je eens wat andere tips krijgt dan de doorsnee tips uit de reisgidsen! Dit keer krijgen we de groetjes uit Parijs van de Fransman Thibaut. Hij verzamelden voor ons de leukste Parijs tips. Want wie kan je nou beter adviseren over een leuke stad dan de locals zelf?

1. Wie ben je en hoe kom je in Parijs terecht?

Ik ben Thibaut een Fransman van 32 jaar en ik woon nu zo'n 5 jaar in Parijs. Eerst deelde ik een appartement, maar nu woon ik samen met mijn vriendin Laure. Laure en ik zijn naar Parijs gekomen om te studeren en te werken. 

catacomben

2. Wat moet iedereen gezien hebben in Parijs? 

Natuurlijk moet iedereen de Eiffel toren gezien hebben. Het is een van de meest symbolische monumenten van Frankrijk. Maar er zijn nog vele andere monumenten en wijken van de stad die het ontdekken waard zijn, zoals de vele ondergrondse gangen en geheimen van Parijs;

lecomptoirgeneral

3. Deel ons je geheim: wat is jouw hidden gem?

Er zijn twee hidden gems in Parijs die ik erg leuk vind.

  • De eerste is perfect voor een wandeling genaamd 'la couléé verte'. Deze wandeling neemt je mee over de 'Promenade Plantée'. Vroeger was dit een verhoogde spoorweg en nu een bijzonder park. Via oude viaducten ontdek je Parijs op een hele andere manier. De wandeling voert je van oost Parijs naar Bastille.
  • De tweede hidden gem is een café genaamd 'le Comptoir Général'. Het interieur van het café is erg bijzonder, het ziet eruit als oud koloniaal Afrikaans. De inrichting is echt erg gaaf. Je kan relaxen in een sofa terwijl je een kopje koffie drinkt. Er wordt een kleine entree gevraagd (€1) voor het onderhoud van het pand. Le Comptoir Général is goed verborgen, vlakbij de wijk Republique. 

4. Wat is jouw favoriete hotspot? 

Mijn favoriete hotspot is 'Mama Shelter'. Dit is een gave bar waar je ook een hapje kan eten. Het is misschien niet het goedkoopst maar het ziet er hip en trendy uit. Mama Shelter is overigens ook een hotel! 

macarons

5. Wat is een typisch gerechtje of lekkernij uit Parijs? 

Als drankje is dat natuurlijk wijn! En bij een kopje thee zijn dat de Franse macarons. 

6. Wat doe je 's avonds in Parijs? 

Een leuk café om te gaan borrelen is 'café de L'Industrie' vlakbij Bastille. Daarnaast is het erg gezellig om 's avonds wat te drinken langs de kant van de Seine. Neem metro lijn 6 en stap uit bij station 'Quai de la Gare'. En tot slot natuurlijk 'the Rex Club', een dansclub waar je tot in de late uurtjes kan swingen. 

7. Wat mag je als toerist best overslaan? 

Al die cliché toeristen attracties. Maar welke je dan het ergst is... Geen een! Je bent in Parijs! 

courssaintemilion

8. Wat te doen in Parijs met slecht weer? 

'Cours Saint-Emilion' is een leuke plek voor een drankje en een filmpje. Dit stadsdeel is 6500 jaar oud en helemaal gerenoveerd. In de oude wijn pakhuizen uit de 19de eeuw vind je nu restaurants, cafés en filmhuizen. Alle films worden vertoond in de originele taal. 

9. Welke tijd van het jaar is het beste om Parijs te bezoeken?

Dat is in juli, dan is het warm weer en minder druk omdat de Parijzenaren zelf met vakantie zijn. Daarnaast bruist het in de zomer langs de kades van de Seine. Neem de metro naar halte 'Jaures' en komt terecht in één van de gezellige Jeu de Boules feestjes, of 'pétanque parties' zoals de Parijzenaren zeggen. 

10. Heb je zelf nog een laatst tip of opmerking?

Wat ik je kan aanraden is de theatershow "How to become a Parisian in 1 hour". Deze theatershow is in het Engels. Na de show gedraag je je als een echte Parijzenaar. 

En als laatste tip een typisch Parijse brasserie waar je heerlijke producten kan kopen, brasserie 'Chartier'. Een traditioneel Frans restaurant waar je tegen een goede prijs kan smullen van de Franse keuken. Je kan er niet reserveren. Tijdens spitsuren moet je daarom soms even wachten. 

Ook een kaartje sturen?

Woon jij in een bruisende stad en vind je het leuk om insiders tips te geven over jouw stad? Of ken je iemand die in op een gave plek woont en graag wat wil vertellen over zijn of haar stad? Laat het me weten!

Groetjesuit3

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in