Skip to main content

  Botanica Kitchen & Garden

  • Den Haag, Nederland
  • Geschreven op 19 juni 2024

  Groen Paradijs voor Fijnproevers

  Den Haag is niet alleen de politieke hoofdstad van Nederland, maar ook de thuisbasis van een groeiende culinaire scene. Een van de meest opvallende en inspirerende plekken in deze stad is Botanica Kitchen & Garden. Bovendien vind je Botanica Kitchen & Garden in het fancy hotel voco The Hague. Als gasten van het hotel mochten wij 's ochtends aanschuiven voor het sublieme ontbijt in Botanica én deden we er 's avonds nog een drankje aan de bar. Een groene oase middenin de stad.

  In het kort

  Den Haag

  Een groene oase in Den Haag

  Botanica Kitchen & Garden ademt groen. Bij binnenkomst word je omgeven door weelderige planten die aan het plafond hangen en de muren bedekken. Het restaurant heeft zelfs een prachtige tuin waar je in alle rust kunt genieten van je maaltijd, omringd door de schoonheid van de natuur.

  Een culinaire reis

  Het menu van Botanica Kitchen & Garden is net zo indrukwekkend als de ambiance. Het restaurant richt zich op biologische en lokale ingrediënten, wat resulteert in smaakvolle en verse gerechten. Of je nu een vegetariër, veganist, of liefhebber van vlees en vis bent, er is voor elk wat wils. Van kleurrijke salades tot hartige hoofdgerechten en verrukkelijke desserts, het menu is een culinaire reis die al je zintuigen zal prikkelen.

  Duurzaamheid in het hart

  Wat Botanica Kitchen & Garden nog specialer maakt, is hun toewijding aan duurzaamheid. Het restaurant streeft ernaar om voedselverspilling te minimaliseren en werkt samen met lokale leveranciers om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit is een plek waar je met een goed geweten kunt genieten van een heerlijke maaltijd, wetende dat er aandacht wordt besteed aan de impact op het milieu.

  Plek voor iedereen

  Botanica Kitchen & Garden is niet alleen een restaurant, maar ook een ontmoetingsplaats. Of je nu komt voor een romantisch diner, een gezellige brunch met vrienden, of een zakelijke bijeenkomst, de ruime opzet en diverse menuopties maken deze plek geschikt voor allerlei gelegenheden. Ook waren wij, ik en the kid, van harte welkom in het restaurant. Hoewel het restaurant wellicht niet mijn eerste keus zou zijn om met kind te gaan eten, zijn kinderen er van harte welkom. Er werd speciaal voor hem een super coole 'ranja-cocktail' gemaakt. Buiten de kaart om kan er van alles voor kinderen gemaakt worden. 

  In hartje Den Haag

  Botanica Kitchen & Garden ligt middenin het centrum van Den Haag. Je kan via de groene tuin naar binnen komen (ingang: Noordeinde) of via hotel voco The Hague (ingang: Kneuterdijk). 

  Meer weten over Den Haag? Lees mijn blog

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder