Skip to main content

  Oma Toos

  • Den Haag, Nederland
  • Geschreven op 19 juni 2024

  Oer-Hollands eten bij oma

  Net als bij oma, is het ook bij Oma Toos een feestje voor kinderen. Kinderen zijn er van harte welkom, de menukaart is kidsproof en er is een speelhoek voor kleintjes. Oma Toos weet precies hoe ze die kleintjes moet verwennen. 

  In het kort

  Den Haag

  De Perfecte Plek voor Gezinnen

  Als je met kinderen reist, weet je dat het kiezen van een restaurant een belangrijke beslissing is. Restaurant Oma Toos maakt die keuze gemakkelijk. Vanaf het moment dat je binnenkomt, voel je de gezinsvriendelijke sfeer. Morris en ik nemen plaats op de 1ste etage waar de grote schuifpuien wagenwijd opstaan. We hebben geluk, het is een heerlijke zonnige dag en dankzij de open ramen voelen we een aangenaam briesje en hebben we het idee een beetje buiten te zitten. We kijken uit op de haven en zien bootjes in en uit de haven varen. 

  Kindvriendelijke Menu's

  Het menu van Restaurant Oma Toos is een ware traktatie voor kinderen; pannenkoeken en poffertjes, in allerlei smaken. Maar (ik ook blij) er staan ook heerlijke Nederlandse gerechten, waaronder gehaktballen en hamburgers op de menukaart. De porties zijn royaal, zodat zelfs de meest hongerige kleine eters tevreden zullen zijn. De bediening is er top, vriendelijk en snel en meedenkend. 

  Speelhoek voor Kleintjes

  Zeg je kidsproof, dan zeg je natuurlijk speelhoek. In het leuke speelhuisje op de begane grond kunnen kinderen zelf nep-poffertjes bakken. Wil je zicht houden op de kleine reserveer dan een plekje beneden. Wij zaten heerlijk boven (iets rustiger) en aten ons toetje op de begane grond. De vriendelijke obers wezen ons op een leeg tafeltje en stelden zelf voor om ons ijsje hier op te eten, bij het speelhuisje. Top als personeel zo vriendelijk meedenkt. 

  In de haven van Den Haag 

  Vanaf het strand gezien (we waren vlakbij de vuurtoren) is het maar een kleine wandeling naar de haven. Met het zand en zout nog in onze haren bestellen we een verkoelend drankje. Kom je vanuit het centrum neem dan een trammetje en je bent er zo. 

  Lees mijn blog over Den Haag met Kinderen

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder