Vakantie Voorpret & Win!

Tijdschriften3

Vakantie Voorpret & Voorbereiding

De vakantie begint bij mij al ruimschoots voor er überhaupt iets geboekt wordt. Urenlang zit ik achter de computer om uit te zoeken wat de leukste bestemmingen en beste hotels zijn. Niet alleen wordt het hele internet afgestruind, nog steeds vind ik het heerlijk om een aantal reisgidsen te halen en door te bladeren. Ideeën opdoen, aantekeningen maken, geeltjes in het boek stoppen en de reisgids gaat vaak ook mee het koffer in. 

Goede voorbereiding het halve werk?

Voor iedereen geldt natuurlijk iets anders. Het samenstellen en voorbereiden van een reis is erg persoonlijk. Mocht je, net zoals ik, houden van een goede voorbereiding dan heb ik wat tips voor je. 

1- Neem de tijd

Zeker het vergelijken van prijzen kan een tijdrovend maar lucratief klusje zijn. Bedenk wat je belangrijk vindt bij een accommodatie. Dichter bij het centrum betekent duurder. Verder weg betekent echter meer reiskosten. 

2- Vergelijk verschillende sites

De prijzen kunnen per website enorm verschillen. Afhankelijk van het hotel en de inkoop van websites zoals Booking kan het de ene keer voordeliger zijn om via Booking te boeken en de andere keer juist rechtstreeks bij het hotel. 

3- Lees beoordelingen van anderen

Er zijn verschillende websites waar je de reviews van anderen kan lezen, zoals Zoover of Tripadvisor. Belangrijk daarbij is dat je niet alleen kijkt naar het algemene cijfer, maar naar de specifieke onderwerpen die jij belangrijk vindt. Zo kan een hotel heel slecht scoren omdat er geen kinderfaciliteiten zijn, maar ben jij op vakantie juist op zoek naar rust en ontspanning. Die slechte score is voor jou dan misschien een goede score. 

4- Doe inspiratie op

Door het lezen van blogs, naar de vakantiebeurs en naar de reisboekwinkel te gaan, kun je inspiratie opdoen. Tegenwoordig wordt het steeds populairder om je favoriete bestemmingen te filmen. Op YouTube vind je dan ook vele filmpjes om helemaal in vakantiesferen te komen. En wat dacht je van de vele actieve websites van reisbloggers! 

5- Maak keuzes

Hoe verleidelijk ook, maak keuzes wat je wil doen en welke bestemmingen je wil zien. Tijdens onze rondreis in Engeland hebben we geleerd dat je niet alles tegelijk moet willen doen. Dan wordt het meer een marathon dan een ontspannen reis. Verblijf, als het even kan, minimaal twee nachten op dezelfde plaats. Op die manier op je altijd één volledige dag op een bestemming. 

6- Maak een reisplan

Zeker bij een rondreis kan dit je uiteindelijk tijd en geld besparen. Google Maps kan een goede manier zijn om je route bijvoorbeeld uit te stippelen. Denk daarbij goed na over hoe lang je in de auto wil zitten. Als je autorijden ziet als onderdeel van je reis, is dat niet zo'n punt. Zie je autorijden vooral als een manier om van A naar B te komen, beperk dan je afstanden. 

Winactie de Noorderzon

noorderzon

Tegenwoordig bestellen veel mensen hun boeken online, maar toch kan dat niet op tegen de charme van het rondneuzen in een boekhandel.

Door familie werden we getipt over reisboekhandel 'de Noorderzon' in hartje Arnhem. Reisgidsen, wandel- en fietsgidsen verkopen ze in dit kleine winkeltje met groots aanbod. Met name gespecialiseerd in de reisgidsen die 'buiten de gebaande paden gaan', in actieve vakanties met bijbehorende gidsen. Van elk continent zijn er naast de bekende reisgidsen, ook leuke onbekende gidsen te vinden, met tips van insiders bijvoorbeeld. In de huiselijke winkel staat een tafel waar je op je gemak even door de boekjes kan bladeren. Daarnaast heeft de Noorderzon een online webshop en zijn ze actief op Twitter

In samenwerking met reisboekhandel 'de Noorderzon' mag ik een aantal reisgidsen Antwerpen weggeven. Antwerpen is de perfecte uitvalsbasis voor een weekendje weg. In de Groene Reisgids van Michelin vind je niet alleen leuke hotels en restaurants, maar ook de mooiste bezienswaardigheden en topadressen. Daarnaast zit er een stadsplattegrond bij. 

Meedoen is simpel

groenegidsantwerpen

In tegenstelling tot de meeste winacties, ben je niet verplicht te volgen of te liken, maar dat is natuurlijk van harte welkom.

  1. Eén van de reisgidsen zal ik verloten onder mijn nieuwsbrieflezers. Schrijf je dus in voor de nieuwsbrief om je winkans te verdubbelen.
  2. De anderen reisgidsen geef ik weg aan degene met het origineelste antwoord op de volgende vraag:

Wat lijkt jou het leukste hotel in Antwerpen en waarom? 

Kijk hier voor inspiratie. Laat je reactie hieronder achter of stuur me een mail. De leukste inzendingen krijgen de reisgids Antwerpen thuisgestuurd.

De Winnaars zijn bekend!

Inmiddels is de winactie gesloten en zijn de winnaars bekend. Bekijk hier het filmpje om te zien we er gewonnen hebben!

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in