Beste Jeugdige Stad

3a3a66 da4795c2aef44b1a8f399e072bcf3c4d

Verkiezing "Youthful Cities" 2014

Dit is een wereldwijd sociaal initiatief om 's werelds beste steden te beoordelen vanuit het perspectief van de jeugd (15 tot en met 29 jaar). Zo blijkt dat 50% van de inwoners van een stad bestaat uit jongeren, maar of de steden ook zo 'jeugdvriendelijk' zijn is de vraag. Bij het project zijn ruim 1500 deelnemers betrokken die antwoord geven op die vraag. Meer dan de helft van de wereldbevolking is onder de 30 jaar en het is duidelijk dat de steden die groeien en bloeien, de steden zijn waar jongeren graag wonen en werken. 

Het 'Youthful Cities Project' wil meer dan 100 steden rangschikken en beoordelen op punten als openbaar vervoer, digitale toegankelijkheid, cultuur, nachtleven en twaalf andere categorieën. Na 10 maanden onderzoek verricht door meer dan 75 mensen presenteert Youthful Cities zijn eerst ranglijst voor Beste Jeugdige Steden om als jeugdige te wonen, te werken en te leven. Daarnaast zijn de steden natuurlijk een leuke citytrip voor jongeren aangezien er van alles te beleven is voor de jeugdige bezoeker. 

De jongeren die deelnamen aan het onderzoek waren betrokken bij elke stap in het opstellen van de ranglijst. Bij het verzamelen van gegevens en bij het creëren van vergelijkingen tussen de steden.  

De winnende stad Toronto 

toronto

De stad die er met de titel 'Most Youthful City' vandoor gaat, is een van de meest diverse steden ter wereld: Toronto! De stad biedt een geweldige film- en muziekscene en loopt vooruit op het gebied van digitale toegang. Daarnaast is er voldoende werkgelegenheid voor jongeren. Deze stad is zelfs opgewassen tegen de Amerikaanse concurrentie. Mijn favoriete stad New York is geëindigd op een derde plaats.  

Beste Europese stad is Berlijn geworden. Maar liefst op een tweede plaats op de wereldlijst. In de categorie Muziek en Film scoorde Berlijn zelfs de meeste punten. Berlijn wordt op de lijst gevolgd door de Europese steden Parijs en Londen. Op het gebied van Mode en Kunst pakte Parijs de eerste plaats van de wereldsteden. 

De top 10

 1. Toronto 
 2. Berlijn 
 3. New York
 4. Dallas
 5. Parijs
 6. Chicago
 7. Londen
 8. Los Angeles
 9. Tokyo 
 10. Seoul 

Er zijn dus 25 steden beoordeeld het afgelopen jaar op de verschillende punten, maar je kan je eigen stad nog steeds toevoegen voor de volgende ronde. Wil je jouw stad opgeven of meer informatie over dit onderzoek en het project, kijk dan op de website van YouthfulCities. Hier vind je ook de complete top 25.

 

Youthful Cities  2014 Results

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in