Meest Romantische Steden

Steden vol romantiek

Samen met je lief varen in een gondel, hand in hand struinen door romantisch verlichte straten of samen een bordje spaghetti delen in een Italiaans restaurant. Er zijn van die steden die iets in je los maken, iets romantisch, een vlammetje doen ontwaken. Steden met een bijzondere sfeer die bij uitstek geschikt zijn om met je lief te ontdekken. Dat kan zijn omdat je samen iets te vieren hebt, het Valentijnsdag is of om er even met zijn tweetjes tussenuit te knijpen. Allemaal goede redenen om een romantische stad te bezoeken. Ik zette de beste romantische stedentrips voor je op een rijtje! Wat is jouw favoriete romantische bestemming? 

Venetië 

Venetie

Tja, het is misschien een inkoppertje, maar Venetië is zonder twijfel één van de meest romantische steden van Europa. Venetië is magisch, sprookjesachtig en uniek. De historische gebouwen vormen het perfecte decor voor een liefdevol weekendje weg. Samen stap je in een gondel en laat je je rondvaren door de grachten van deze stad. De smalle straatjes zorgen ervoor dat je extra dicht bij elkaar moet lopen. In de vele schattige restaurantjes is er een tafeltje gedekt voor twee, zoals het hoort; met rood, wit geblokte kleedjes en kaarsjes. Samen smul je van een spaghetti en de Italiaanse woordjes van de ober maken het helemaal af. Wacht niet te lang met het bezoeken van deze magische stad, want Venetië zinkt! Alhoewel er al dure en drastische maatregelen zijn genomen om dit tegen te gaan, is uit onderzoek gebleken dat de stad blijft zinken.

Lees mijn reistips Venetië 

Bergamo 

bergamo stad

Waan je in de wolken! Dit hemelse stadje ligt letterlijk in de wolken. Bergamo ligt vlakbij Milaan en wordt ten onrechte vaak overgeslagen. Omdat het oude centrum bovenop de berg ligt, lijkt het boven alles en iedereen uit te stijgen. Het uitzicht vanaf de oude stadsmuur is fenomenaal. Binnen de oude stadsmuren vind je historische bouwwerken en pleintjes. Alsof je een stap terug zet in de tijd. Bergamo heeft veel charme en karakter te bieden. Het is maar een klein stadje, maar ik vind het meer uitstraling hebben dan Milaan. Je kan de twee steden overigens ook prima combineren, maar voor de romantiek moet je toch echt in het pittoreske Bergamo zijn! 

Lees mijn reistips Bergamo

Brugge 

Brugge stedentrip

Het Belgische Brugge is een sfeervolle stad. De historische panden, de gezellige pleinen en de sfeervolle grachten maken van Brugge de perfecte romantische bestemming. Het hele binnencentrum van Brugge staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, dat zegt ook wel wat. Laat je rondvaren door de zogenaamde 'reien' en geniet van de stad vanaf het water. Snoep wat van die heerlijke Belgische bonbons en proef samen van een Belgisch biertje. Of verken de stad met een koets! En een groot voordeel; Brugge ligt op slechts een paar uurtjes rijden vanaf Nederland. 

Lees mijn reistips Brugge

Maastricht 

Maastricht

Maastricht is zonder twijfel één van de mooiste steden van Nederland. Het heeft een rijke geschiedenis welke goed terug te zien is in de stad. Het hele binnencentrum bestaat uit prachtige oude panden en pleintjes. Behalve de schoonheid en de oudheid van de stad, weten de Limburgers wat echte gastvrijheid is. Geniet van een heerlijk biertje in een bruin café of diner in één van de vele culinaire hoogstandjes van de stad. Wandel ook eens naar de overkant van de Maas. Aan de andere kant van de Sint Servaasbrug in "de Wijck" zijn leuke winkeltjes en restaurants te vinden. Of wat dacht je van een spannende rondleiding in het donker, in de mergelgrotten van de stad? Ook de omgeving van Maastricht is bijzonder mooi om te verkennen. 

Lees mijn reistips Maastricht

Parijs 

Parijs romantische stedentrip

Het wordt niet voor niets 'La Ville de L'Amour' genoemd, ofterwijl de Stad van de Liefde. Parijs is een van 's werelds mooiste steden. Het heeft een enorme aantrekkingskracht op mensen van over de hele wereld en ik snap wel waarom. De historische gebouwen, knusse bistro's, pittoreske straatjes en karakteristieke sfeer vind je nergens anders. Vaar samen over de Seine, wandel door de romantische straatjes en geniet van een goed Frans diner. Sluit je avond af met een bezoekje aan de beroemde nachtclub Moulin Rouge. Wanneer je op zoek bent naar een romantisch weekendje weg, dan is Parijs 'the place to be'. 

Lees mijn reistips Parijs

Edinburgh 

Edinburgh citytrip

Deze schitterende Schotse stad kent niet voor niets zoveel spookverhalen en legendes. Sla een arm om je lief en griezel samen in deze stad vol geschiedenis. En dat deze geschiedenis rijk en bewogen is, ga je vast merken. De stad is romantisch vanwege zijn vele smalle straatjes en steegjes, de historische bouwwerken uit de middeleeuwen en de unieke Schotse sfeer. Maar ook paleizen en kastelen maken de stad bijzonder en sprookjesachtig. De Schotse hoofdstad is in vergelijking met steden als Londen of Parijs relatief klein en overzichtelijk waardoor veel te voet te doen is. De sfeer is er gemoedelijk. De ideale stedentrip om een paar dagen cultuur en geschiedenis te snuiven en om natuurlijk pints te drinken in de gezellige pubs. 

Lees mijn reistips Edinburgh

Innsbruck 

innsbruck

Het is een lastige keuze tussen het romantische Wenen en het bijzondere Innsbruck. Allebei hele bijzondere Oostenrijkse steden. Voor een romantisch weekendje weg zou ik kiezen voor Innsbruck. Een kleinere stad dan Wenen maar net zo romantisch en bijzonder. Innsbruck ligt in Tirol, aan de voet van een berg, waardoor het uitzicht vanaf de stad fenomenaal is. Wandel door de 800 jaar oude stad en bekijk ondertussen de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Laat je door de stad rijden in één van de vele paardenkoetsen. Voor wat extra romantiek kan je de buitenwijk van de stad bezoeken om de besneeuwde 'huwelijksreis hutten' te bekijken. 

Colmar 

straatsburg

Comar is een wonderschoon Frans stadje met een bijzondere uitstraling. Het lijkt wel een schilderij...Gekleurde vakwerkhuisjes staan schots en scheef, achter elke hoek van de straat wacht een nieuwe verrassing en de kleuren spatten van het doek. Alleen is het geen kleurrijk schilderij, maar het is écht! Romantisch Colmar laat mijn hart sneller kloppen; een historische binnenstad waar elk gebouw de moeite waard is. Veel groene parkjes met bloeiende bloemen. Wijntjes proeven op één van de vele terrasjes terwijl de zonnestralen ons gezicht verblijden. Colmar heeft het beste van twee werelden, een beetje Frans en een beetje Duits. Een goede Franse wijn uit de Elzas gaat prima samen met een Duitse flammkuchen. Waan jezelf in een sprookje en bezoek het verrassende Colmar. 

Lees mijn reistips Colmar

Rovaniemi

Rovaniemi

Rovaniemi is 'de hoofdstad' van Lapland en spreekt tot ieders verbeelding. In de wintermaanden is Rovaniemi een stad vol ijs en sneeuw. Het is nog donker in Lapland en de temperatuur daalt tot ver onder nul. Een heerlijk seizoen om overdag een frisse neus te halen en daarna samen bij de open haard te zitten om weer op te warmen. Lapland is een hele romantische bestemming omdat het in elk opzicht uniek is. Hier beleef je avonturen die je thuis nooit zou beleven. Maak een rit met de husky's door de sneeuw, laat je sleetje trekken door rendieren en ga op bezoek bij de enige echte Kerstman. Naar Rovaniemi kom je overigens niet vanwege de stad zelf, maar vanwege de overweldigende natuur. Boek dan ook een romantisch houten huisje met open haard en je bent verzekerd van een unieke belevenis. 

Lees mijn reistips Rovaniemi

Praag

Praag2

Praag is een magisch mooie stad; oude gebouwen, monumenten, burchten, paleizen en Barokke kerken. Nergens anders vind je zoveel pracht en gratie op een vierkante meter als in het centrum van Praag. De stad wordt ook wel de Gouden Stad of de Stad met de Honderd Torens genoemd. Sinds 1992 staat Praag vanwege haar unieke karakter op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ideale stad dus om je partner de liefde (nog eens) te verklaren. De binnenstad kent vele smalle straatjes en steegjes waar je in kan verdwalen. Daarnaast kent de stad sfeervolle pubs, de mooiste biertuinen, groene stadsparken, rijk versierde koffiehuisjes en Boheemse Grand Café's. 

Lees mijn reistips Praag

Bath 

bath

Bath is een hele romantische Engelse stad. Het is een culturele stad met indrukwekkende gebouwen uit de Romeinse tijd. De Romeinen hadden al vroeg ontdekt dat in Bath gebaden kon worden in de warmwaterbronnen van de stad. En dat kan nog steeds! De bronnen worden nog steeds druk bezocht en je kan hier heerlijk genieten van het nieuwe spacomplex, net als de Romeinen 2000 jaar geleden. Al bubbelend op grote hoogte heb je een fantastisch uitzicht op de historische stad. 

Lees mijn reistips Bath

Metz

Metz2

Onbekend maakt onbemind. Metz, ik had er nog nooit van gehoord. Het klinkt een beetje Duits, misschien wel meer dan Frans. En dat klopt ook wel. Ooit was het een Duitse stad, lang geleden. Dat betekent een Franse stad met Duitse invloeden. Gotisch, Renaissance, Barok, Art Deco en Jugendstil, al deze bouwstijlen zijn te vinden in Metz. Metz is de verrassing van de streek Lorraine. "Het is geen Metz, maar Mess", corrigeert de reisgids me. Een perfecte stad voor een weekendje weg, een leuke stedentrip of als stop tijdens je reis naar het zonnige Zuiden. Een eeuwenoude stad met een uniek karakter. 

Lees mijn reistips Metz

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in