Weense koffiehuiscultuur

Het Weense zwarte goud

Wanneer je denkt aan Oostenrijk, denk je aan prachtige natuur met haar schitterende berglandschappen. Oostenrijk is een populaire wintersport bestemming. Tijdens de wintermaanden kan je er terecht voor ontspannende skivakanties met het hele gezin. Maar vergeet niet dat ook in de zomermaanden Oostenrijk een waanzinnige mooi vakantieland is. Daarnaast is Oostenrijk het land van Mozart, wienerschnitzels en prinses Sissi. Het herbergt vele restanten van de Habsburgse cultuur en heerschappij.

Wenen

Vooral de hoofdstad van Oostenrijk, het mooie Wenen, laat het hart van veel toeristen niet onberoerd. In Wenen vind je naast de prachtige paleizen en geweldige tuinen, ook gezellige cafés en restaurants, waar je kan genieten van de beroemde Sachertorte.  Combineer deze heerlijkheid met een lekker kopje Wiener melange en je voelt je als een koning te rijk. Wenen met haar pracht en praal, het spreekt enorm tot mijn verbeelding. Ik ben er helaas nog nooit geweest. Deze stad staat (al veel te lang) op mijn bucketlist. Mocht ik er zijn, dan komen de koffiehuizen zeker op mijn programma. 

Koffiehuiscultuur

Dat Wenen geboorte heeft gegeven aan de Wiener melange, is een onbetwistbaar feit. Maar wist je ook dat de stad de bakermat is van een nog veel meer omvangrijke koffiehuiscultuur? UNESCO verklaarde dit traditionele aspect van Wenen in 2011 zelfs tot immaterieel cultureel erfgoed. De koffiehuizen – waarvan het meest bekende Café Central waarschijnlijk wel een belletje doet rinkelen- zijn erg ingeburgerd in het dagelijkse leven, en dat zie je ook aan hun lange openingstijden (van 6u ’s ochtends tot middernacht!).

Wil je meer te weten komen over al het moois dat Wenen te bieden heeft? Neem dan eens een kijkje op de website van Westwing. Daar vind je alles over de geschiedenis van de rijke Vienna Coffee House cultuur. Dat niet alleen, je kan er ook een beetje vakantie in huis halen! 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Westwing.

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in