Leukste restaurants Arnhem

Lekkerste restaurants in Arnhem

Een oude stad vol hippe hotspots! Ben je op zoek naar een leuke lunchbar, een gezellig borreltent of een goed restaurant in Arnhem? Arnhem barst van de heerlijke horeca en de hippe hotspots. Ik zette daarom een aantal toffe hotspots voor je op een rijtje. Kom regelmatig nog even een kijkje nemen op deze lijst, want deze lijst blijft uitgebreid worden!

Een volledig overzicht van alle restaurants op een handige kaart, vind je op mijn pagina 'hotspots'. 

Kijk hier voor een handig overzicht

IMG 20150306 182427 001

Momento 

Restaurant Momento neemt je mee terug naar de jaren '30. Het interieur is een mix tussen de jaren '30, de jaren '60' en vandaag de dag. Neem plaats op de schoolse stoeltjes van vroeger of plof neer op de grote bank. Aan de hoge plafonds hangen enorme lampen die Momento weer een industriele uitstraling geven. Kortom, een inrichting waar je 'u' tegen zegt. 

Het restaurant staat voor pure producten en serveert gerechtjes uit Marokko, Italië, Griekenland en nog veel meer landen staan opde kaart. Groot voordeel is dat de meeste gerechtjes tapasgrootte zijn, dus je kan lekker veel van de kaart proberen. Deel met je tafelgenoten een aantal heerlijkheden. Ook staan er grotere gerechten op de kaart, de zogenaamde hoofdgerechten. Het leuke is, je kan alles combineren. Doe wat je wil en leef je uit met de meest smakelijke gerechten. Niet alleen de dinerkaart is uitgebreid en vol smakelijke hapjes, maar ook de lunchkaart is de moeite waard. Wanneer je een kopje thee bestelt, kies je zelf uit de potjes en vul je je eigen theezakje. Alleen borrelen kan in het loungegedeelte, maar vergeet dan niet een lekker hapje te bestellen van de borrelkaart. 

 Lees meer over Momento 

Momento2 1

Momento interieur

Stan&Co 

STAN en ik zijn een goede combinatie. Heerlijk eten en lekker borrelen in een gloednieuw en hip interieur. Deze nieuwe hotspot is een absolute aanwinst voor Arnhem. STAN&CO ziet er tot in de puntjes uit. Een tikkeltje stoer en reuze gezellig. De enorme ramen kijken uit op het Willemsplein. Buiten op het terras staan de haarden te branden. Binnen is het heerlijk warm. Enorme stellages zijn gevuld met groene planten, de mooiste accessoires en hippe schilderijtjes. Middelpunt van het restaurant is de glimmende bar. Portugese tegeltjes worden afgewisseld met een houten vloer en andere gewaagde patroontjes (I love it!). Perzische kleden geven het restaurant nóg meer sfeer. Neem plaats aan een gezellig eettafeltje, plof neer op de vintage bank of ga hangen aan een hoge tafel en maak kennis met STAN.

De bar van STAN&CO nodigt uit om aan te schuiven. Evenals de vintage zithoek compleet met oude stoelen en banken, een gezellig kleedje en kleurige bloemlamp. Of neem plaats aan de hoge tafels! Een fijne plek om te borrelen en te genieten van een borrelbite. Bestel bij je drankje een heerlijk hapje zoals een speciale pretzel STANstyle met dipsausjes. STAN&CO is een gastvrije plek waar je graag binnenwandelt voor een borrel. Op het grote terras is het in de zomermaanden vast heerlijk vertoeven!  

Lees meer over Stan&Co Arnhem

IMG 20151207 180703 001

IMG 20151207 175703 001

Bos & Heij 

Een creatieve conceptstore in hartje Arnhem. De vintage en retro meubeltjes geven deze unieke conceptstore meteen een boel sfeer. Op de menukaart van deze sfeervolle lunchroom staan een gezond ontbijtje, heerlijke broodjes en wat lekkers voor bij de borrel. Plof neer op de bank in de gezellige woonkamer, waar de muziek nog uit de plantenspeler komt en geniet van zelfgemaakte, verse lunch. 

Lees meer over Bos & Heij

IMG 20160212 125835 001

IMG 20160212 133253 001

WAAR

Misschien ken je WAAR al als duurzame cadeauwinkel. Bij WAAR kom je voor een goed cadeau met een goed verhaal. In Arnhem heeft de winkel WAAR ook een eigen proeflokaal. Geniet van een kopje eerlijke koffie of een lekker broodje. Er wordt gewerkt met lokale producten. Bij WAAR werken mensen met een beperking, zowel in de cadeauwinkel als in het proeflokaal. Een goede combinatie van winkelen en horeca. 

IMG 20150302 115253 001

IMG 20150302 115823 001

Dudok 

Restaurant Dudok is in verschillende steden gevestigd en dus ook in Arnhem. Daarnaast zit het ook in Rotterdam, Den Haag en Tilburg. Het is gevestigd in een karakteristiek, historische gebouw. Dudok is ruim opgezet, er is goed gebruik gemaakt van de enorme hoogte van de gebouwen. De inrichting is industrieel en modern. Op de menukaart staan heerlijke gerechtjes en elke dag staan de meest lekkere gebakjes op je te wachten. Dudok is een levendige ontmoetingsplek, een plek voor een kopje koffie en goede lunch. 

dudok 1

Goed Proeven

In de wijk Klarendal, wat overigens een leuke wijk is van Arnhem, vind je het restaurant Goed Proeven. Het is gevestigd in een historisch pand waardoor het interieur al meteen een +1 krijgt. Goed Proeven is geïnspireerd op het Parijs uit de jaren '30; het leeft, het bruist, er is altijd wat te doen en het is er rumoerig. Op de kaart staan kleine gerechtjes zodat je op een avond verschillende gerechten kan proeven of kan delen. Elke zondag is er 'Sundays Treat', neem met je familie en vrienden op zondagmiddag plaats aan tafel en ga de hele middag eten en borrelen met een heerlijke 'megaplatter'. Daarnaast kan je bij Goed Proeven genieten van een smakelijke high tea. 

Goedproeven 1

Caspar 

In het modekwartier van Arnhem, naast modehotel Modez, vind je een hippe bar genaamd Caspar. Caspar is onder de Arnhemmers een geliefde plek om een kopje cappuccino te drinken, gezellig te borrelen of een lekker hapje te eten. De inrichting is trendy en fris, met zijn houten tafels, industriele lampen en strakke gietvloer. Bij Caspar eet je wat de pot schaft. Elke week wisselt de kaart en daarop staat één vlees-, één vis- en één vegetarisch gerecht. Less is more dus. Daarnaast staat Caspar bekend om zijn grote koppen koffie en cappuccino en de vele soorten biertjes. Toch wil Caspar graag origineel zijn. Voor elke bekend drankje bieden zij een passend alternatief! 

In de zomermaanden kan je buiten zitten op het pleintje voor Caspar en genieten van het zonnetje. Het modekwartier is sowieso een super leuke wijk van Arnhem. 

CASPAR

Iveau Burgers & Wijn 

De lekkerste burgers van Arnhem eet je bij Iveau. In dit gezellige en trendy eettentje combineer je deze burger met een goed glas wijn. De burgers van Iveau zijn gemaakt van eerlijke, verse producten. Weet wat je eet, is een belangrijk motto van Iveau. De burgers op de kaart zijn origineel en bijzonder, een keer wat anders dan de klassieke hamburger. Daarnaast staan er mooie wijnen op de kaart. Hoewel burgers natuurlijk behoren tot 'fast food' worden de gerechten van Iveau op een 'slow food' manier bereid. Met veel zorg en passie, en dat proef je! 

Niet alleen Arnhem weet inmiddels dat Iveau de lekkerste heeft, ook de rest van Nederland komt daar langzaamaan achter. Iveau heeft namelijk een bijzondere titel gewonnen "Lekkerste Hamburger Finest 2016". In de categorie Finest wist Iveau de beste burger te creëren.

IMG 20160218 114218 001

Lauriaan Down Town 

Vers brood van de bakker, dat kenmerkt de nieuwe hotspot in Arnhem 'Lauriaan Down Town'. Zoals de naam al doet vermoeden, vind je deze lunchroom in het centrum van Arnhem. Een heerlijke plek om even te stoppen tijdens je dagje shoppen. De prachtige pui van Lauriaan nodigt uit om even binnen te komen voor een lekker broodje. Het interieur van Lauriaan is heerlijk fris en modern. Houten tafeltjes en houten banken worden opgesierd met vrolijke kussens en printjes. Helemaal van deze tijd en lekker ruim. Dankzij de grote pui is het lekker licht binnen. 

Lees meer over Lauriaan Down Town

IMG 20160224 123639 001

IMG 20160224 124722 001

First Eet

in in iets lekkers, een fijne lunch of stevige bite? Gelukkig is daar First Eet. Een heerlijke plek in hartje Arnhem waar Ted en Lisa de koffie voor je klaar hebben staan. First Eet begon als catering en online shop, maar is nu dus ook 'in het echt' te bezoeken. Met liefde, smaak en oog voor detail worden de gerechten van First Eet bereid. En zo is ook deze heerlijke conceptstore ingericht! Ruim, licht, veel planten, veel groen en vintage meubels.

Lees meer over First Eet

IMG 20160311 112130 001

IMG 20160311 114328 001

Happy Italy 

Smullen van een goed bord Italiaanse pasta of een vers bereide pizza in een trendy omgeving! Happy Italy is een keten die je in vele steden vindt en nu ook in Arnhem is gevestigd. Dankzij de hippe inrichting straalt het meer gezelligheid en luxe uit dan je zou verwachten bij 'een keten'. Happy Italy noemt zichzelf ‘the fast Italian’, je kan er snel, maar ook gezond Italiaans eten.

Lees meer over Happy Italy

Happy Italy Arnhem

Happy Italy Arnhem13

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in