Skip to main content

  Café Restaurant Verheyden

  • Arnhem, Nederland
  • Geschreven op 13 maart 2024

  Verborgen parel

  In het midden van de bruisende straten van Arnhem, ligt een oase van rust. Aan het einde van een autovrij straatje in een oud monumentaal pakhuis vind je Café Restaurant Verheyden. En behalve heerlijk eten heeft Verheyden een hele grote troef 'in huis'... een verborgen stadstuin! Een plek waar je kan ontsnappen aan het drukke stadsleven terwijl je toch in hartje Arnhem bent. Wijk even uit van de winkelstraten en schuif aan bij Verheyden, voor een lekker hapje of voor een gezellig borrel. 

  In het kort

  Arnhem

  Het restaurant 

  Voordat hier een café en restaurant werd gevestigd, was het pand in gebruik door de ontwerper Bob Verheyden (vandaar de naam!). Het restaurant is niet groot en doet daardoor een beetje denken aan een sfeervolle huiskamer. Verheyden ontwierp trouwens ook het meubilair in het restaurant. Zowel binnen als buiten zijn de vele monumentale, jugendstill, details terug te vinden die de ambiance compleet weten te maken.

  Ommuurde stadstuin 

  Pal tegenover het restaurant bevindt zich de ommuurde stadstuin. Hier kan je zomers onder de volle druivenranken zitten. Ook zijn er heaters voor de koudere dagen. Ook een spatje regen zal je niet naar binnen verjagen, want tijdens een kleine bui gaat het regenscherm uit. Ik vond het zo gezellig. Alsof ik in een Italiaans stadje ben en een pasta bestel (die zijn hier trouwens heel goed!). De stadstuin is ook sfeervol verlicht, waardoor het ook in de avonduren er zo gezellig uitziet. 

  Dagverse producten

  Verheyden serveert dagverse producten, verschillende seizoensgerechten en typische Verheyden-klassiekers. Elke maand wordt de menukaart voorzien van nieuwe gerechten. Inspiratie voor onze gerechten komen o.a. uit de Italiaanse, Franse en Spaanse keuken en (zo rond het najaar) komt ook de Hollandse keuken langs op de kaart. De pasta's zijn (zoals ik al zei) echt heerlijk! De Italianen zouden er trots op zijn. Geen poespas maar échte smaak. 

  Voor de oester-liefhebber

  Ben jij een echte oester-liefhebber? Dan is Verheyden voor jou the place to be. Als eerste in Arnhem serveerde Verheyden oesters. Dagelijks worden schalen met vol ijs en mooie oesters met vinaigrette geserveerd. Elke woensdag is het bovendien 'oester-woensdag' bij Verheyden.

  Lees mijn blog over Arnhem

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder