Unieke wintersport in Canada

Op Skisafari in Canada! 

Ga op een onvergetelijke wintersportreis en beleef avonturen zoals nooit tevoren! Op een magische plek waar de torenhoge bergen weerspiegelen in de kraakheldere meren. Een plek van ongerepte natuur, een plek die zó tot de verbeelding spreekt… Canada! In de tijd dat je normaal gesproken in de auto zit naar Oostenrijk, kan je ook met het vliegtuig rechtstreeks naar het wintersportparadijs Canada! Want met KLM vlieg je direct in 8,5 uur naar Edmonton om vervolgens Banff énJasper National Park te ontdekken. 

Een dikke laag poedersneeuw wacht op je! Hier kan je skiën in de uitgestrekte en ongerepte natuur. Zo heeft Jasper National Park maar liefst 91 skipistes, maar staat vooral bekend om zijn rust, ruimte én perfecte poedersneeuw. Denk eens buiten de gebaande skipaden en ga op wintersport naar Canada! En dankzij de rechtstreekse vluchten en dit complete reispakket is dit nu makkelijk dan ooit.

e13 000661

Edmonton

Edmonton, het startpunt van je wintersportreis, is een bruisende stad boordevol hotspots. Er zijn veel goede restaurants en op elk moment van het jaar zijn er de leukste festivals. Edmonton wordt niet voor niets ‘de festivalstad van Canada’ genoemd! Wanneer je de skyline van Edmonton ziet, kan je je haast niet voorstellen dat hier eeuwen geleden de Indianen op sobere wijze leefden. Behalve feesten en goed eten, kan je in Edmonton ook naar hartelust shoppen. De stad heeft het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika! 

Maar dat is niet alles wat Edmonton in huis heeft! Het mooiste van de stad is misschien nog wel zijn ligging. Omarmd door prachtige bergen in het uitzicht en omgeven door de mooiste natuurparken. Het bekende Nationale park Elk Island ligt letterlijk om de hoek. Dit National Park staat bekend om de vele bizons die er grazen op de grote graslanden en in de dichtbegroeide bossen. Ook kan je er elanden, bevers, coyotes en nog veel meer wildlife spotten. Elk Island is een geliefde plek onder wandelaars, spotters en natuurliefhebbers. En nog één hele goede reden om naar Edmonton te reizen: Het Noorderlicht! Met een beetje geluk kan je in Edmonton het Noorderlicht hier spotten! 

Edmonton is dankzij de rechtstreekse vluchten van KLM gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland. Deze stad is het perfecte startpunt voor je verdere reis! Hier kan je even acclimatiseren voordat je verder reist. Vanaf hier neem je de auto en rijdt je naar Jasper National Park. 

Aurora

Edmonton IceCastles

LakeAnnetteDarkSky JeffBartlett

skipaket1ml7tage bild3

WatchingWildlifeinBus Darren Roberts Photography CR

Jasper National Park 

In het hart van de Rocky Mountains vind je Jasper National Park. Jasper is van origine een oud spoorweg-stadje. Deze knusse en kleinschalige uitstraling heeft de stad weten te behouden! Dankzij de beschermde status van de omliggende natuur mag Jasper niet verder uitbreiden en dat is misschien maar goed ook. Zo blijft het een pittoresk klein stadje en heerst er altijd een zekere rust. En het mooiste van Jasper? Dat is toch wel de omgeving; ‘the Rockies’, kristalheldere meren en oogstrelende, ongerepte natuur… Geen wonder dat Jasper National Park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. 

Marmot Basin Snowboarders

IMG 9321

HighwayandRiver David Guenther CR

Skigebied Marmot Basin

In Jasper National Park ligt het skigebied Marmot Basin. Hier valt jaarlijks wel 500 centimeter sneeuw en hiermee is deze plek hét sneeuwzekere skiresort van Jasper National Park. De sneeuwcondities zijn er perfect en tussen november en mei valt er veel, heel veel sneeuw. Dat betekent dus een skiseizoen van 6 (!) maanden lang. De sneeuw blijft lang liggen en is van sublieme kwaliteit! Er zijn maar liefst 91 pistes en álle delen van de berg zijn toegankelijk. Met zoveel sneeuw ben jij misschien wel de eerste die skisporen achterlaat in de dikke poederlaag. De rust is hier altijd dichtbij! Het gebied is zo uitgestrekt en de natuur is er nog zo ongerept en uitgestrekt, dat is echt ongekend. 

Kan je niet skiën of wil je nog meer avonturen beleven? Naast skiën kan je er tal van andere winterse activiteiten ondernemen in Jasper National Park. Wat dacht je van een hondensledetocht door de sneeuw, het verkennen van de Maligne Canyon, ijsklimmen, een Wildlife tour of sterrenkijken in het Dark Sky Reserve? 

Wat je ook niet wil missen in Jasper is Maligne Lake. Dit helderblauwe meer is misschien wel de mooiste van Jasper. Een ander adembenemend mooi plekje (die vaak pronkt op foto’s over Jasper) is Spirit Island. Of wat dacht je van Maligne Canyon en Medicine Lake... Er zo zijn zoveel mooie plekjes in Jasper National Park!

Vanuit Jasper National park rijd je binnen 4 uurtjes weer terug naar Edmonton. 

Maling Canyon Ice Walk Evening

Bison 2

Op wintersport naar Canada? Een paar tips

  • Vlieg rechtstreeks met KLM

Met KLM vlieg je binnen 8,5 uur rechtstreeks naar Edmonton! Je stapt in Amsterdam op en 4 films later sta je al in de bergen van Canada! 

  • Vele extra’s via Sneeuwzekerdeals 

Boek je je wintersportreis naar Canada via Sneeuwzekerdeals dan kan je rekenen op een aantal leuke extra’s: de KLM-vlucht en de optie om je eigen ski- of snowboardmateriaal gratis in te checken zijn altijd inbegrepen, evenals skipassen, vervoer en accommodatie! 

Op 11-daagse skisafari naar Edmonton, Banff en Jasper? Deze reis wordt volledig voor je op maat gemaakt door Tioga Tours. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is in dat vliegtuig te stappen en je ski's mee te nemen! Wil je je reis toch net wat anders of heel anders? Geen probleem, want Tioga Tours is een maatwerkspecialist en maakt de reis helemaal passend voor jou. 

  • Bereid je reis goed voor

Het is handig om je reis naar Jasper van tevoren goed te plannen. De stad is klein, maar fijn en dus zijn hotels er schaars, zeker in populaire periodes. Neem eens een kijkje op de website van Jasper om nóg meer indrukken en inspiratie op te doen. Boordevol goede tips over wat te doen, activiteiten, bezienswaardigheden en accommodaties in en rondom de stad Jasper. Voor meer informatie over Edmonton bezoek je de website Explore Edmonton

Credit Jeff BartlettTourism Jasper

CabinsatNight DarrenRobertsPhotography www.darrenroberts.ca CR

Skiers Credit Jasper Fairmont Park Lodge

JPL Lifestyle 5 TravelAlberta MikeSeehagel CR.jpg

* Dit artikel is een advertorial

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in