25 x mooiste vakantieparken van Nederland

mooiste vakantieparken van Nederland

Dit zijn de leukste vakantieparken van Nederland! 

Er zijn talloze leuke en mooie vakantieparken in Nederland, misschien wel teveel om uit te kiezen. Daarom ging ik voor je op zoek naar de mooiste vakantieparken van Nederland. Deze vakantieparken hebben allemaal nét dat beetje extra; super gave vakantiehuisjes, op een unieke locatie, lekker kleinschalig, met eigen bubbelbad of de leukste activiteiten voor het hele gezin. Geen dertien in een dozijn vakantiehuisjes, maar (soms verborgen) pareltjes waar je eigenlijk wel in zou willen wonen. Nederland heeft tal van deze bijzondere vakantieparken. 

Zoek je net iets anders?

Lees dan mijn blogs over de mooiste boshuisjes, over de mooiste plekjes op het platteland of over de heerlijkste huisjes met hottub! Liever een eigen zwembad? Lees dan mijn blogs over vakantiehuisjes met eigen binnenzwembad of huisjes met eigen buitenzwembad!

1. Stortemelk Boshuisjes | Vlieland 

Huisje aan zee Stortemelk Boshuisjes VlielandHet beste van twee werelden! Wakker worden tussen de bomen én vlakbij de zee. Bij dit vakantiepark (met camping) kan je genieten van de schaduw van de bomen en de rust van de natuur én sta je binnen no-time op het strand! De boshuisjes van Stortemelk zijn er in verschillende vormen en maten, maar ze zijn allemaal even oogstrelend. Op kampeerterrein Stortemelk staan 18 prachtige, houten huisjes. Specifiek voor deze plek ontworpen, in zes unieke versies. Ze zijn klein maar fijn, geschikt van 4 tot 5 personen. De boshuisjes hebben allemaal een ruim terras en een stoere tafel met banken gemaakt van hout uit de Nederlandse bossen. De boshuisjes zijn duurzaam gebouwd. In de huisjes staat een pelletkachel om tijdens de koude dagen gezellig aan te steken voor wat warmte. (bron foto's: Stortemelk.nl)

  •  Huisjes aan zee tot 4 à 5 personen 
  •  In de bossen, op loopafstand van het strand
  •  Uniek ontworpen boshuisjes
  •  Op Vlieland
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

2. Vakantiepark Erve Kleilutte | Twente 

Kleilutte.jpg

Kleinschalig, tot in de puntjes verzorgd en super kindvriendelijk. Vakantiepark Kleilutte is echt een mooi, gemoedelijk en knus vakantiepark met 11 vakantiehuizen, van 2 gloednieuwe Tiny Houses voor 2 tot 5 personen tot een giga grote vakantieboerderij voor 26 personen! Alle vakantiehuizen zijn warm en knus ingericht, super netjes en comfortabel met een ruime woonkamer en een eigen tuin. Huisje Heeckeren heeft zelfs een eigen hottub. Sommige vakantiehuizen hebben uitzicht op de speeltuin en dat is super handig want in deze waanzinnige speeltuin zullen de kinderen veel zijn. Erve Kleilutte is gericht op families en gezinnen. Dus verzamel de hele bups maar, neem opa en oma mee of je vriendin met haar gezin, want hier kan je heerlijk samenzijn. De kinderen vermaken zich hier uitstekend en er is voor alle leeftijden genoeg te doen. Eigenlijk hoef je het erf niet meer af (hoewel Twente ook echt heel mooie is)! In de zomer vermaken de kids zich in het enorme spraypark met watervallen, zand- en waterspeelplaats, trampoline en schommels en zelfs een PumpTrack. De trapskelters en bolderkarren staan voor je klaar. Of ga de kippen voeren en de konijnen aaien op de kinderboerderij. En mocht het slecht weer zijn, dan is er ook een verwarmde binnenspeelplaats! (bron foto's: Kleilutte.nl)

  •  Vakantiehuizen van 2 tot 26 personen
  •  Kleinschalig en heel kindvriendelijk!
  •  Luxe vakantiehuizen met eigen tuin 
  •  In Twente (Overijssel)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

3. Vakantiepark De Klepperstee | Ouddorp Duin 

Klepperstee Vakantiepark

Op Vakantiepark De Klepperstee, vlak achter de duinen, vind je allerlei luxe tiny houses! Een park in het groen met een eigen bistro Skal (en die is echt te gek!), binnen speeltuin en een zwemvijver. Op steenworp afstand van het prak ligt Ouddorp Duin en het strandplein met winkeltjes, een strandtheater en een restaurant in de duinen. Vanaf hier wandel je zo het strand op of neem je ene duik in de zee. Vakantiepark De Klepperstee is altijd een camping geweest, maar heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een groene en natuurlijk vakantiebeleving door het bouwen van die stoere tiny houses. De Tiny Houses zijn er in verschillende vormen en maten. De mooie ingerichte vakantiehuisjes zijn geschikt tot 6 personen. De nieuwe accommodaties op vakantiepark De Klepperstee springen direct in het oog door het unieke ontwerp, waaronder ook het bekende 'Wikkelhouse'! Ben je op zoek naar iets groter en luxer? Kijk dan eens naar De Ridderstee, de grote broer van Klepperstee. (bron foto's: Klepperstee.nl)

  •  Tiny Houses tot 6 personen  
  •  Vlakbij het strand 
  •  Unieke bistro met binnenspeeltuin en zwemvijver
  •  In Ouddorp Duin
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

4. De Ridderstee | Ouddorp Duin

Vakantiepark de Ridderstee

De 'grote broer' van De Klepperstee is Vakantiepark De Ridderstee. Groot in de zin van; grotere en luxere huisjes. Wil je meer genieten met minder? Dan zijn de stijlvolle Tiny Houses echt iets voor jou. Wil je toch een tikkeltje luxer, dan ga je voor De Ridderstee. Vakantiepark de Ridderstee staat voor luxe vakantiewoningen aan zee. Het vakantiepark kent twee comforniveaus voor 6, 8 en 10 personen. De luxe vakantiehuizen geven net dat beetje extra zoals een eigen houtkachel, een wijnkoelkast, een sunshower, dubbele regendouche en een prachtige houten vlonder met loungeset. Ook hier is Bistro Skal (de eigen bistro van het park) echt een dikke aanrader. Wat een stijlvol restaurant met binnenspeeltuin. Zeker met kinderen zal je vaak op deze plek lekker gaan eten en borrelen. Daarnaast is er een natuurlijk zwemvijver, al ben je ook met een paar passen bij het strand. Op steenworp afstand van het prak ligt Ouddorp Duin en het strandplein met winkeltjes, een strandtheater en een restaurant in de duinen. (bron foto's: Ridderstee.nl

  •  Luxe vakantiehuizen van 6 tot 10 personen  
  •  Vlakbij het strand 
  •  Unieke bistro met binnenspeeltuin en zwemvijver
  •  In Ouddorp Duin
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

5. Het Wylde Pad | Friesland 

Het Wylde Pad vakantiepark

Dit vakantiepark staat zeker op mijn verlanglijstje. Elk jaar ga ik met vriendinnen een weekendje weg en dit kleinschalige vakantiepark van blogger Rachel a.k.a. de Huismuts is dan echt een aanrader. Er is hier altijd wat te beleven. Ook gezinnen met kinderen zijn welkom op het Wylde Pad. Het Wylde Pad is een kleinschalig vakantiepark met hippe huisjes, appartementen en yurts. De accommodaties zijn van alle gemakken voorzien en helemaal gestyled a la Rachel. Warm, knus, comfortabel en in een hip jasje. Op het vakantiepark heerst een echt festival-sfeertje met borreluurtjes, singer-songwriter avonden bij het kampvuur en swingende livemuziek op het terras. Het Wylde Pad is gelegen in het prachtige buitengebied van Twijzelerheide. Het park beslaat meer dan 14000 m2 grond met een natuurlijk vennetje (de pingo!) en eigen bos. (bron foto's: hetwyldepad.nl

  •  Vakantiehuisjes, appartementen en een yurt tot 6 personen
  •  Op 14.000 m2 grond met een natuurlijk vennetje
  •  Hip vakantiepark met festivalsfeertje  
  •  In Twijzelerheide (vlakbij Drachten)
  •   Check prijzen & beschikbaarheid

6. De Vier Eiken | Drenthe 

De_Vier_Eiken_natuurlodge.jpg

De Natuurlodges van 'De Vier Eiken' staan echt middenin de natuur. Ze kijken uit op natuurgebied Holtingerveld. De vrijstaande vakantiehuizen bieden een echte natuurervaring, wanneer je naar de vakantiehuizen loopt, wandel je langs de schaapskudde en door het bos. Er zijn twee type Natuurlodges; Wellness Special en Wellness Comfort. Beiden zijn ze geschikt tot 8 personen en beschikken ze over een sauna en een hottub! Zie jij jezelf al badderen in het hete water met uitzicht op de heide en de schaapjes? Bij de inrichting en afwerking van de Natuurlodges is er veel aandacht besteed aan de beleving van de natuur, de luxe en het comfort. Er zijn houten plafonds, een oergezellige speksteenkachel en een aard verwarmde vloer. Overal waar je kijkt kom je natuurlijke elementen tegen. Bij aankomst zijn de bedden al opgemaakt (ook altijd zo'n fijn extraatje) en liggen de handdoeken voor je klaar. Ook de kleine familieleden zijn welkom; het is er kindvriendelijk en in sommige Natuurlodges mag ook de hond mee. Naast de Natuurlodges beschikt 'De Vier Eiken' ook over een vakantiehuisje voor 10 personen en een groepsaccommodatie voor 27 personen. (bron foto's: Deviereiken.nl)

  •  Natuurlodges tot 8 personen
  •  Middenin de natuur met uitzicht op natuurgebied Holtingerveld
  •  Met sauna en hottub! 
  •  In Wapserveen (Drenthe)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

7. Landal de Marker Wadden | eilandjes in het Markermeer

Landal Marker WaddenDit vakantiepark van Landal is vooral zo bijzonder vanwege de unieke locatie! Te midden van het Markermeer is een nieuw stukje Nederland ontstaan: De Marker Wadden. De Marker Wadden is een uniek natuurgebied; er zijn vijf nieuwe eilanden gecreëerd die je kan zien liggen vanaf de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Landal heeft voor dit project de handen ineen geslagen met Natuurmonumenten. Op deze eilanden liggen de unieke, houten vakantiehuisjes van Landal de Marker Wadden. Je slaapt hier op het strand en aan het water. De eco-eilandhuisjes zijn geschikt van 4 tot 5 personen. Nog een leuk detail is dat deze huisjes zijn ingericht door IKEA! Dat betekent een Scandinavische look met oog voor detail. Oogstrelend mooi en het uitzicht is wellicht nóg beter! Dichterbij de natuur dan dit, kom je niet. Je staat letterlijk met je voeten in het zand zodra je naar buiten loopt. De huisjes zijn duurzaam en met hart voor de natuur neergezet en ingericht. Landal, well done, want dit is echt een uniek plekje in Nederland! Sssst, niet verder vertellen hoor. Want deze plek bewaar ik het liefst voor mezelf haha. (bron foto's: Landal.nl)

  •  Strandhuisjes op het strand van 4 tot 5 personen
  •  Op het strand omgeven door de natuur 
  •  Ingericht door IKEA
  •  Op de Marker Wadden (nieuwe eilandjes in het Markermeer)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

8. Dutchen Vakantieparken | Nederland

Dutchen vakantieparken

Ken jij de vakantieparken van Dutchen al? Deze zijn echt stuk voor stuk pareltjes! Je vindt de vakantieparken op de mooiste plekjes van Nederland, altijd dichtbij de natuur. Dutchen staat daarnaast voor luxe en comfort. De vakantiehuizen van Dutchen bieden altijd vele extra's zoals een eigen sauna, een jacuzzi, een buitenkeuken of een stookplaats. Elke vakantievilla is uniek vanwege de architectuur, de luxe inrichting en de bijzondere locatie. De Dutchen vakantieparken zijn kleinschalige parken langs de kust, op de Waddeneilanden of midden in de natuur. Als je iets bijzonder zoekt voor je weekendje weg met de familie of met vrienden, dan zou ik zeker eens lekker gaan rondneuzen op de website van Dutchen (bron foto's: Dutchen.nl)

  •  Luxe vakantiehuizen tot 8 personen
  •  Kleinschalige parken op unieke locaties
  •  Altijd voorzien van vele extra's zoals jacuzzi of stookplaats
  •  Op de mooiste plekjes in Nederland
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

9. Roompot Largo Beachvilla's | Hoek van Holland

Roompot Beachvillas Largo hoek van Holland

Wat natuurlijk ook niet op de lijstje mag ontbreken zijn beachvilla's die óp het strand staan. Er is geen mooiere manier om te ontwaken dan het geruis van de golven. De beachvilla's van Roompot Largo Hoek van Holland zijn geschikt van 4 tot 6 personen. Geen klein strandhuisje, maar een moderne en luxe villa! Ze beschikkaren zelfs over twee verdiepingen! Ook kan je twee villa's schakelen zodat je een strandvakantie kan vieren met de hele familie of een grote groep vinden. De strandvilla's zijn het hele jaar door te boeken. Elke villa heeft een eigen terras met meubilair. De beachvilla's zijn ongeveer 50 m2 groot en hebben op de bovenverdieping 2 slaapkamers (met in totaal slaapplaatsen) en nog een 2-persoonsslaapbank beneden. (bron foto's: Roompot.nl)

  •  Strandhuisjes op het strand van 4 tot 6 personen
  •  Op het Noordzeestrand!  
  •  Met twee verdiepingen en twee slaapkamers
  •  Hoek van Holland (Zuid-Holland)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

10. Z'Andvillas | Kamperland

Zandvillas Zeeland

Vakantiepark De Groot Duynen in Zeeland liggen vlakbij het strand (op zo'n 500 meter) maar dat is niet zozeer de reden dat dit vakantiepark op mijn lijstje staat. Kijk maar eens naar die splinternieuwe vakantievilla's! Z'Andvillas betekent genieten van verwaaide haren en blote voeten in het strand op 5 sterren-niveau! De luxe Z'Andvilla's zijn geschikt voor 4 tot 8 personen en sfeervol ingericht. Zo hebben ze allemaal een gashaard en beschikken de wellness-villa's over een sauna of jacuzzi. Er zijn ook speciale kindvriendelijke villa's met kindermeubilair en een mogelijkheid tot afsluiten van het terras. De vakantiehuisjes bieden een fantastisch uitzicht over het Zeeuwse duinlandschap. (bron foto's: Zandvillas.nl)

  •  Luxe villa's aan zee van 4 tot 8 personen
  •  Ongeveer 500 meter van het strand 
  •  5-sterren vakantiehuizen
  •  Op park De Groote Duynen (Zeeland)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

11. Tiny Houses óp het strand | Grevelingenmeer 

Quiros ECO cottage Grevleningenmeer

Gloedjenieuw! Deze Tiny Eco-Houses vind je óp het strand aan het Grevelingenmeer. De ECO huisjes bevinden zich op een klein park van Qurios. Je rolt vanuit je huisje zo het strand op en het water in! Het Grevelingenmeer bevindt zich in Zeeland, achter de deltawerken, en is daarmee het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Hier kan je heerlijke zwemmen, windsurfen en snorkelen want het water is er super helder! Wanneer je op het strandterras zit, moet je goed blijven opletten, want er worden regelmatig zeehondjes gespot. De ECO cottages zijn volledig met natuurlijke materialen afgewerkt in ingericht. Hierdoor passen de cottages perfect in het landschap. Door de grote glazen pui wordt buiten ook een beetje binnen. Klein maar fijn, maar van alle gemakken voorzien. Er zijn twee slaapkamers, dus het huisje is geschikt tot 4 personen. Ook de Noordzeestranden liggen op steenworp afstand. (bron foto's: Qurios.nl).

  •  ECO Cottage aan zee geschikt tot 4 personen
  •  Op het strand van het Grevelingenmeer
  •  Klein maar fijn
  •  Ouddorp aan Zee (Zeeland)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

12. Hof van Saksen | Drenthe 

Hof van Saksen

Tja, als je hebt over bijzondere vakantieparken dan mag Hof van Saksen niet ontbreken, vind ik. Hof van Saksen is toch wel de luxe dame onder de vakantieparken. Dit vakantiepark is ook één van de Landal Parken en ja, ik ben echt fan van Landal, altijd alles is goed geregeld en op orde. En Hof van Saksen heeft net dat beetje extra. Zeker als je op zoek bent naar een geschikte accommodatie voor de hele familie. Hof van Saksen is super kindvriendelijk, er zijn zelfs speciale kinderhuisjes met volledig ingerichte babykamer. Geen dertien-in-een-dozijn gevoel bij Hof van Saksen, want de huisjes geven een echt thuisgevoel. Hof van Saksen lijkt soms een dorpje op zich, maar met het grote voordeel dat hier geen auto's rijden! Het park is autovrij en dat is heerlijk. Verder is er super veel te doen voor het hele gezin en dat zwembad met die fantastische glijbanen maakt het helemaal af. Ook kan je lekker eten en is er een wellness. Zorgelijk ontspannen dus. Er zijn huisjes geschikt voor 2 personen tot een vakantieboerderij voor 24 personen. (bron foto's: Hofvansaksen.nl)

  •  Vakantiehuisjes van 2 tot 24 personen
  •  Op een ruim en autovrij park 
  •  Super kindvriendelijk, aan alles is gedacht 
  •  Nooitgedacht (Drenthe)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

13. Parc Ganuenta | Zeeland
Parc Ganuenta Zeeland villa met zwembad

Een ander pareltje is Parc Ganuenta. Dit kleinschalig, luxe vakantiepark vind je in Zeeland. En de reden dat ik hem op dit lijstje heb gezet, is de villa met eigen binnenzwembad!!! Deze villa's zijn geschikt voor 12 personen. Naast het inpandige zwembad is er ook een privé wellness. Het weerbericht kan je links laten liggen, want hier kan je dus áltijd zwemmen!De villa is van alle gemakken voorzien en heeft zes slaapkamers met opgemaakte bedden en elke slaapkamer heeft een eigen badkamer. Ook beschikken alle huisjes over een Green Egg en een trampoline in de tuin! Parc Ganuenta ligt vlakbij het dorpje Colijnsplaat en natuurlijk (zoals het hoort in Zeeland) dichtbij de zee. (bron foto's: Parcganuenta.nl)

Lees mijn blog over Parc Ganuenta!

14. Oasis Parc Punt West | Zeeland

Oasis Parc Punt West Zeeland strandvilla

Zeg je luxe huisjes, dan ze je Oasis Parc Punt West. Een prachtig, luxe park met hotelstudio's, watervilla's en strandvilla's! De strandvilla's bevinden zich, vanzelfsprekend, óp het strand van het Grevelingenmeer en zijn geschikt voor 6 personen. De vakantiehuizen zijn ecologisch en voorzien van duurzaam materiaal. Vanuit je strandvilla loop je zo het zand op! De huisjes zijn hele jaar boekbaar, want ook tijdens de wintermaanden is het heerlijk aan de Zeeuwse kust. (bron foto's: Oasispuntwest.nl)

  •  Strandvilla's tot 6 personen
  •  Op het strand van het Grevelingenmeer
  •  Luxe huisjes aan zee en hotelstudio's
  •  In Ouddorp aan Zee (Zeeland)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

15. Ecolodges 't Lennepserf | Gelderland

Ecolodges t LennepserfIn oktober 2020 opende Ecolodges 't Lennepserf haar deuren. Op het voormalig boerenerf van de familie Bos is een kleinschalig vakantiepark gerealiseerd met prachtige, duurzame ecolodges. Daar waar vroeger de koeien werden gehouden, het hooi lag opgeslagen en de maïs werd geteeld, kan je nu terecht voor een luxe verblijf op het platteland. 't Lennepserf heeft zes boederijlodges en een romantisch liefdesnestje voor twee in de hooiberg. De vakantiehuisjes zijn sfeervol ingericht met een knipoog naar het boerenbestaan. Kinderen zijn van harte welkom en kunnen naar hartenlust spelen op het erf. En, kers op de taart, er zijn uitgebreide wellness-faciliteiten waarvan je gebruik kan maken! Luxe op het platteland. 

Lees mijn blog over Ecolodges 't Lennepserf!

  •  Duurzame ecolodges van 2 tot 8 personen
  •  Kleinschalig vakantiepark op het erf van familie Bos
  •  Luxe en wellness-faciliteiten aanwezig! 
  •  In Veessen (vlakbij Deventer)
  •   Check prijzen & beschikbaarheid

16. Landal Puur Exloo | Drenthe 

Landal PUUR Exloo

Tussen de heidevelden en dichte bossen ligt een prachtig en luxe Landal vakantiepark PUUR Exloo. Op het ruim opgezette park vind je 33 luxe vakantiehuizen. Landal PUUR Exloo is ruimtelijk opgezet en autoluw (heerlijk rustig en ideaal met kleine kinderen). Het is omringd door de heidevelden en bossen van natuurgebied De Hondsrug. Je loopt vanuit het park zo de prachtige Drentse natuur in. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin of ga lekker midgetgolven. Als gast van PUUR Exloo mag je gebruik maken van de faciliteiten van het naastgelegen Fletcher Hotel De Hunzebergen; het restaurant, het overdekte zwembad en het Beauty & Wellness Center met sauna, Turks stoombad, whirlpool, zonnebank en diverse beautybehandelingen, het openlucht zwembad, de tennisbaan en het bowlingcentrum. De vakantiehuizen van PUUR Exloo zijn ruim, luxe en van alle gemakken voorzien. Ook zijn ze super stijlvol ingericht, met een Scandinavische look, warm en gezellig. Er zijn vakantiehuizen van 6 tot 10 personen/ (bron foto's: Landal.nl)

  •  Luxe vakantiehuizen van 6 tot 10 personen
  •  Nieuw, luxe en in de Drentse natuur
  •  Stijlvol ingericht met alle gemakken  
  •  Exloo (Drenthe)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

17. Buitengoed De Bollen | Noord-Brabant 

Buitengoed De Bollen Tiny Houses

Op het kleinschalige vakantiepark 'Buitengoed De Bollen' vind je natuurhuisjes, Het Bakhuisje en ook deze gloednieuwe Tiny Houses. De Tiny Houses zijn geschikt voor 4 personen. Ze zijn ingericht met authentieke materialen en dat geeft een robuuste, landelijke en nostalgische uitstraling. De Tiny Houses zijn van alle gemakken voorzien en hebben zelf een volledige keuken en badkamer. Op de begane grond van het huisje staat een heerlijke boxspring en op de vide staan twee één persoonsbedden. Let wel op dat de trap naar de vide stijl is. Op aanvraag kan er ook een kinderbedje voor je klaargezet worden en kinderen onder de 3 jaar verblijven helemaal gratis. (bron foto's: debollen.nl)

  •  Tiny Houses voor 4 personen 
  •  Op het Noord-Brabantse platteland  
  •  Op Buitengoed de Bollen zijn nog meer leuke huisjes te huur! 
  •  In Oischot (Noord-Brabant)
  •   Check prijzen & beschikbaarheid

18. Efteling Bosrijk | Kaatsheuvel 

Efteling overnachten

Ja duh, natuurlijk moet het Efteling Bosrijk op dit lijstje van de meest bijzondere vakantieparken van Nederland! Hoe kan het ook anders! Het is dé plek in Nederland waar sprookjes tot leven komen. Ik was al fan van de Efteling, maar sinds onze vakantie bij Efteling Bosrijk nóg meer. Vroeger, als kind al, kwam ik graag bij de Efteling. De magie, de verhalen, de sprookjes, de Efteling is het mooiste attractiepark dat ik ken. Het was dan ook een langgekoesterde wens om er ook te blijven slapen. En dat we nu met onze kleine man kunnen gaan, is een goed excuus om een verblijf bij Efteling Bosrijk te boeken. Wanneer je maar wil naar de Efteling, alle tijd van de wereld, een half uur eerde het park in en zo zijn er nog veel meer voordelen van een verblijf in Bosrijk Efteling. Alles klopt hier tot in de detail. Zo ook de huisjes en de speeltuintjes én een overdekt zwembad! Zelfs slaapmutsjes liggen voor je klaar. Zo schattig. (bron foto's: Efteling.com)

Lees mijn blog over Efteling Bosrijk

  •  Sprookjesachtige vakantiehuizen van 6 tot 24 personen 
  •  Magische betovering door Klaas Vaak
  •  In de Efteling!!!! 
  •  In Kaatsheuvel (Noord-Brabant)
  •   Check prijzen & beschikbaarheid 

19. Beekse Bergen | Noord-Brabant 

Safari Resort Beekse Bergen

De vakantieparken van de Beekse Bergen staan al heel lang op mijn verlanglijstje. En voor de duidelijkheid (was mij namelijk in het begin niet helemaal helder), Beekse Bergen heeft twee vakantieparken; Vakantiepark Beekse Bergen met opgeknapte jungalows en het gloednieuwe Safari Resort met prachtige accommodaties. Zeker het Safari Resort lijkt me echt fantastisch! De nieuwe en hippe vakantiehuisjes van het Safari Resort staan op de mooiste plek in de natuur. Je slaapt er letterlijk tussen de wilde dieren! Er zijn twee uitgestrekte savannes, een leeuwenvlakte en een zeehondenplas. Het Safari Resort heeft luxe vrijstaande lodges, avontuurlijke safaritenten en zelfs boomhutten! Alle accommodaties zijn geïnspireerd door de Afrikaanse natuur en cultuur en zien er smaakvol uit. De lodges zijn geschikt voor 6, 8 of 14 personen. 

Op het Safari Resort vind je verder 'Karibu Town' met bijvoorbeeld een verwarmd zwembad met waterspeeltuin, een 'Ranger Basecamp' met elke dag activiteiten, Pamoja Lounge voor een potje bowlen of borrelen en restaurant Moto. Natuurlijk heb je als gast van Vakantiepark Beekse Bergen of het Safari Resort onbeperkt toegang tot Safaripark. Speelland, Dierenrijk en Zooparc. (bron foto's: Beeksebergen.nl)

  •  Luxe lodges van 6 tot 14 personen 
  •  Omringd door de wilde dieren!  
  •  Onbeperkt toegang tot Beekse Bergen
  •  In Hilvarenbeek (Noord-Brabant)
  •   Check prijzen & beschikbaarheid 

20. Dormio Resort Maastricht | Limburg

Dormio Resort Maastricht

Een luxe vakantiepark vlakbij het centrum van Maastricht! De statige vakantiehuizen van Dormio Resort Maastricht zijn heerlijk rustig gelegen, maar in no-time sta je in het bruisende hart deze gezellige stad. De ideale combi tussen een vakantie in de natuur én een stedentrip. De vakantiehuizen van Dormio Resort Maastricht zijn pareltjes. Smaakvolle notariswoningen, landhuizen, hofstedes en herenhuizen. Allemaal hebben ze de uitstraling van Maastricht uit de jaren '30. Wanneer je door het vakantiepark wandelt, is het alsof je wandelt door een klein dorpje. Het unieke van Dormio Resort Maastricht is dat je er zowel met een grote familie als lekker met zijn tweetjes terecht kan. Er zijn appartementen en vakantievilla's van 2 tot 20 personen. Sommige hebben zelfs wellness-faciliteiten. In de gezellige 'stadskern' van het park kan je borrelen, eten en drinken bij een foodtruck of een duik nemen in het overdekte zwembad. 

Lees mijn blog over Dormio Resort Maastricht 

  •  Vakantiehuizen van 2 tot 20 personen 
  •  Met gezellige 'stadskern' 
  •  Vlakbij het centrum van Maastricht
  •  In Maastricht (Limburg)
  •   Check prijzen & beschikbaarheid 

21. Ecoresort Brinckerduyn | Friesland

ecoresort Brinckerduyn luxe zwembad

Ecoresort Brinckerduyn is een gloednieuw vakantiepark in het hart van de Friese natuur. Hier staan 34 luxe vakantiewoningen met hart voor de natuur. Aan elk detail is gedacht, een plek waar natuur en luxe samenkomen. De vakantiewoningen zijn geschikt voor 4 of 6 personen. Ze staan allemaal op een heerlijk ruim perceel tot maar liefst 750 m2. Sommige van de vakantiehuizen hebben een eigen privé zwembad (buiten) en/of sauna! Op het vakantiepark zelf is altijd van alles te beleven; een pannakooi, padelbaan, voetbalveld, bootcamp en waterjungle voor de kinderen. Naast Brinckerduyn ligt een golfbaan en een groot openluchtzwembad. Een eigen bar met gekoelde biertap, check. Een eigen zwembad, check. Een eigen sauna, check. Het privé zwembad wordt jaarrond verwarmd tot 29 graden. Alle drie de slaapkamers hebben een eigen badkamer. (bron foto's: brinckerduyn.nl) 

  •  Luxe vakantiehuizen voor 4 of 6 personen 
  •  Natuur en luxe gaan hier hand in hand  
  •  Met eigen verwarmd privé zwembad
  •  In Appelscha (Friesland)
  •   Check prijzen & beschikbaarheid 

22. De Weelderik | Gelderland 

De Weelderik Unbrick vakantiepark

"Green Boutique" bij de Weelderik in Hengelo. Op het kleinschalige park staan luxe vakantiewoningen met verwarmde privé zwembaden! Hoe gaaf is dat! De vakantiewoningen heten 'Unbricks' en zijn voorzien van alle gemakken en heel veel luxe extra's. Zo heeft elke slaapkamer een eigen badkamer, krijg je een goedgevulde wijnklimaatkast en een buitenkeuken. De Weelderik vind je in de Achterhoek, een prachtige groene omgeving waar van alles te beleven is. De vakantiewoningen stralen comfort uit en zijn een combinatie van natuur en design. Echt even een tikkeltje meer bij De Weelderik. De vakantiewoningen zijn geschikt van 2 tot 4 personen (bron foto's: deweelderik.nl) 

  •  Luxe vakantiewoningen van 2 tot 4 personen 
  •  Super de luxe
  •  Met eigen verwarmd privé zwembad!
  •  In de Achterhoek (Hengelo)
  •   Check prijzen & beschikbaarheid 

23. Resort de Parel | Flevoland 

Resort De Parel Zeewolde

In het midden van het mooie Horsterwold bos, aan het water, vind je Resort de Parel. Een ongedwongen plek waar je kan genieten van de natuur en de rust. Op het resort staan luxe glampingtenten tot 7 personen, een waterlodge met sauna voor 2 personen en villa's van 4 tot 6 personen. De glampingtenten hebben een unieke glazen dak waardoor je naar de sterren kan turen. Wil je het verblijf extra luxe maken dan kan je een eigen hottub, sauna of jacuzzi huren. Resort de Parel ligt aan het Veluwemeer en biedt daardoor tal van wateractiviteiten zoals suppen, surfen en zeilen. Ook ligt het op steenworp afstand van Harderwijk, een prachtige historische stad. (bron foto's: resortdeparel.com)

  •  Vakantieverblijven van 2 tot 7 personen 
  •  Luxe tenten en stijlvolle villa's 
  •  Huur een hottub, jacuzzi of sauna
  •  In het Horsterwold bos (Flevoland)
  •   Check prijzen & beschikbaarheid 

24. Soof Retreats Heuvelrug | Gelderland 

Soof Retreats Heuvelrug

Soof Retreats (voorheen Boutiqueparc Soof) is het duurzaamste vakantiepark van Nederland. Op het vakantiepark staan luxe Eco-Lodges; luxe familielodges, luxe lodges aan het water en luxe lodges met een eigen hottub (of een combinatie van deze drie). Soof Retreats vind je midden op de Utrechtse Heuvelrug, pal tegenover het recreatiegebied Kwintelooijen. Op het vakantiepark vind je bovendien een duurzaam verwarmd buitenzwembad met leuke waterspeelplaats voor de kleintjes. Naast het buitenzwembad staat een 'kei'-leuke speeltuin. Deze grote zwerfkeien zijn super avontuurlijk en geven uren klim- en klauterplezier! Bij Brasserie Soof kan je aanschuiven voor een heerlijk ontbijt, lekkere lunch of een diner met een borreltje. Grappig extraatje; tijdens een verblijf bij Soof krijg je gratis (luister)boeken en tijdschriften met de Wait app. (bron foto's: soofretreats.nl)

  •  Luxe lodges van 2 tot 6 personen 
  •  Duurzame eco-lodges 
  •  Aan het water of met eigen hottub
  •  In Rhenen (Utrechtse Heuvelrug)
  •   Check prijzen & beschikbaarheid 

25. Sandberghe | Noord-Brabant 

Vakantiepark Sandberghe Uden

In het prachtige natuurgebied de Maashorst, tegen de stuifduinen van Bedaf, ligt het kleinschalige en kindvriendelijke vakantiepark Sandberghe. Een avontuurlijk vakantiepark met vakantiehuisjes in de bossen, omgeven door afwisselende natuur. "Een mooie plek om te verdwalen". Op vakantiepark Sandberghe vind je bijzondere accommodaties geschikt van 2 tot 12 personen. Villa's, lodges, bungalows, chalets, natuurhuisjes en stoere glampingaccommodaties. Sommige daarvan hebben een privé jacuzzi! Het is zelfs mogelijk om jouw paard te stallen. Zo geniet je van een heerlijk verblijf voor jezelf en je paard. Er is veel te ontdekken, volop speelruimte, skelters, speeltuintjes en een verwarmd buitenzwembad. Ook de omgeving van Sandberghe is erg mooi! (bron foto's: Sandberghe.nl) 

  •  Vakantieaccommodaties van 2 tot 12 personen 
  •  Kleinschalig & kindvriendelijk 
  •  In de prachtige natuur van de Maashorst
  •  In Uden (Noord-Brabant)
  •   Check prijzen & beschikbaarheid 
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in