Romantische Steden

Romantische reisjes

Ontdek de meest romantische steden van Europa

Europa heeft een aantal van de meest romantische steden ter wereld, elk met een eigen unieke charme en karakter. Of je nu op zoek bent naar middeleeuwse straatjes, bruisende cafeetjes of dat je wil lopen langs de mooiste grachten, er is altijd wel een stad in Europa die perfect is voor een romantisch uitje. Hieronder volgen enkele van de meest romantische steden van Europa, samen met enkele ideeën voor onvergetelijke romantische activiteiten.

Voordat je gaat

Tijdens jouw reis is het fijn om bereikbaar te zijn. Wanneer je elkaar kwijtraakt kan je elkaar altijd een berichtje sturen om te weten waar de ander is. Ook kan je op deze manier contact leggen met het thuisfront en kan je mooie foto’s en video’s delen via sociale media. Onbeperkt data kan hierin een uitkomst zijn. Een manier om onbeperkt data te krijgen is door een Esim aan te schaffen. Maar wat is een Esim? Een Esim is een digitale simkaart die werkt zoals een normale simkaart, maar het voordeel is dat je deze kaart niet fysiek hoeft te kopen of te verwisselen. Je kan deze simkaart gewoon online bestellen en direct gebruik maken van deze data. Handig! Zorg daarnaast ook dat je een app hebt waar je een routebeschrijving van de stad kan inzien. Zo voorkom je dat je verdwaalt!  

Parijs

Parijs is natuurlijk de stad van de liefde. De Eiffeltoren, de Seine, en de charmante straatjes van Montmartre maken dit de perfecte bestemming voor een romantisch uitje. Er zijn talloze romantische activiteiten die je in Parijs kunt doen. Denk aan een romantische wandeling langs de oevers van de Seine of deel een heerlijk ontbijt met een verse croissant en een Franse koffie in een sfeervol Parijs café. Maak ook zeker een wandeling door de tuinen van het paleis van Versailles, een van de grootste en meest prachtige paleizen ter wereld.

Venetië 

Venetië is een andere stad die bekend staat om zijn romantische charme. De kanalen, de gondels en de historische bruggen maken deze stad de ideale bestemming voor stellen die van romantiek houden. Maak een boottocht over de grachten, bezoek het San Marcoplein en bekijk de Basiliek van San Marco. Dineer bij een restaurant aan het water en geniet van de zonsondergang die langzaam het water ingaat. Let wel op dat in het winterseizoen het erg koud kan zijn in Venetië en dat je tegenwoordig een kleine vergoeding betaalt om Venetië binnen te komen. 

Barcelona

Barcelona heeft alles wat je nodig hebt voor een romantische vakantie. Deze stad is zo divers dat je heerlijk een middag kan shoppen aan de Rambla en vervolgens kan eindigen aan het strand van Barceloneta. Daarnaast heeft Barcelona ook een bruisend nachtleven en mooie cultuurbezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de magische fontein van Montjuïc, wandel door Park Guell en geniet van de lokale overheerlijke tapas. Ben je meer van de kunst? Dan zit je in Barcelona helemaal op de juiste plek!  Deze stad heeft talloze prachtige kunstmusea en bijzondere gebouwen waaronder de beroemde basiliek La Sagrada Familia van Gaudi.

Praag

Praag is een andere Europese stad die perfect is voor een romantisch uitje. Deze stad heeft veel accenten vanuit de middeleeuwen. Denk aan de smalle straatjes, historische gebouwen en prachtige bruggen die over de rivier de Moldau gaan. Bezoek het Praagse kasteel, maak een romantische wandeling door de oude binnenstad en geniet van een drankje in een van de sfeervolle cafés. Voordelig is dat Praag een goedkope stad is om te verblijven. Zo heb je voor vijf euro al een heerlijke lunch.

* Dit artikel is een advertorial

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in