Luxe familiehotels Oostenrijk

Coolste kinderhotels van Oostenrijk 

We looooove Oostenrijk. We zijn dol op de machtige bergen, de houten Almhutten, de groene almweides én de kindvriendelijkheid. Want de Oostenrijkers zijn dol op kinderen en halen alles uit de kast om het gezinnen naar de zin te maken. Bovenaan elke berg is wel iets te doen voor kinderen. En dan zijn er niet zomaar wat speeltoestellen neer gezet, maar houten kasteel tot aan de wolken, speurtochten met schatgraven en stromende beekjes met bootjes. Omdat we inmiddels al een aantal jaren naar Oostenrijk gaan (met kind) wordt mijn lijstje met favoriete Oostenrijkse hotels langer en langer. 

Elk jaar begint bij mij de voorpret met het uitzoeken en uitpluizen van de leukste en coolste hotels. Zo ook in Oostenrijk. En elk jaar bewaar ik dit lijstje met favorieten. Ik kreeg dan ook vaker en vaker de vraag of ik nog een leuk hotel wist in Oostenrijk. En dan kwam ik met mijn hele lijst op de proppen. Tijd dus om deze 'kidsproof Oostenrijk lijst' ook met jullie te delen. De meeste hotels hebben een 'all in' pakket; dus inclusief maaltijden en drankjes, dat vinden wij zelf altijd super relaxed. Dan gaan we na het ontbijt de berg op en als we met vermoeide benen terugkomen, hoeven we niet meer op zoek naar een restaurant. Wij houden wel van een beetje baden in luxe ;) 

Er staan ook super de luxe hotels op waar ik nog van droom.... als ik ooit een loterij win ofzo haha. Maar deze zijn zó bijzonder, en omdat je bij niemand in de portemonnee kan kijken, zal ik deze droomhotels toch op dit lijstje plaatsen. 

 

1. Familiehotel EdeR FriDa | Maria Alm 

Coolste familiehotel van Oostenrijk. "Volwassen zijn kan je ook thuis". En zo is het. Dit hotel in Oostenrijk is echt een feestje voor ouders en vooruit, ook voor de kinderen. Er is zóveel tofs te beleven in het huis van Tante Frida in Oostenrijk. Een super cool hotel tot in de kleinste details uitgedacht; om ervoor te zorgen dat het héle gezin vakantie heeft. Goed weer, slecht weer, bij tante Frida is het altijd feest. We genieten met volle teugen van alles wat tante Frida voor ons in petto heeft. En dat is nogal wat; spelen, chillen, zwemmen, knutselen, karten en heerlijk eten. Je kan het zo gek of chill maken als je zelf wil. Wij doen beiden! Alles in inclusief, zelfs de gondeltickets voor de regio Hochköning. Je portemonnee kan je thuis laten. Tante Frida is met recht één van de coolste hotels waar we ooit zijn geweest. (zelf getest)

  • All inclusive alles 
  • Familiekamers met aparte kinderkamer 
  • Zwembad met glijbaan, binnen en buiten 
  • Binnen en buiten spelen 
  • Inclusief Hoch Köning toeristenkaart 

Lees mijn blog over Familiehotel EdeR FriDa 

2. Gramai Alm | Pertisau

Verborgen parel in de bergen. Echt even ontsnappen, helemaal weg. Via een kronkelend weggetje rijden we verder en verder tussen de bergen door. De bewoonde wereld laten we achter ons. Voor ons uit niets dan bergen. Alpenkoeien waggelen tevreden over de weg. Na een kwartier rijden doemt daar in Oostenrijkse stijl hotel Gramai Alm op. Omringd door steile kliffen in een groene vallei, is Gramai Alm met recht een verborgen parel. Luxe vernieuwde kamers (met aparte kinderslaapkamer!), een steengoed restaurant, 2.100 m2 natuurspa en ook nog eens kindvriendelijk. Hier word je hele gezin helemaal in de Oostenrijkse watten gelegd. Het hotel ligt zo tussen de bergen verscholen dat er geen mobiel bereik is! Echt weg dus. Eén met de natuur. (zelf getest)

  • Half-board opties mogelijk 
  • Hotelkamers met aparte kinderkamer 
  • Spa met natuurbad en jacuzzi waar kinderen welkom zijn
  • Buiten in de natuur spelen 

Lees mijn blog over Gramai Alm 

3. Kinderhotel Kröller | Gerlos 

De plek waar iedereen weer even kind kan zijn. "Pssst, you've found it. The place where you are never too old to be young." Hotel Kröller is een kleurrijk en vrolijk kinderhotel in Gerlos, in het Zillertal. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, waar vind je het leukste familiehotel van het land? In Gerlos, luidt het antwoord. Bij hotel Kröller voelen de kleine gasten zich groots en de grote gasten voelen zich weer klein. Een plek waar luidkeels spelen en plezier maken worden aangemoedigd, maar waar er ook genoeg rustige plekjes en momenten zijn. Een vakantieoord voor iedereen die alles een beetje anders willen. Hotel Kröller is all inclusive alles, niet alleen eten en drinken, maar ook inclusief het Kröller Aquapark met 4 waterglijbanen, een binnen- en een buitenzwembad, een indoorspeelruimte van 2 verdiepingen, maar ook een Spa en een skischool. Er zijn kamers met aparte kinderslaapkamer, super handig. Er is zelfs een indoor draaimolen, een bioscoop en nog veel meer (bron foto's: kroeller.at) 

  • All inclusive 
  • Familiekamers met aparte kinderkamer tot 8 personen
  • Aquapark met 4 wateglijbanen, binnen en buiten
  • Binnen en buiten spelen 
  • Gerlos cable car en Königsleiten inclusief (zomer)

Kinderhotel Kröller bekijken 

4. Hotel Falkensteiner Sonnenalpe | Nassfeld

Een 4-sterren avontuur in de bergen van Nassfeld. Hotel Falkensteiner Sonnenalpe is een hotel voor iedereen en zeker ook gezinnen! Het hotel ligt op 1.500 meter hoogte en is omgeven door machtige bergen. Voor elke leeftijd is er van alles te beleven. Kinderen verblijven er in de zomer gratis (!) of voor een lagere prijs. Je kan full-board boeken dat betekent dat ontbijt, lunch, diner, afternoon snack en drankjes zijn inbegrepen. Er is professionele kinderopvang. Meer dan 1.700 m2 aan wellness en waterwereld in de Acquapura SPA. Bovendien krijg je bij een verblijf ook de +CARD holiday waarbij vele toeristische uitjes gratis of met korting zijn. (bron foto www.falkensteiner.com)

  • Full-board mogelijkheden 
  • Familiekamers met aparte kinderkamer
  • Waterwereld inclusief glijbaan
  • Binnen en buiten spelen 
  • Inclusief +CARD holiday voor toeristische uitjes

Hotel Falkensteiner Sonnenalpe bekijken

falkensteiner sonnenalpe exterior

5. Hotel Galtenberg | Alpbach

Hotel Galtenberg in het Oostenrijkse Tirol is de perfecte bestemming voor gezinnen die een zorgeloze vakantie willen. Dit all-inclusive hotel biedt ruime familiekamers, een overvloed aan kinderactiviteiten en zelfs speciale eetruimtes met kindermenu's. De kleintjes zullen dol zijn op de avontuurlijke spellen, kinderclubs en knutselworkshops, terwijl ouders kunnen ontspannen in de wellnessruimte of genieten van de prachtige Alpenomgeving. De kinderclub van 4*S Galtenberg Family & Wellness Resort biedt dagelijks kinder- en babyopvang en beschikt over een grote zachte speelruimte met glijbanen, een kinderbioscoop en -theater, een speelwereld in Las Vegas-stijl, een ontspanningsruimte voor tieners en een klimwand. Er zijn ook 3 speeltuinen en een kinderboerderij. Heeeel veel avonturen voor kinderen dus! (bron foto: Galtenberg.at) 

  • All inclusive
  • Familiekamers met aparte kinderkamer 
  • Zwembad met glijbanen
  • Speeltuin binnen en buiten 

Hotel Galtenberg bekijken

galtenberg family hotel

6. Puradies | Leogang

Kijk nou wat een prachtige groene oase! Oogstrelend mooi! Hotel Puradies in Leogang, Oostenrijk, is een betoverend toevluchtsoord voor gezinnen. Het biedt niet alleen prachtige accommodaties, maar ook een overvloed aan kindvriendelijke activiteiten. Van avontuurlijke buitenspellen en kinderclubs tot een verwarmd buitenzwembad, een natuurlijke zwemvijver en een eigen Bio-boerderij, er is altijd iets te doen. Er is een wekelijks kinderprogramma incl. Alpaka trekking. Hotel Puradies combineert de schoonheid van de Alpen met een warme, gastvrije sfeer, waardoor het de ideale keuze is voor een familievakantie. Het Puradies biedt directe toegang tot de pistes van het skigebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Gedurende je verblijf ontvang je de Saalfelden Leogang card. Hiermee krijg je o.a. gratis toegang tot zwembaden, openbaar vervoer, zomer rodelbaan, begeleide wandelingen en mag je 1x per dag gebruik maken van de bergliften. Bovendien is het Natuurresort auto-vrij. (bron foto: Puradies.at)

  • Hotelkamers tot 3 personen en chalets tot 6 personen
  • Verwarmd buitenzwembad en natuurvijver
  • Wekelijks kinderprogramma 
  • Autovrij natuurresort 
  • Gratis Salfelden Leogang Card bij verblijf 

Hotel Puradies bekijken

Naturresort Puradies Leogang Exterior

7. Hotel Kaiser in Tirol | Scheffau

 In Oostenrijkse stijl familiehotel waar alle maaltijden zijn inbegrepen en kinderen van harte welkom zijn. Hotel Kaiser in Tirol ligt aan de voet van de ruige rotsen van de Wilder Kaiser. Het is de perfecte uitvalsbasis voor tripjes in en rond Scheffau, de regio Wilder Kaiser en de prachtige natuur van Tirol. Familiekamers met aparte kinderkamer, een grote speeltuin in de natuur, zwembaden én lekker eten en drinken en een goede prijs-kwaliteit verhouding! Hotel Kaiser in Tirol is het enige 4-sterren all inclusive hotel aan de Wilder Kaiser berg. Er is veel aandacht voor 'de kleintjes' en tal van mogelijkheden om te spelen en om ontdekking te gaan. (zelf getest) 

  • All inclusive 
  • Familiekamers met aparte kinderkamer 
  • Binnenzwembad en natuurbad buiten
  • Binnen en buiten spelen 

Lees mijn blog over Hotel Kaiser in Tirol

Hotel Kaiser in Tirol Scheffau drone 7

8. Familux Resort Dachsteinköning | Gosau

Dit hotel staat al langer op mijn lijstje en lijkt me echt zo fijn en mooi en kidsproof tegelijk. De prijs liegt er niet om, maar net als andere kinderhotels in dit rijtje, je krijgt wat je betaald. Of je betaalt wat, maar dan krijg je ook wat. Echt overal is aan gedacht! Het Familux Resort Dachsteinkönig in Oostenrijk is een waar paradijs voor gezinnen. Dit kindvriendelijke resort biedt ruime familiekamers en suites met alle voorzieningen die je nodig hebt. Van spannende kinderclubs en avontuurlijke buitenspellen tot ontspannende wellnessfaciliteiten voor volwassenen, hier is voor elk gezinslid iets te beleven. Het resort heeft zelfs een eigen waterpark met glijbanen en zwembaden voor urenlang plezier. (bron foto: Dachsteinkoenig.at)

  • All inclusive alles 
  • Familiesuites tot 6 personen met aparte kinderkamer 
  • Waterpark met glijbanen en wellness voor kinderen
  • Binnen en buiten volop speelplezier

Familux Resort Dachsteinkönig bekijken

Dachsteinkoenig familieresort

9. Almhof Family Resort & Spa | Gerlos 

Almhof Family Resort & Spa in Gerlos is helemaal ontworpen met gezinnen in gedachten. Het resort combineert traditionele Oostenrijkse gastvrijheid met moderne voorzieningen. Kinderen kunnen genieten van de avontuurlijke indoor- en outdoor activiteiten, terwijl ouders kunnen ontspannen in de uitgebreide wellnessruimte. Wat dit resort echt uniek maakt, is de nadruk op familieplezier en het gevoel van een tweede thuis. Met uitstekende service en aandacht voor detail biedt Almhof een onvergetelijke vakantie-ervaring voor jong en oud. (bron foto: familyresort.at) 

  • All inclusive 
  • Familiekamers en appartementen met aparte kinderkamer
  • Binnenzwembad met glijbanen en buitenzwembad
  • Indoor & Outdoor speelparadijs
  • Gratis gebruik van de gondels in Gerlos & Koenigsleiten (Julie – Oktober)

Almhof Family Resort & Spa bekijken

Almhof Familyresort Gerlos

10. Mia Alpina Zillertal Family Retreat |  Fügen

"Een gezinsvakantie die in de herinneringen blijft". Bij het 4-sterrenkinderhotel Mia Alpina wacht een 4.000 m² grote avonturenwereld op jouw gezin. Het Mia Alpina hotel heeft werkelijk alles in huis voor een onvergetelijke vakantie voor het hele gezin. Denk daarbij aan indoor- en outdoor speelmogelijkheden, een zwemparadijs met glijbanen en een Playfactory. Mia Alpina is één van de hoogste scorende kinderhotels op Google met maar liefst een 4,9 van de 5 sterren. (bron foto: mia-alpina.at)

  • All inclusive culinaire maaltijden (alcohol is niet inbegrepen)
  • Luxe familiesuites met aparte kinderkamer 
  • Zwemparadijs Woody's met glijbanen maar ook SPA voor ouders
  • Playfactory en grote indoor en outdoor speeltuinen 
  • Zillertal AktivCard inclusief (bij verblijf van min. 4 nachten) 

Mia Alpina Zillertal Family Retreat bekijken

Mia Alpina Zillertal

11. Alpenrose Familux Resort | Lermoos

Dit topresort in Lermoos in het Zugspitze-berggebied betovert gezinnen met felbegeerde luxe: waardevolle tijd doorgebracht in een ruime omgeving met slim geplande, kindvriendelijke voorzieningen en een voortreffelijke gastronomische keuken. Het draait bij Alpenrose allemaal om plezier en ontspanning voor elk gezinslid. Het Kinderhotel Alpenrose is een van de best beoordeelde familiehotels van Oostenrijk. Het heeft verschillende prijzen ontvangen, waaronder de HolidayCheck Award en de Travellers’ Choice Award van TripAdvisor. Hotel Alpenrose heeft een binnenzwembad, buitenzwembad, kinderbad met piratenschip en zandstrand, 90 meter snelle waterglijbaan met timerfunctie. Bovendien zijn er tal van speelmogelijkheden, zowel indoor als buiten in de tuin. Dit superior 4-sterrenhotel ligt aan de “zonnige kant” van de hoogste berg van Duitsland. (bron foto: hotelalpenrose.at) 

  • All inclusive (geen alcohol)
  • Appartementen met aparte kinderkamer 
  • Binnenzwembad, buitenzwembad en waterglijbaan
  • Indoor en outdoor speeltuinen 

Hotel Alpenrose bekijken

alpenrose familux resort

12. Hotel Riederalm | Leogang

Hotel Riederalm in Oostenrijk is een paradijs voor gezinnen, dankzij de uitstekende kindvriendelijke voorzieningen. Met een kinderclub, avontuurlijke speeltuinen en themakamers voor kinderen, biedt het hotel een onvergetelijke ervaring voor jonge gasten. De highlights van Hotel Riederalm zijn onder andere de sprookjesachtige kamers, een overdekt waterpark en ski-in/ski-out toegang tot de pistes, waardoor het de perfecte bestemming is voor gezinnen die op zoek zijn naar plezier en ontspanning. (bron foto's: Riederalm.com)

  • All inclusive
  • Familiekamers
  • Wellness en glijbaan 
  • Inclusief Saalfelden Leogang Card

Hotel Riederalm bekijken 

csm hotelansicht familienpool Foto CarmenHuter 6e32c0bf5a

13. Hotel Berghof | Sankt Johann im Pongau 

Hotel Berghof in Oostenrijk is de ideale bestemming voor gezinnen. Het biedt een kindvriendelijke sfeer met vijf belangrijke redenen: een uitstekende kinderopvang, een avontuurlijke speelplaats, kindvriendelijke menu's, educatieve activiteiten en een zwembad met glijbanen. Dit gezellige toevluchtsoord, gelegen in de betoverende omgeving van Sankt Johann im Pongau, biedt tevens prachtige bergen om te verkennen, talloze wandelpaden en wintersportmogelijkheden, waardoor het een geweldige bestemming is voor het hele gezin. (bron foto's: hotel-berghof.com) 

  • All inclusive
  • Familiesuites 
  • Verwarmd buitenzwembad en wellness
  • Kidsclub

Hotel Berghof bekijken

pool wellnesshotel berghof st johann 04

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in