SWEETS hotel

Slapen in brugwachtershuisjes!

Oude Amsterdamse brugwachtershuisjes omgetoverd tot hippe hotelkamers! Hoe uniek is dat?! Amsterdam, wereldwijd bekend om zijn prachtige grachten en talloze bruggetjes. De ophaalbruggen van Amsterdam met daarop de brugwachtershuisjes zijn historische hoogstandjes. En van dat prachtige erfgoed kan jij onderdeel uitmaken! SWEETS hotel heeft het weten te realiseren. Zij knapten de oer-Hollandse brughuisjes op tot pareltjes om in te overnachten. Verspreid door de stad vind je de 'hotel suites'. Stuk voor stuk allemaal uniek ingericht. Dat is nog eens bijzonder. Alleen al van het idee werd ik helemaal enthousiast, maar in het echt zijn de huisjes nog leuker dan verwacht! Dé manier om Amsterdam eens op een hele andere manier te ontdekken. Stuk voor stuk zijn de 'hotelkamers' smaakvol en uniek ingericht. Maar altijd middenin 'de vibe' van de stad en met water als je achtertuin. 

SWEETS hotel Amsterdam Meeuwenbrugplein3

SWEETS hotel Amsterdam1

1130325 01

SWEETS hotel Amsterdam Noord7

Secret hideaway

We kennen allemaal het concept van 'een hotel'. Maar het SWEETS hotel maakt met dat standaard idee resoluut 'korte metten'. Het is een belevenis op zich. Je kruipt in de huid van het échte Amsterdam en voelt je bijna een beetje local. Je eigen 'tiny house' in een stad die bruist en leeft. Het voelt zelfs een beetje als een geheim plekje. Een plekje die alleen jij en ik nu kennen. Want het is een onverwachte verrassing; zo'n hotelkamer op de brug. 

SWEETS hotel Amsterdam Meeuwenbrugplein4

102 Meeuwenpleinbrug

We wandelen over de brug op weg naar het brugwachtershuisje 'Meeuwenburgplein'. Hij is niet te missen en toren boven het water uit. Gek idee dat we hier vannacht gaan slapen. Met onze mobiel kunnen we 'inchecken'. De deur van het huisje opent zich voor ons. Daar binnen wacht er een ware verrassing. Een moderne inrichting, frisse gele kleuren, een super de luxe badkamer en een uitzicht waar je 'u' tegen zegt. Ons eigen brugwachtershuisje, in het hart van Amsterdam Noord. In de hotelkamer ligt de 'suitepad' voor ons klaar. Een I-Pad met daarin de leukste tips en hotspots in de omgeving. Er zit zelfs een Netflix-functie op. We zetten een muziekje aan, zetten een kopje koffie en kijken naar de kleine bootjes die onder ons door varen. Het Noorderpark ligt recht achter ons. Een enorm groen park als achtertuin! 

Het brugwachtershuis Meeuwenpleinbrug is van 1969 tot 2017 gebruikt door de Amsterdamse brugwachters. In 2017 kreeg dit huisje een nieuw leven als hotel suite. Het Meeuwenbrugplein-huisje is een simpele variant van het Hortusbrug-huisje middenin in de stad. 

1130453 01

Pllek Amsterdam Noord2

Noorderlicht Amsterdam Noord

Noorderlicht Amsterdam Noord4

Amsterdam Noord

Amsterdam Noord is upcoming. Of niet eens 'coming', het is gewoon al hartstikke hip. Met de dag komen er meer hippe tentjes bij. Dichtbij ons brugwachtershuisje vind je café Ceuvel, COBA en het The Butcher Social Club. Eén van de meest favoriete plekjes van lokaal Amsterdam is de NDSM werf, op ongeveer 25 minuten wandelen (of 5 minuutjes met een UBER). Hier vindt je trendy hotspots zoals Pllek en Noorderlicht. Aan het strand, met uitzicht op Centraal Amsterdam. Wij strijken neer bij Noorderlicht. Een heerlijke vibe, lekker eten en een prachtig uitzicht. Maar ook het EYE Film Museum, This Is Holland en A'dam Lookout zijn op loopafstand. Hier gaat ook het gratis pondje van en naar de stad. Je zal je hier geen moment vervelen. Bekijk Amsterdam eens van een andere kant. 

1130310 01

SWEETS hotel Amsterdam Meeuwenbrugplein6

Slapen als een roosje

Eenmaal terug in het brugwachtershuisje ploffen we neer in het heerlijke bed. Er liggen voor de zekerheid oordopjes voor ons klaar (want je bevindt je immers in de stad, op de brug) maar deze hebben we niet nodig gehad. Het slaapgedeelte is aan de achterkant van het huisje, gericht op het Noorderpark, en daar is het 's avonds heerlijk rustig. Het is bloedje warm, dus we hebben zo'n mazzel met de airco! We slapen als roosjes en ontwaken als de stad alweer uren tot leven is gekomen. 

SWEETS hotel Amsterdam Noord3

Smaakt naar meer

Terwijl we door de stad wandelen, zie ik de brugwachtershuisjes ineens overal. "Zou dat ook een hotelkamer zijn?", vragen we ons hardop af. Het is zonder meer de meest unieke manier om in Amsterdam te overnachten. Er is geen brugwachtershuisje hetzelfde, maar één ding hebben ze allemaal gemeen. Ze zijn met stijl omgetoverd tot een unieke suite. Wij kunnen niet wachten om nog eens terug te gaan en een ander brugwachtershuisje te ontdekken. 

Bekijk hier alle brugwachtershuisjes

IMG 20180608 095605977 01

1130330 01

Praktische info 

  • Parkeren kan je in Amsterdam Noord op veel plaatsen gratis. Wanneer je overnacht in brugwachtershuisje Meeuwenbrugplein kan je je auto parkeren naast het Noorderpark. Navigeer naar de Wingerdweg en daar kan je je auto dichtbij en gratis kwijt. 
  • Naar de NDSM werf is ongeveer een half uur lopen. Prima te doen, maar een Uber brengt je er razendsnel.
  • Naar het Eye filmmuseum en This is Holland is het korter wandelen, ongeveer 20 minuutjes. 
  • Er gaat een gratis pondje van en naar het centrum van Amsterdam. 
  • Ontbijt is niet standaard inbegrepen, maar dat hoeft eigenlijk ook niet met al die ontbijt-hotspots in de stad. Mocht je toch lekker een ontbijtje willen, dan kan je deze extra bij boeken. 

SWEETS hotel Amsterdam Noord10

SWEETS hotel Amsterdam Noord9

1130437 01

SWEETS hotel Amsterdam Noord8

SWEETS hotel Amsterdam Noord5

NDSM werf Amsterdam Noord

Noorderlicht Amsterdam Noord3

Pllek Amsterdam Noord

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in