Skip to main content

  Novotel Den Haag City Centre

  • Den Haag, Nederland
  • Geschreven op 29 mei 2022

  Eigentijds Haag hotel

  Op zwaaiafstand van Het Torentje, in de historische winkelgalerij 'De Passage', vind je het stijlvolle Novotel Den Haag City Centre. Helemaal in een nieuw jasje gestoken. Een 'one size fits all' want toeristen, stelletjes, zakenlui, met kids, zonder kids, dit mooie jasje past iedereen. Een eigentijds hotel in het historische decor van de Passage. Met kamers voor twee en "beddenspring-kamers" voor het hele gezin. 

  In het kort

  2 + 2 knd personen
  Familiekamer in het centrum
  Den Haag
  Zwaaiafstand van het Binnenhof
  Den Haag
  Familiekamers voor 2 + 2 knd
  Eigen privé-parkeergarage

  Beddenspring-kamer

  "Dit hotel is écht leuk", zegt ons zoontje al bij het inchecken. En geef hem eens ongelijk. Hij mag meteen een klein cadeautje uitkiezen als warm welkom! Het wordt een klein knuffelschildpadje die op de hotelkamer meteen wordt ingestopt. De ruime familiekamer heeft een extra bed waar naast de kids met gemak een heleboel knuffels in passen (zelf gemeten door zoonlief) en waar je met gemak (en nog meer plezier!) van het ene naar het andere bed kan springen. 

  De comfortabele slaapbank is al omgetoverd tot fijn bed. Deze staat naast het tweepersoonsbed, waar een heerlijk dik topmatras op ligt. Daar word ik altijd zo blij van! Want dat betekent geen vervelende spleet in bed. Er is een badkamer met bad en douche, een bureau met comfortabele stoel, een apart toilet én een Nespresso (what else?). Na een dagje Scheveningen laten we het bad vollopen. We laten de drukte van de dag, samen met kilo's zand, wegspoelen door het putje. Fris en vermoeid kruipen we onder de frisse lakens van het grote bed en kijken nog even televisie samen. Onze kleine man springt nog één keer over naar zijn eigen bed en valt binnen no-time met zijn knuffelschildpadje in slaap. We genieten even van de totale stilte. Want ondanks dat de gezelligheid van de stad op steenworp afstand is, is het geroezemoes hier ver weg. 

  Novotel Den Haag City Centre bedspringen

  De Passage 

  Een chique bar, een stijlvol restaurant en strak ingerichte kamers. Novotel Den Haag City Centre past helemaal bij de allure van 'de Passage' maar is toch fijn eigentijds. Wist je dat De Passage van Den Haag de oudste nog bestaande winkelgalerij van Nederland is? Het behoort samen met Milaan, Moskou en Brussel tot de mooiste historische passages van Europa! 

  Novotel Den Haag City Centre passage

  Brasserie Gallery61 

  Hotelchique ingericht met warme kleuren en kunstige schilderijen. Gallery61, op nummer 61 in De Passage, is een kleurrijke brasserie waar de chefs "buiten de lijntjes kleuren". Smakelijk eten tussen de schilderijen. En zelfs plaatsnemen ín een schilderij. Of is het toch een stoel? Of een schilderijstoel ;) Vanuit Novotel wandel je zo Gallery61 in. Neem hier plaats voor een lekkere lunch, een verfijnd diner en lekkere borrel. Ook hier zijn kinderen van harte welkom. 

  Novotel Den Haag City Centre Gallery61 4

  Novotel Bar & Restaurant 

  Eyecatcher van het hotel is toch wel de stijlvolle, strakke bar! Zodra je incheckt word je aandacht meteen naar deze plek getrokken. Met een spannend zwart-wit geblokt plafond, hoge zitjes en lage zitjes, nodigt de bar je uit om even te komen zitten. Wanneer na een heerlijke nacht onze 'wekker' gaat (lees: een kleine man die voor dag en dauw vraagt of de dag al begonnen is) schuiven we aan voor het ontbijt. Zo fijn om wakker te worden met een warme kop koffie, vers geperste jus d'orange en heerlijke broodjes met beleg. Terwijl ik nip van mijn koffie en langzaam ontwaak, is zoonlief al voor de tweede keer even langs het buffet gelopen. Een eitje, een broodje, gekleurde hagelslag, wat een feestje. Kinderen tot 16 jaar mogen overigens gratis ontbijten bij Novotel Den Haag! Draai jij je 's ochtends vroeg nog liever een keer om (en nog een keer en nog een keer)? Doen! Want je kan in de weekenden en vakanties tot 11.00 uur ontbijten. 

  Novotel Den Haag City Centre ontbijt

  Zwaaien naar de minister

  Het kan je zomaar gebeuren terwijl je op de stoep van Novotel staat; de minister-president die langs komt fietsen. Tegenover Novotel vind je het Binnenhof en, om de hoek, het bekende Torentje. Dat zegt meteen wat over de ligging van het hotel. In het bruisende hart van Den Haag. Ga je naar links, dan loop je richting het Binnenhof. Sla je rechtsaf dan kom je in de grote winkelstraten. Voor de deur stoppen verschillende trams, waaronder de trams die je naar het strand van Scheveningen brengen. Binnen een kwartiertje sta je op het strand. 

  Novotel Den Haag City Centre familiehotel

  Privé-parkeergarage 

  Kom je niet met openbaar vervoer naar Den Haag (wat ook goed te doen is, want het hotel is op loopafsatnd van het station) dan is het super fijn dat je je auto kwijt kan. Niet rondrijden en zoeken naar een plekje in de stad, maar onder het hotel. Omdat de parkeergarage een autolift heeft, kan je er niet parkeren met een elektrische of hybride auto. 

  Wat te doen in de buurt

  Oh oh zoveel! Den Haag is een bruisende stad aan zee. Je kan hier werkelijk alle kanten uit! 

  • Neem de tram naar de zee, met je voetjes in het zand, slenteren over de boulevard en de zon zien zakken in de zee. Natuurlijk kan een bezoek aan Scheveningen niet ontbreken tijdens een tripje Den Haag. 
  • Is het mooi weer? Dan heb je eigenlijk niets anders nodig dan een schepje en een emmertje. Heerlijk spelen in het zand en pootje baden in zee. 
  • Is het slecht weer? Dan kan je in Scheveningen een bezoek brengen aan het nieuwe Legoland Discovery Centre, daar is ook een Lego winkel waar je exclusieve Legoland specials kan kopen. Naast Legoland Discovery Centre zit Sealife, ook leuk!
  • Maak een reis door heel Nederland in één dag; bezoek Madurodam! Ik was er nog nooit eerder geweest, maar was aangenaam verrast. Het was echt hartstikke leuk! Zeker ook voor kinderen. Ze voelen zich een reus naast al die kleine gebouwen, de kleine treintjes rijden door het hele park, er is een coole speeltuin en leuke attracties. 
  • Het Museon is echt een fantastisch museum! Een museum over de mens en onze planeet. Voor jong en oud. 
  • Naast het Museon zit Omniversum waar je prachtige (natuur)films op giga-breedbeeld. Het scherm staat in een halve bol om het publiek heen. Een bijzondere ervaring. 
  • Het Kinderboekenmuseum staat al lang op mijn lijstje maar het is helaas niet gelukt deze te bezoeken tijdens dit tripje. Nog maar een keer terug naar Den Haag dan maar :) 

  Wil je nog meer tips over Den Haag? Lees dan mijn blog! 

  Scheveningen De Pier1

  Madurodam Den HaagMadurodam Den Haag2

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder