Londen!

In de Groetjes Uit rubriek worden er tien vragen gesteld aan locals, zodat je eens wat andere tips krijgt dan de doorsnee tips uit de reisgidsen! Dit keer krijgen we de groetjes uit Londen van Nienke Krook. Zij woont in Londen en laat ons weten wat de leukste plekjes zijn van 'haar' stad. Want wie kan je nou beter adviseren over een leuke stad dan de locals zelf? Daarnaast is Nienke een succesvolle reisblogger op Pinterest en heeft ze een te gek blog genaamd 'the Travel Tester'.

1- Wie ben je en hoe kom je in Londen terecht?  

Hoi, Ik ben Nienke! Ik kom uit Diemen-Zuid (jaja), maar woon al meer dan een jaar in Londen met mijn (ook Nederlandse) vriend Nick. Na twee jaar in Sydney gewoond te hebben konden we bij terugkomst in Nederland zoals zovelen geen werk vinden en dus moesten we een drastische beslissing maken. Het hele hebben en houwen in de koffer dus maar weer!

nienke-london-bridge

2- Wat moet iedereen gezien hebben in Londen?

Londen is echt een stad met duidelijk kenmerkende buurten. Je moet echt even de sfeer proeven in Shoreditch (veel street art en leuke koffietentjes), Camden (alternatieve markten), Notting Hill (fijn winkelen), Soho (de theaters & leuke hotspots) en London Bridge (Borough market en daarna de hele South Bank aflopen richting de Big Ben).

3- Deel met ons je geheim: wat is jouw hidden gem?

Laatst lunchte ik bij Spuntino in Soho. Een klein, onopvallend tentje achter de dagelijkse markt. Binnen vind je een Amerikaanse-stijl bar, met rondom krukken waar iedereen aan zit. Het eten is echt zo ongelooflijk lekker, niet normaal. Neem zeker de Mac & Cheese of de salade met Gorgonzola, Peer, Witlof en Walnoot.

nienke-spuntino

4- Wat is jouw favoriete hotspot?

Ik ben altijd op zoek naar WiFi, zodat ik op een leuke plek kan werken in plaats van thuis te zitten. Ik zit veel bij Foxcroft & Ginger in Soho, de Google Campus in Shoreditch en het CitizenM Hotel in London Bridge. Vooral die laatste, want daar hebben ze Red Velvet Cake.

5- Wat is een typisch gerechtje of lekkernij uit Londen?

Ze vinden het hier heel normaal om 's ochtends een 'bacon batty' te eten, of terwijl: een bolletje of boterham met daarop alleen wat plakken bacon en ketchup. Tja. Beetje vreemd, maar stiekem best lekker. Je krijgt het cheap bij The Breakfast Club of wat chiquer bij St. John Bread & Wine naast de Spitalfields Market

.nienke-bacon-batty

6- Wat doe je ‘s avonds in Londen?

Londen is een echte pub-stad en omdat ik veel met de lokale bloggers afspreek, ben ik om de week wel in een andere te vinden. Laatst waren we in Porterhouse in Covent Garden, een ontzettend leuke (wel drukke) pub met wel vier verdiepingen en kleine gangetjes. Een compleet doolhof, maar erg gezellig. Pubs, dat kunnen die Engelsen wel!

7- Wat mag je als toerist best overslaan?

Oxford Street. Het is er zo ontzettend druk, echt een drama, ik kom er liever niet. Ga liever shoppen in Carnaby of in de kleine boetiekjes in Shoreditch of Notting Hill.

nienke-shoreditch-streetart

8- Wat te doen in Londen met slecht weer?

Bijna alle musea zijn gratis in Londen, dus met slecht weer heb je altijd wel een excuus om lekker cultureel verantwoord te doen.

9- Welke tijd van het jaar kan je Londen het beste bezoeken?

Natuurlijk is het fijn als het weer een beetje lekker is, dus in de zomermaanden is het hier optimaal, maar natuurlijk wel echt druk. In Januari hadden we hier trouwens stralend weer en was er bijna niemand, dus gewoon gaan wanneer je zin hebt! Er is altijd wel iets te doen hier!

nienke-beefeater-in-tower-of-london

10- Heb je zelf nog een laatste tip of opmerking?

Al schijnt de zon 's ochtends nog lekker, neem toch maar je plu mee, want het weer verandert hier minimaal 2 keer per dag. Ik ga nooit meer de deur uit zonder :) 

Ook een kaartje sturen?

Woon jij in een bruisende stad en vind je het leuk om insiders tips te geven over jouw stad? Of ken je iemand die in op een gave plek woont en graag wat wil vertellen over zijn of haar stad? Laat het me weten!

Groetjesuit3

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in