Hong Kong!

In de Groetjes Uit rubriek worden er tien vragen gesteld aan locals. Zo krijg je eens wat andere tips dan de doorsnee uit reisgidsen! Dit keer krijgen we de groetjes uit China! Sanne Meijboom stuurt ons een kaart uit 'haar' Hong Kong. Sanne is gek op reizen, zij woonde in Nederland, India, Brazilië en vertrekt binnenkort van China naar Kenia. Op haar website I Like Local geeft ze de leukste tips om in contact te komen met locals. We vroegen Sanne naar de beste tips voor een trip Hong Kong. Want wie kan je nou beter adviseren over een leuke stad dan de locals zelf?

SanneMeijboom1-002

1- Wie ben je en hoe kom je in Hong Kong terecht?  

Ik ben Sanne en ben 2 jaar geleden naar Hong Kong verhuisd samen met mijn man en toen 8 weken oud dochtertje. Wij zijn gek op reizen en het wonen in het buitenland. Inmiddels is dit ons vierde land en over 2 maanden vertrekken we naar Kenia. Weer totaal iets anders. Het verruimt en maakt je een rijker mens. Zelf heb ik een eigen bedrijf op het gebied van reizen, I Like Local. Reizigers kunnen unieke, lokale activiteiten en accommodatie boeken van en met locals in ontwikkelingslanden. Het doel is het creëren van win-win: een speciale ervaring voor de reiziger en een simpele manier voor de lokale bevolking om geld te verdienen.

2- Wat moet iedereen gezien hebben in Hong Kong?

​Eerlijk gezegd gaat het niet echt om welke spots je hebt gezien, het gaat meer om de beleving van de stad en het voelen van de vibe. Om dit te kunnen raad ik iig onderstaande plekken/wijken aan:

  • Central
  • Sheung Wan
  • Sai Ying Pun
  • Doe een hike! Lantau is erg mooi en er zijn verschillende opties om te hiken. De website van de Hong Kong government geeft goede informatie.

SanneMeijboom5-002

3- Deel ons je geheim: wat is jouw hidden gem?

Ik vind Lantau een hele fijne plek. Je hebt het idee niet echt in Hong Kong te zijn. Beste is om de boot te nemen naar Yung Shue Wan​. Loop door het dorpje over het eiland naar de ferry aan de andere kant van het eiland, Sok Kwu Wan genaamd. Hier kun je ff lekker Chinees lunchen en dan de boot terug nemen naar Hong Kong.

Andere echt off the beaten track plek is Kadoorie Farm & Botanical Garden​ (zie foto's). Dit lijkt niet in Hong Kong te zijn. De natuur is hier zo divers en mooi. Je kunt er hiken en lekker lunchen voor een prikkie.

4- Wat is jouw favoriete hotspot?

Sai Ying Pun is op dit moment helemaal in opkomst. Ik vind Grassroots Pantry fantastisch. Alles is organisch en vegetarisch en echt om te smullen. Sowieso leuk straatje met ook nog een paar andere leuke tentjes. Twee andere heerlijke tenten zijn Fofo en Shelter restaurant. 

Als je echt Chinees wilt eten is Peking Garden erg lekker. Probeer de kip in lotusblad. Very special! Wel een dag van te voren reserveren.

SanneMeijboom3-002

5- Wat is een typisch gerechtje of lekkernij uit Hong Kong?

Dim Sum is altijd heerlijk en ik vind Kale met garlic altijd erg goed. Rond september hebben ze altijd moon cakes voor het Mid-Autumn festival, maar daar ben ik zelf niet zo dol op.

6- Wat doe je ‘s avonds in Hong Kong?

Hong Kong stikt echt van de restaurants en barretjes, Sheung Wan vind ik altijd leuk om naartoe te gaan.

7- Wat mag je als toerist best overslaan?

Night market! Echt helemaal niets aan en erg veel troep.

8- Wat te doen in Hong Kong bij slecht weer?

Ik vind het Museum of History erg leuk. Ze hebben het erg leuk gedaan; een combinatie van leesbare informatie en replicaties van boten, huizen etc. Je kunt je daar zeker een aantal uur vermaken. Mocht je van Indiaas eten houden dan kun je daarna naar Woodlands. Zeker niet fancy, maar super Indiaas eten!

SanneMeijboom4-002

9- Welke tijd van het jaar kan je Hong Kong het beste bezoeken?

Beste tijd is van september tot november. Goede temperatuur en zonnig. Mocht je van zweetweer houden dan is april tot augustus ook prima.

10- Heb je zelf nog een laatste tip of opmerking? 

Indien je houdt van shoppen en het laten namaken van kleding dan is Shenzhen zeker een aanrader. Ik zou dat alleen doen als je langer dan 4 dagen in Hong Kong bent. Je pakt de East Rail Way line naar Lo Wu, door de douane en dan ben je in Louhu Commercial Center. Hier vind je echt van alles! Je kunt alles laten namaken, van je mooiste kleding items tot kleding van foto's. Ook veel tassen en elektronica vind je hier voor een prikkie. Namaak, maar mooi.

Goed om te weten: Voor een bezoek aan Hong Kong heb je geen visum nodig. Bij aankomst krijg je een notitie in je paspoort en mag je drie maanden in de stad verblijven, Wil je een bezoek aan Hong Kong combineren met een bezoek aan het Chinese vasteland? Dan heb je wél een visum nodig! Hier vind je meer info en kan je een visum voor China aanvragen. 

Ook een kaartje sturen?

Woon jij in een bruisende stad en vind je het leuk om insiders tips te geven over jouw stad? Of ken je iemand die in op een gave plek woont en graag wat wil vertellen over zijn of haar stad? Laat het me weten!

Groetjesuit3

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in