Miyagi and Jones

Badass Asian streetfood & sushi

Ja, een Aziatisch restaurant kan ook hip en modern zijn. Mr. Miyagi and Jones nemen je mee op een smaakvolle trip langs de lekkerste Aziatische gerechten, maar dan met een westers tintje. Mr. Miyagi zorgt voor de traditionele touch van de gerechtjes en Jones voegt daar de westerse haute cuisine aan toe. En dat blijkt een gevaarlijke lekkere combi!! Maak kennis met en stukje Azië in Arnhem. 

Miyagi and Jones Arnhem1

Miyagi and Jones Arnhem5

Een stukje Azië in Arnhem

Alleen al de inrichting doet je mond opvallen! We wanen ons een beetje in Azië. Een enorme open keuken waar het eten voor onze neus wordt bereid. Het doet ons denken aan de marktkraampjes met streetfood in Bangkok. Er hangt een levendige sfeer dankzij de swingende deuntjes van de DJ. De geur van witte rijst en verse kruiden doen ons watertanden. Het restaurant is van 'alle markten' thuis; er is een visbar, de open keuken en een borrelbar. Waar je zeker niet omheen kan, zijn de stoere graffiti muren. In felle kleuren groen en rood brengen zij het restaurant tot leven. 

Miyagi and Jones Arnhem4

Miyagi and Jones Arnhem3

Kleine Aziatische gerechtjes

Op de kaart staat het echt; 'badass sushi' en dishes you'll love! En daar is geen woord van gelogen. 65 Asian streetfood dishes die je eigenlijk allemaal wel wil proberen. Wat dacht je van kickass chicken met sichuan pepers, phuket curry fish met citroengras of classique asian coquilles met glasnoedels en sojasaus. Er is teveel lekkers om op te noemen. Alleen de naam van de gerechtjes doet je al watertanden. Probeer zeker eens de Peking Duck Crêpes! 

Nu kan je deze kleine gerechtjes natuurlijk lekker zelf op peuzelen (niets mis mee), maar de sociale dieren onder ons kunnen het ook delen met je lieve tafelgenoten. Shared diner dus, maar dan op zijn Aziatisch. We genieten samen van de beste smaken van Azië. En wanneer ik mijn ogen dicht doe, proef van de gerechtjes en luister naar het geroezemoes om me heen, ben ik echt weer even in dat heerlijke Thailand. 

Miyagi and Jones Arnhem14

Miyagi and Jones Arnhem8

Mr. Miyagi 

Bij vele van ons gaat er absoluut een belletje rinkelen wanneer je de naam Mr. Miyagi hoort. Zeker bij de dertigplussers onder ons die wel van een nostalgische film houden... Misschien herken je hem op de menukaart? The Karate Kid zorgde vroeger voor een toestroom naar de karate-school. Ook ik imiteerde op stuntelige wijze 'wax on, wax off' en de kraanvogelschop van Daniel tot in den treuren bij mijn kleine broertje (sorry bro). Mr. Miyagi was een wijze Japanse leermeester. Maar wat weinig mensen weten is dat niet Daniel, maar Jones eigenlijk zijn favoriete leerling was. En dan niet vanwege zijn karateskills, maar vanwege zijn kennis van haute cuisine en Westerse dranken :) Mr. Miyagi ademt oeroud Japan, authentiek en traditioneel. Doe daar een beetje westerse Jones bij en je hebt een gevaarlijk lekkere combinatie. 

Miyagi and Jones Arnhem24

Miyagi and Jones Arnhem10

Miyagi and Jones Arnhem12

Barbites

Een gezellig avondje uit, lekker aan de bar en toch proeven van die lekkere gerechtjes? Geen probleem. De Barbite-platter ligt vol lekkere verrassingen. Bestel daar een fijne wijn of speciaal biertje bij en je avondje uit is compleet. 

Alleen maar liefde voor Mr. Miyagi

Met een verzadigd gevoel keren we huiswaarts en weer heb ik een zwak gekregen voor Mr. Miyagi. Ook nu wist hij weer een goede indruk op me achter te laten. Dit keer laat ik echter de kunst van het koken aan hem over. En kom ik gewoon nog eens terug als ik weer zin krijg in die Aziatische hapjes. Laat je ook even meenemen naar het verre Azië, maar dan lekker in eigen land, en maak kennis met Mr. Miyagi and Jones in Arnhem.

Miyagi and Jones Arnhem2

Miyagi and Jones Arnhem6

Miyagi and Jones Arnhem20

Miyagi and Jones Arnhem16

Miyagi and Jones Arnhem23

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in