Rondreis Oost USA

Amish USA Pennsylvania

Van Boston naar Miami

Het oosten van Amerika wacht op jou! Ontdek de schitterende natuur, verrassend leuke steden en de rijke historie van Amerika. Alhoewel Amerika relatief jong is, staat het oosten bol van de geschiedenis. Ik zei het al in mijn blog over een rondreis door West USA, maar ik ben verknocht geraakt aan Amerika. Waarom? De indrukwekkende wolkenkrabbers worden afgewisseld door overweldigende natuur. Het landschap en de dialecten veranderen terwijl je verder afreist naar het zuiden.

Bekijk de gehele route van de reis hieronder! 

Charleston Cypress Gardens

Steden en natuur 

Het Wilde Westen heeft natuurwonderen als de Grand Canyon, het hartveroverende Zion en de groene bergen van Yosemite afgewisseld met steden als San Francisco en Los Angeles. Maar vlak het Oosten van Amerika ook niet uit! Ook hier heb je mooi steden als New York en Miami én natuurparken zoals de glooiende Hudson Valley, de blauwe bergen van de Blue Ridge Mountains, de parelwitte stranden van Florida en natuurlijk de Everglades

Gettysburg

Historische plekken 

De oorspronkelijke bewoners van Amerika zijn de Indianen. Zij werden door de komst van de Westerlingen uiteindelijk van hun eigen land verdreven. Deze westerlingen kwamen in het Oosten van Amerika aan land. Veelal Europeanen; Britten, Ieren, Nederlanders en Spanjaarden, claimden in het Oosten van Amerika stukken land. De geschiedenis van deze Europese invasie en het ontstaan van het huidige Amerika is te vinden op verschillende plekken. Zo vond de belangrijke gebeurtenis 'the Boston Tea Party' plaats in Boston, werd 'the Declaration of Independence' ondertekend in Philadelphia, de oorlog tussen het Noorden en Zuiden van Amerika bevochten in Gettysburg.

Boone Hall Plantation

De sporen van slavenhandel

Ook de slavenhandel heeft zijn sporen achtergelaten in met name de Zuidelijke Staten. Vanuit Afrika kwamen de boten met slaven in Charleston aan land. Daar kregen de slaven eerst voldoende eten en drinken om vervolgens verkocht te worden. Een pijnlijke geschiedenis die onder andere in het museum 'Old Slave Mart' wordt verteld. Daarnaast werden in Charleston en Savannah werden vroeger de katoen verhandeld die door de slaven op de plantages werd verbouwd. In de omgeving van de steden zijn diverse plantages te bezoeken. De meeste bekende en meest gefilmde plantage is Boone Hall (vlakbij Charleston) waar de originele slavenhuisjes nog staan. Een indrukwekkende ervaring waar je stil van wordt. 

Naples Florida

Verborgen pareltjes 

Misschien wel één van de mooiste plekken waar we tijdens onze rondreis gestopt zijn, zijn Charleston en Savannah. Deze steden hebben me aangenaam verrast. Eigenlijk doen ze niet eens Amerikaans aan. Met de statige, gekleurde villa's, de palmbomen en de houten veranda's lijk je beland in een Caribisch of andere exotische bestemming. Voordat ik de roadtrip ging voorbereiden, had ik nog nooit van deze steden gehoord. Charleston neemt je mee terug in de tijd. Je ziet levendig voor je hoe de dames met hoepelrokken door de straten liepen. De slavenhandel drukt een pijnlijke stempel op deze mooie stad. In de omgeving zijn vele katoenplantages. Erg indrukwekkend om deze te bezoeken. Savannah ligt vlakbij en wordt ook wel 'de Diva van het Zuiden' genoemd. Helemaal terecht. 

weer in Florida

Het weer 

Waar je in het Wilde Westen vaak verzekerd bent van warm weer en vele zonnestralen, is dat in het Oosten anders. Bekijk daarom goed wanneer je wil gaan. In het voorjaar is het prima weer, maar kan je ook een regenbui treffen. Voordeel van het voorjaar is dat het dan in Florida nog niet té heet is. Het orkaanseizoen in Florida loopt van juni tot november. 

Autohuur

Waar moet je op letten als je een auto gaat huren op vakantie? Ben je wel goed verzekerd? Wat als je een deuk in de huurauto rijdt? Het maken van een roadtrip is hét gevoel van vrijheid op vakantie. De weg op, je makkelijk verplaatsen en veel van de omgeving zien, ideaal. Maar je kan pas echt een zorgeloze trip maken als je zeker weet dat alles goed geregeld is. Na menig roadtrip, vele huurauto’s en ook een keertje schade rijden (ai) kan ik je wel wat tips en adviezen geven.

De route in beeld 

{mosmap kml='http://www.soetkees.nl/images/features.kml|'|kmlrenderer='geoxml'|clusterinfowindow='dbclick'}

Van Boston naar Miami 

Alhoewel je de route natuurlijk ook van Zuid naar Noord kan afleggen, adviseer ik je om te beginnen in Boston. Op die manier zak je steeds verder af naar het mooie weer en kan je eindigen met een cocktail op het strand. Wel zo relaxed toch? Omdat wij vorig jaar New York al bezochten en je soms moeilijke keuzes moet maken (tja, je kan niet alles zien) besloten wij om vanuit Boston naar de Hudson Valley te rijden en de natuur op te zoeken. Maar sla New York zeker niet over als je nog niet in deze fantastische stad geweest bent. Wat ons zo goed beviel tijdens onze roadtrip door het Westen is de afwisseling tussen natuur en stad. Tijdens deze rondreis hebben we dat wederom geprobeerd te bereiken en met succes! 

0- Boston 

Boston

De stad van de krab, kreeft en kabeljauw. Door zijn ligging aan zee wordt de verse vis met bakken tegelijk binnengehaald. Heerlijk smullen dus van dagverse vis. Maar Boston is vooral bekend vanwege zijn rijke geschiedenis en heeft een duidelijke Britse stempel gekregen. Boston ziet er soms zelfs een beetje Europees uit. Zeker in de wijk Beacon Hill staan typische Engelse huizen. Ook is er een typisch Ierse wijk met vele Ierse pubs. Een bijzondere start van je roadtrip door Amerika. Ook als stedentrip in combinatie met New York is Boston een echte aanrader. 

Lees meer over Boston

1- High Point State Park 

High Point State Park

Na de loeiende sirenes, de gehaaste mensen op straat en de sissende putdeksel is het tijd voor rust en ruimte. Vlakbij New York wordt het landschap glooiender en groener. De Hudson Valley is niet zonder reden een geliefd toevluchtsoord voor vele New Yorkers. Rij je nog iets verder, dan beland je in het mooie High Point State Park. Verscholen tussen de bomen, middenin de natuur, staan de idyllische huisjes van het Cedar Lake Estate. Een moment van rust en ontspanning met wel de nodige luxe. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om vanuit Boston door te rijden naar New York en de natuur over te slaan voor de indrukwekkende metropool. 

Lees meer over High Point State Park

2- Philadelphia 

Philadelphia

Een stad die me aangenaam heeft verrast. Ik wist niet goed wat te verwachten van Philly, maar vond het een bijzondere en sfeervolle stad. Philadelphia is vooral bekend vanwege 'the LIberty Bell' en op deze plek werd de onafhankelijkheidverklaring ondertekend. Ook de allereerste vlag van Amerika werd hier door Betsy Ross in elkaar genaaid. Een plek vol geschiedenis dus. Maar de stad maakte ook naam vanwege de Rocky films. Het is een stad met verschillende wijken die elk een ander karakter hebben. Zoals bijvoorbeeld de vriendelijke gaybourhood, ter herkennen aan de regenboogbordjes. 

Lees meer over Philadelphia

3- Washington DC 

Washington DC

Hello mr. President! Wat is een bezoekje aan het Oosten van Amerika zonder een glimp op te vangen van het Witte Huis? Washington DC is een vrij zakelijke stad met vele monumenten. Het is een van de belangrijkste steden van Amerika, niet in de laatste plaats omdat hier het Capitool en het Pentagon staan, maar natuurlijk ook vanwege het huis van de President. Een rondje fietsen door de stad langs alle monumenten is een dagvulling. Daarnaast zijn er vele musea waar je dagenlang kan rondstruinen. Een interessante stad.

Lees meer over Washington DC.

4- Blue Ridge Mountains 

Blue Ridge Mountains Primland

Na een paar steden is het wel weer tijd voor schitterende natuur. Twee uur rijden vanaf Washington DC begint de Blue Ridge Parkway. Deze kronkelende weg brengt je door de mooiste plekjes van de Blue Ridge Mountains. Het staat bekend als een van de mooiste routes van Amerika, vooral vanwege het fenomenale uitzicht op de bergen. Via deze panoramische route kom je uiteindelijk bij het luxe en bijzondere Primland. Een ideale uitvalsbasis waar je je even flink kan laten verwennen voordat je weer verder rijdt naar het zuiden. 

Lees meer over Blue Ridge Mountains. 

5- Charleston 

Charleston

Overweldigend mooi! Charleston met zijn zusterstad Savannah zijn misschien wel de best bewaarde geheimen van Amerika. Alhoewel de steden steeds meer toeristen trekken en ik begrijp wel waarom. De charme van Charleston is ongekend. Het neemt je mee naar een andere tijd. Niets doet je vermoeden dat je nog steeds in Amerika bent. Houten gekleurde huisjes met enorme veranda's omringd door eeuwenoude eikenbomen geven de stad een Zuidelijk sfeertje. Vooral ook de omgeving van Charleston, met zijn katoenplantages, is een bezoek meer dan waard. Wanneer iets niet mag ontbreken aan je rondreis door het Oosten van Amerika, dan is het zeker Charleston! 

Lees meer over Charleston.

6- Savannah 

Savannah

Victoriaanse huizen en de vele pleintjes met eikenbomen maken van Savannah een bijzondere stad. De stad heeft wel wat weg van Charleston, maar de huizen lijken wat statiger en zijn versierd met protserig ijzerwerk. De stad is altijd al een verborgen pareltje geweest en werd eigenlijk pas echt bekend sinds een film over de stad in 1997. Daarna is de stad, vanwege zijn enorme uitstraling, het decor geweest voor vele films en verhalen. Savannah is overigens je laatste stop voor Florida. Op slechts twee uur rijden vanaf Savannah beland je in 'the Sunny State'. 

Lees meer over Savannah

7- Westgate River Ranch 

Westgate River Ranch Orlando

Vlakbij Orlando, middenin de natuur, kan je logeren tussen de cowboys. De Westgate River Ranch wordt ook wel een 'Dude Ranch' genoemd, want hier kan je schieten, paardrijden en rodeo rijden. De pretparken van Orlando liggen op ongeveer anderhalf uur rijden, dus op zich is de Westgate River Ranch een prima uitvalsbasis voor een dagje achtbanen. Maar het is ook heerlijk om 's avonds terug te keren naar de stille natuur. In Orlando is er behalve de pretparken niet veel te zien. Er is niet echt één centrum, maar de hotels en restaurants zijn zo'n beetje om de parken heen gebouwd. Voor de echte cowboy belevenis moet je dus op de ranch zijn. Het park is recentelijk helemaal opgeknapt en heeft er een luxe glamping bijgekregen. Kamperen 2.0 dus, wel in de echte natuur onder de eikenbomen maar voorzien van alle gemakken. 

Lees meer over de Westgate River Ranch

8- Marco Island 

Marco Island Florida

Wanneer je in Florida bent, wil je natuurlijk ook aan zee liggen. De tropische temperaturen, het zonnetje en de parelwitte stranden geven het echte vakantiegevoel. Marco Island is een klein eilandje die met wegen verbonden is aan het vaste land. Het is een rustig vakantieoord waar je kan genieten van de het warme water van de Golf van Mexico. Verwacht hier geen hippe uitgaansgelegenheden maar rustige strandjes en moderne hotels. De Everglades liggen vanaf Marco Island 'om de hoek' dus het is de ideale uitvalsbasis om het beroemdste moeras van Amerika te ontdekken. Een heerlijke plek om tot rust te komen. 

Lees meer over Marco Island

9- Miami 

Miami Beach Florida

'The place to be" in Florida is toch wel de zinderende stad Miami en in het bijzonder Miami Beach. Het is er bruisend, hip en vol leven. De stranden zien er echt zo uit als in de film; de gekleurde strandwachthuisjes op het parelwitte zand en een helderblauwe zee. De stranden staan garant voor het echte vakantiegevoel en vlak achter het strand ligt de boulevard vol gezellige eetgelegenheden en swingende clubs. Vooral de Art Deco wijk is fantastisch en geeft je het echte all America gevoel. Voor ons wat dit onze laatste stop van de rondreis en we hebben hier veel te weinig tijd doorgebracht. Alhoewel je natuurlijk altijd tijd te kort komt, had ik zeker meer tijd willen doorbrengen in Miami. 

Lees meer over Miami

En ben je al overtuigd? 

Ben je wel eens op reis geweest in het Oosten van Amerika? Of zou je toch liever voor een rondreis door het Westen van Amerika gaan? Mocht dat het geval zijn, lees dan eens mijn blog over een rondreis door het Wilde Westen! Laat vooral weten of je nog suggesties of vragen hebt! 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in