Londen populair met kerst

Londenkerst4

Londen is de meest populaire kerstbestemming

Onder de Nederlanders is Londen de meest populaire bestemming om naar toe te gaan tijdens de feestdagen. De stad heeft dit jaar maar liefst 95% meer boekingen in vergelijking met vorig jaar. Soetkees kan zich er alles bij voorstellen waarom een tripje Londen zo gewild is. Behalve dat Londen prachtig en rijkelijk versierd is, kun je er uitstekend shoppen en kerstinkopen doen. De Britten houden van kerst en vieren het uitbundig en groots. Dat is terug te zien in de hele stad. Alles ademt en proeft kerstsfeer. Daarnaast is een tripje Londen nog redelijk 'naast de deur'. Want wij Nederlanders gaan er graag op uit tijdens de feestdagen, maar willen ook niet te ver van huis zijn. 

Liever dichterbij

Elk jaar stelt Expedia.nl een top 10 samen van de meest populaire bestemmingen tijdens de kerst. Dit jaar valt het op dat Amsterdam er voor het eerst bij staat. Miami en Las Vegas hebben plaatsgemaakt voor Amsterdam en Rome. Daardoor zijn New York en Dubai nog de enige twee niet-Europese bestemmingen die op de lijst staan. Nederlanders blijven dit jaar dus rond de kerstdagen liever wat dichter bij huis. Uit de boekingsgegevens blijkt verder dat de lengte van het verblijf echter wel langer is geworden. Waar voorheen men vooral een weekend wegging rond de feestdagen, gaat de meerderheid er nu meer dan vier dagen op uit. Dat is overigens ook te zien bij de boekingsgegevens van andere Europeanen. Conclusie: We blijven wat dichterbij, maar gaan wat langer weg. 

New York blijft tweede

Dat New York nog steeds blijft staan op een tweede plek is niet verbazend. De stad is sowieso al geweldig om te bezoeken, maar zeker tijdens de feestdagen tovert de stad zich om tot een ware attractie voor toeristen. Er zijn allerlei evenementen, je kan er schaatsen, de winkels zijn prachtig versierd en wat te denken van oud- en nieuw vieren op Times Square...

Kerst in Nederland

Hoe zit het dan met het kerst-toerisme in ons eigen land? Amsterdam is nog steeds erg populair en Europeanen reizen graag naar ons land af. Met name Britten, Italianen, Spanjaarden en Noren zullen dit jaar voet op Nederlandse bodem zetten. Amsterdam blijft regelmatig voorkomen in de top tien van andere landen als geliefde bestemming. 

Londenkerst

De top 10 kerstbestemmingen van 2013: 

  1. Londen
  2. New York
  3. Berlijn
  4. Parijs
  5. Dubai
  6. Barcelona
  7. Praag
  8. Amsterdam 
  9. Keulen, Dusseldorf
  10. Rome 

Binnenkort lees je op Soetkees ook in welke steden je op spectaculaire wijze het nieuwe jaar in kan knallen! En als je dan toch er een paar dagen tussenuit wil tijdens de feestdagen, pik oud- en nieuw dan ook nog mee. 

{mosmap address='Londen'} 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in