Unieke Pop-up Glampings

Nederlandse pop-up glampings 

Hier moet je snel bij zijn! Dit wil je niet missen! Deze unieke pop-up glampings zijn er maar voor bewerkte tijd! Op deze campings is er altijd een klein festival, zijn de bossen sprookjesachtig verlicht en sommige van deze campings strijken elk jaar op een ander plekje neer. Uniek, one-of-a-kind, het is nu of nooit. En als we dan deze zomer toch in Nederland blijven, dan zijn deze pop-up campings toch wel de pareltjes hoor. Het ultieme vakantiegevoel, momenten om nooit te vergeten en dat lekker dichtbij.  Ow ja, en natuurlijk wordt op alle campings rekening gehouden met de Corona-maatregelen. Sterker nog. De meeste van deze pop-up glampings zijn juist ontstaan vanwege het corona-virus (tja, elk nadeel heb z'n voordeel). Want in plaats van grote festivallen zijn de handen ineen geslagen en one-of-a-kind glampings gebouwd. I love it! Hier een overzicht van in elk geval 9 pop-up glampings die ik heb kunnen vinden... Ken jij er nog eentje? 

Coolste campings! 

Kijk ook eens naar dit overzicht van de meest bijzondere campings van Nederland! 

1. Reizende camping - De Camphanen 

Glamping De Camphanen collage

Foto's: https://decamphanen.nl/ 

De Camphanen komen met een spiksplinternieuw concept; een reizende camping! Elke keer op een andere, unieke locatie in de natuur. Waar De Camphanen in 2021 neer gaan strijken, is nog niet bekend gemaakt. De locatie volgt later! Spannend! Bij aankomst staan er 25 unieke vintage slaapauto's voor je klaar. Van een customized brandweerwagen, vintage caravan tot zespersoons stadsbus! Er heerst een echte festivalsfeer met knisperend kampvuur en gezellige buitenzitjes. Ook aan de avontuurbeleving is gedacht. De Camphanen is ideaal voor gezinnen met een knuffelbos met wildlife knuffels en een kinderdisco. Als de kids slapen, is het natuurlijk tijd voor de ouders om te feesten. Op de nomadenplek staat De Strandbar voor alles aan eten en drinken. Daarna kunnen de voetjes van de vloer in de silent disco. Heb je het iets te bont gemaakt? De mini-melkboer koffiejuffrouw pept je weer op. Na een week lang avonturieren, hoef je alleen je eigen spulletjes mee te nemen én ben je een unieke camperervaring in eigen land rijker. In 2021 strijken de Camphanen neer in de Noordoostpolder, het adres is Ruttensepad 15 in Rutten.

2. Festivalcamping - Tijdloos 

Glamping Tijdloos collage

Foto's: https://www.wij-zijn-tijdloos.nl/

Nog niet bekend of deze glamping ook in 2021 'haar deuren opent'

Op deze pop-up glamping is er geen klok, geen tijd, geen haast. Het is een plek om te relaxen, te ontdekken en de vrijheid te vieren. Tijdloos is een idee van ID&T, je weet wel, van onder andere Mysteryland, Q-dance en Welcome to The Future. Hun passie en liefde voor inspirerende avonturen bracht ze op het idee van Tijldoos. "De grootste chill out van 2020". Vijf weken lang vertrekken we naar de eilanden, bossen en stranden van Erm in Drenthe.. Daar wordt 20 hectare aan stranden, bossen, velden en eilanden omgetoverd tot een kleurrijke speeltuin voor alle leeftijden. Er zijn kampeervelden voor zowel families als volwassenen ingericht. Zo kan iedereen gerust zijn eigen ritme bepalen. Op Tijdloos is van alles te beleven, voor iedereen! Er is een programma voor jong en oud, workshops, yogalessen, meditatiesessies en ceremonies zijn allemaal bij de prijs inbegrepen. Maar je kan er ook suppen, waterskiën, massages boeken of een persoonlijke healing sessie aanvragen voor een extra bijdrage. Ook kinderen zijn van harte welkom. Er is kinder-yoga, een verkleedavond, bedtimestories, je kan er reuze zandkastelen bouwen spelen in de speeltuin, naar de stoere teen space en nog zoveeeel meer. 

3. Outdoor in de Veluwe - Glamp Outdoor Camp

Glamping Outdoor Camp collage 1

Foto's:https://www.glampoutdoorcamp.nl/

Middenin de prachtige natuur van de Veluwe staan de glampingtenten al voor je klaar. Glamp Outdoor Camp Veluwe heeft een luxe pop-up glamping weten neer te zetten op één van de mooiste plekken van Nederland. Er zijn verschillende accommodaties; voor luxe paardjes, outdoor fanaten, big families, de stellen en de huismussen, voor ieder wat wils! In 2021 zijn er gloednieuwe verblijven bijgekomen, zoals een Panorama Dome en een luxe Arcade. Je verblijft op een luxe glamping, met wi-fi, opgemaakte bedden, luxe privé sanitair en activiteiten voor kinderen. Deze tenten staan normaal gesproken op festivals, maar die gaan nu allemaal niet door. Maar op Glamp Outdoor Camp Veluwe heerst nu een echte festivalsfeer. Bij de Amazing BiefstukBar geniet je van de lekkerste biefstukken en bij de Giant Hat bar kan je zelf een lekker drankje pakken en chillen op de zitzakken of in de hangmatten. De tenten zijn neergezet in samenwerking met Bungalowpark Hoenderloo. De camping wordt opgebouwd op het stuk grond naast dat park, dat normaal gesproken een leeg natuurgebied is. Van de faciliteiten van het bungalowpark mag je als gast ook gratig gebruik maken. 

4. Beachcamping De Lakens 

Beachcamping De Lakens

Foto's: https://beachcampdelakens.com/ 

Leer surfen, ontspan in een hottub of sauna, lekker luieren in de hangmat en luxe overnachten in een Bell tent! Achter de duinen, op één van de mooiste plekjes van Nederland, vind je dit jaar een pop-up surfdorp! Beachcamping De Lakens is de ultieme glampingervaring in de duinen, aan de zee. Het surfkamp is speciaal ingericht voor families en volwassenen, met tal van activiteiten naast het surfen voor een heerlijke vakantie aan de kust. In een paar dagen tijd leer je de golven trotseren en op een surfplank staan. Je kan op de glamping kiezen voor een Bell tent, een Yurt of een Emperor tent. Op Beachcamp de Lakens heb je alle keuze. Je kunt er deelnemen aan dagelijkse yoga sessies, opwarmen in de sauna & hottub, genieten van een optreden van een singer-songwriters of een filmpje kijken op ons grote cinema scherm. Op elk moment van de dag kun je langs de surftent lopen om je surfboard & wetsuit op te halen

5. Pop-up camping - For-Rest 

For rest Glamping collage

Vanwege vergunningsproblemen nog even gesloten

Foto's: https://forrestglamp.nl/

Oh my God! Deze glamping doet je hart sneller kloppen en zal je stijl achterover doen slaan. Maar goed dat er luxe bedden zijn om je op te vangen ;) In de Achterhoek verrijst misschien wel de mooiste pop-up glamping allertijden. Een aantal festival-ondernemers hebben de handen ineen geslagen en deze plek tussen de weilanden omgetoverd tot luxe glamping. Bij For-rest Glamp draait het om Rust, Ruimte, Roots en Ritme. Tipi's en yurts die normaal gesproken op festivals als Tomorrowland en Lowlands staan, staan nu te pronken op For-rest Glamp. De pop-up glamping moet een avontuur worden voor de wereldreiziger die op ontdekking gaat in eigen land en voor vakantiegangers zonder kids. Maarrrr, er wordt één uitzondering gemaakt voor de periode van 24 juli tot en met 7 augustus. Want dan zijn juist de kinderen van harte welkom en is het tijd voor For-rest Family. In deze week kan je kind slapen als een indiaan in een tipi, op avontuur in de bossen en zijn er speciale kindvriendelijke activiteiten. Naast natuurlijk de leuke activiteiten die er ook voor de papa's en mama's zijn. 

Maar buiten de zomervakantie is For-rest Glamp een plek waar je even helemaal tot rust kan komen. Even back-to-basic maar dan met een tikje luxe. Volg er yoga-les, ga bootcampen in het weiland of geniet van een glaasje bij het kampvuur. Er zijn 40 tijdelijke accommodaties die aansluiten bij jouw ultieme gevoel van ontspanning. Wil je liever komen met je eigen camper of caravan? Dat kan ook! Reserveer dan een plekje op de Nomadenweide. 

6. Camp & Surf - Laguna Beach 

Laguna Beach Camp Surf collage

Foto's: https://lagunabeach.nu/

De duinen, het strand en de zee vormen het prachtige decor voor deze pop-up glaming. Laguna Beach is een fonkelnieuw family & surf pop-up surfdorp in de duinen van Camperduin. "Het duin is voor ons een surfdorp, het strand een speeltuin, met de lagune als grootste attractie!" In het surfdorp staan luxe glamingaccommodaties die volledig zijn ingericht. Vanuit het dorp loop je zo het duingebied van Schoorl in. Er is een volledig programma aan activiteiten voor ouders en kinderen en er zijn veel spontane uitjes die zorgen voor een onvergetelijke tijd; sunset supping, movie night on the beach en zeevonk spotten. Op avontuur in eigen land was nog nooit zo leuk! 

7. East Nomads 

East Nomads pop up glamping

Foto's: https://eastnomads.com/ 

Uniek overnachten op rondreizende locaties! Elk jaar vestigt East Nomads zich op een nieuwe, bijzondere locatie. Ze trekken door binnen- en buitenland. Daar toveren zij een plek volledig om, zodat je op avontuur kan in de wildernis, een belevenis in eigen land. Genieten van de natuur en cultuur en samen zijn met vrienden en familie. East Nomads biedt een laagdrempelige Glamping-vakantie aan op unieke plekken. Je hoeft ze alleen maar achterna te reizen. Dit jaar, 2021, strijkt East Nomads naar in de Achterhoek. In Aalten, tussen de bossen en de glooiende heuvels. Je kan bij East Nomads voor verschillende accommodaties kiezen; van luxe Nomads-tent tot een echt ieniemienie Tiny House en zelfs tenten en een 'Hide Away' met eigen hottub!!! Yoga, een kampvuur, silent disco, live muziek… Bij East Nomads staat er altijd wel een leuke activiteit op het programma! 

8. Boscamping - De Wildevier 

Camping de Wildevier collage

Foto's: https://www.campingdewildevier.com/

Helaas, er komt in 2021 geen Camping Wildevier. Misschien in 2022 weer!

"Wij zijn nu gesloten, maar we broeden op nieuwe plannen!", vermeld de website. En dat is goed nieuws. Want dikke kans dat ook in 2021 deze boscamping weer neerstrijkt in de bossen van Drenthe. In Drouwenerveen  wordt een stukje natuur omgetoverd tot een unieke natuurcamping. Pop-up camping De Wildevier is er speciaal voor mensen die graag op avontuur willen in eigen land. Voor alle mensen die nu een zomer lang festivals moeten missen en voor mensen die, net als de organisatoren, graag gezelligheid in de natuur willen. De camping is het resultaat van een drietal creatievelingen uit de festivalbranche. De Wildevier is niet een plek van luxe, maar een plek van beleving. Back to basic in de natuur met unieke belevenissen; muziek rond het kampvuur, vers brood voor je tent of een boek uit de kleine bieb. "Bij ons hoef je geen kind te zijn om op de schommel te mogen". Er zijn tweepersoons schommels opgehangen aan de bomen en op het centrale veld brandt een gezellig kampvuur inclusief marshmallows natuurlijk! Omdat we hier maar tijdelijk vertoeven hebben de kampeerplekken helaas geen eigen stroom- of watervoorziening (ook niet de camper-/caravanplaatsen). Maar... op ons centrale veld kun je je telefoon of powerbank opladen bij de receptie, en hebben we een gezamenlijke keuken waar je je jerrycan met water kunt vullen.  

9. Camping Kallumaan

Camping Kallumaan collage

Foto's:https://kallumaan.nl/

Als glamping-liefhebber heb je vast wel eens gehoord van 'Netl De Wildste Tuin'. Laat deze unieke plek in de Noordoostpolder nou ook het decor zijn voor de super chille pop-up glamping Kallumaan! Te midden van het mooiste stukje onontdekte natuur van Nederland vind je de familiecamping Kallumaan. In juli en augustus staat op de natuurspeelplaats van Netl tipi's, safaritenten en romantische hutjes. Kallumaan is een samenwerking tussen Netl en 'Kultlab', die ken je van festivals zoals Lepeltje Lepeltje, Into the Woods en Kannen en Kruiken. Zij bouwden samen een tijdelijk dorp vol wilde natuur, strandjes en creativiteit. En er is hier zóveel te doen! Echt niet normaal. Begin de dag met een ochtendduik in het meer en sluit de dag af met een kampvuurtje bij je tent. Dit is een paradijsje voor kinderen; hier kan je rollen van de hoge zandberg, ideaal om zandhappend en water in te rollen. Of ga eilandhoppen op de negen eilandjes die er zijn. Zoek waterbeestjes, speel campingspelletjes, glij over de modderglijbaan of klap mee op de tribune van Circque Moustache. 

10. Camping De Wereld

Camping de Wereld collage

Het is nog niet bekend of Camping de Wereld ook weer in 2021 'op popt'

Foto's:https://campingdewereld.nl/

In 2020 streek Caming de Wereld naar in de mythische bossen van de Overasseltse en Hatertse Vennen. Dit jaar vind je de tipi's en yurts van De Wereld in Zeewolde!  Elke tent heeft een eigen plek van maar liefst 150 vierkante meter! Met zelfs een eigen toilet en douche waarvan je de sleutel krijgt. Het is een volledig verzorgd avontuur in de bossen; alles staat voor je klaar en het ontbreekt je hier aan niet. Elke dag is er een foodtruck aanwezig waar je een lekkere lunch kan halen en in de avond een heerlijk avondmaal. Er is hier geen standaard animatieprogramma maar er zijn tal van unieke activiteiten voor jong en oud. Stoere bosspellen, boomhutten bouwen of gewoon struinen door de bossen. Camping De Wereld is een groot avontuur voor kinderen én een plek voor creatieve festivallers want ze zijn goed in het creëren van een festivalsfeer. Wat dacht je van een artiestentent met straatartiesten en singer-songwriters op de camping? Gaan we gewoon doen. Net als een pubquiz, maar dan rond het kampvuur, en een ochtend yoga-sessie om wakker te worden in jouw eigen tie-dye hippie shirt. Liever wat actiever aan de slag? Laat dan al je kunstjes en trucjes zien tijdens onze circusactiviteiten. En als je vervolgens helemaal geïnspireerd bent en zelf iets creatiefs wilt maken, dan kun je dat tentoonstellen in ons eigen Museum De Wereld. 

11. Pop Up Glaming Beyond Borders 

Pop up glamping Beyond Borders

Foto's: https://beyondborder.be/

Beyond Borders is een pop-up glamping met tipi-tenten die deze zomer zal neerstrijken op twee locaties; in de Belgische Ardennen en aan de Nederlandse kust. De eerste locatie is het Belgische Sy. Sy is een prachtig pittoresk en authentiek Ardens dorpje vlakbij de Ourthe. Hier vind je een klein kampeerdersdorpje met (tipi)tenten. De tweede locatie is er speciaal voor de strandmensen onder ons. Op een kindvriendelijke camping aan de kust staan hier de ingerichte (tipi)tenten voor je klaar. Geen druk Blankenberge, maar een oude camping die helemaal in een nieuw jasje is gestoken met veel persoonlijke aandacht. De glamping-accommodatie is een ruime tent met 2 slaapkamers of compartimenten waar maximaal 5 personen in kunnen slapen (2 volwassenen en 3 kinderen). Voor de volwassenen is er een dubbel bed en matras en de 'kids' kamer is ingericht met 3 opblaasbare matrassen. Daarnaast is er ook een leefruimte met tafels en stoelen. Alle staat bij aankomst voor je klaar; de bedden, kookuitrusting, elektrische koelbox, elektriciteit, verlichting en een koffie-percolator. 

12. Ripstar Surfcamp Ameland 

Ripstar Glamping Family Surf

Foto's: https://ripstar.nl/familie/surfen-familie/ameland/

Speciaal voor sportieve families! De ultieme buitenvakantie voor het hele gezin op het mooie Ameland. Je gaat leren surfen of kite-surfen. Wat jij wil! Op een unieke locatie, verscholen tussen de duinen van Ameland. Je verblijft op een nieuw camp met een grote surfbar en sunset spot. Gedurende 5 dagen leer jij en de rest van de familie te surfen! Kom je met kleinere kindjes, dan kan jij gaan surfen en wordt er oppas voor je geregeld. Op de luxe Ripstart Family & Camp slaap je in lodges. Dat zijn luxe en ruime safaritenten die van alle gemakken zijn voorzien. 

13. Mölke Pop-Up Glamping "Bij de Buren"

Pop Up Glamping Bij de Buren Mölke

Foto's: https://www.molke.nl/pop-up-glamping 

Het mooie vakantiepark Mölke komt dit jaar met een bijzonder avontuur: glamperen bij het riviertje De Regge! Van 23 april 2021 tot en met de herfstvakantie kan je genieten van het echte festivalgevoel. Met een weids uitzicht op de omringende natuur, lekker chillen voor je tent met een vuurtje erbij. En dat allemaal in de Twentse natuur. Vanuit je tent struin je zo de Twentse hooilanden, bossen en heide in. Er wordt een fantastische sfeer gecreëerd met vuur en lampjes. Je kan er heerlijk eten en drinken bij het pop-up bar of streekbar. En de kids kunnen er naar hartenlust spelen in de natuu of op de speetuintjes op het park. Ook mag je gebruik maken van alle faciliteiten (waaronder het zwembad) op het Mölke Park. Glamping "Bij de Buren" is een samenwerking tussen Mölke en Camp Outdoor Glamp. 

14. Little Canvas Escapes

Little Canvas Escapes glamping Ameland

Foto's: https://littlecanvasescape.com/

Een 'Little Escape' op het o zo mooie Ameland. Met je blote voeten in het ochtendgras, een duik nemen in de Noordzee, dutje doen in het zand, het kan allemaal bij Little Canvas Escapes. Op Ameland strijkt dit jaar deze mooie, kleinschalige glamping neer. De tenten zijn boetiek-gestyld met een comfortabel en opgemaakt bed, koelkast, kookfaciliteiten en een plek om buiten te ontspannen. Je mag als gast van Little Canvas Escapes daarnaast gebruik maken van alle faciliteiten van strandcamping Duinoord. Little Canvas Escape bevindt zich op het Zuid gedeelte van strandcamping Duinoord. Een unieke beleving direct aan zee!

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in