Phantom Eco Reserve

Sprookje in een boomhut

Mijn hart maakt een sprongetje. Dit is veruit de meest bijzondere accommodatie waar ik ooit was! In het hart van de Tuin Route ligt een magisch plekje. Verstopt tussen de bomen van het Afromontane Forest...We worden meegenomen de heuvel op. Gelukkig met een auto want het is super steil en een hele klim. Daar lopen we verder, over het houten pad, tussen de bomen. Dieper en dieper het bos in. De hutten zijn goed verstopt tussen de bomen, maar de houten bordjes wijzen ons de weg. Een vriendelijke man wijst ons op ons 'huisje' voor de komende dagen; een ware boomhut! En wat voor een boomhut! Een luxueuze villa, omgeven door takken, lianen en boomstammen. Van binnen in het huisje is het net zo'n paradijsje als daarbuiten... Kijk even mee! 

Phantom Eco Reserve boomhut

Phantom boomhut Knysna

Moroccan Tree Suite

De houten deur zwaait open en we treden binnen in het sprookje 'Duizend en een nacht'. Het is veel meer dan een boomhut, maar een 'tree suite'. Een klein huisje omgeven door bomen. De kamer met hemelbed is gigantisch! Ook vanaf het bed kijk je uit op de bomen. De inrichting van de boomhut is tot in de puntjes verzorgd. Elk kussentje, de lampen, elke detail klopt. De mozaikjes op de badkamer en de Arabische lampen, een echt Noord-Afrikaans sfeertje is er gecreëerd. Via de gang komen we bij de badkamer. En wat voor een badkamer? Het bad staat in een glazen pui zodat je, ook als je in bad ligt, een prachtig uitzicht hebt. De volgende ruimte is al even mooi, een douche! Ook hier weer met een glazen wand van boven tot beneden. Maar geen vrees, er is hier niemand die je ziet. De boomhut ligt zo verscholen tussen de bomen. Misschien wel een nieuwsgierig aapje dat even een kijkje komt nemen. Op de grote veranda staan niet alleen twee ligstoelen maar ook een ware bar! In de koelkast liggen alvast wat drankjes voor je koud. Ik weet het nu al, hier blijven we veel te kort. Hier wil ik niet meer weg. Kan ik gewoon de rest van onze reis in deze boomhut blijven? Alsjeblieft!

Phantom overnachten boomhut Knysna

Phantom Eco suite in de bomen

Elke avond ligt er een nieuw Afrikaans verhaaltje voor ons klaar op bed. Een mythe of een legende met een duidelijke boodschap. Wanneer we ons hoofd op het kussen leggen en de klamboe sluiten, horen we niets behalve de dieren in het bos en het ruizen van de blaadjes aan de bomen. En 's ochtends worden we gewekt door zonnestraaltjes ligt die door de glazen pui naar binnen schijnt. De apen in dit bos schijnen 's ochtends en 's avonds het meest actief te zijn, dus ik staar uit het raam in de hoop een glimp op te vangen. Ik zie gaan aap, maar wel een Knysnatoerako! Een groen, paarse vogel die typisch in deze streek van Zuid Afrika voor komt. 

Phantom hotspot Knysna

Phantom Knysna ontbijtspot

Outside ontbijt

Tijd voor ontbijt! Via het houten pad door het bos wandelen we naar het restaurant waar elke ochtend het ontbijt geserveerd wordt. Als het droog is (en niet te koud) wordt hier ontbijt hier buiten opgediend. Heerlijk! Op tafel verschijnen alvast wat zoete broodjes, een vers geperst sapje en koffie of thee. Daarna is het een kwestie van kiezen van de menukaart, want het ontbijt is á la carte. Vers gemaakte pannenkoekjes met fruit, een stevig Engels ontbijt of een gezonde yoghurt met muesli, voor ieder wat wils. We zijn niet de enige die afkomen op de heerlijke geur van al dat eten, ook de Knysnatoerako komt in de ochtend graag even langs. Er is altijd wel een toerist die een stukje brood naar hem toegooit. 

Knysna tip culinair uiteten Phantom

Culinaire hotspot Knysna

Fine Dining

Het is absoluut de moeite waard om ook je avondeten bij Het Phantom Eco Reserve te boeken! Behalve dat de ambiance en de sfeer in restaurant 'The Boma' uniek zijn, is het eten formidabel. We hebben gesmikkeld en gesmuld van de culinaire creaties van de kok. We worden eerst ontvangen in de lounge (met uitzicht op de lagune) waar we alvast een drankje krijgen. Vervolgens mogen we een kijkje nemen op de menukaart. Wat een aangename verrassing! Er staat een vijfgangenmenu op ons te wachten en we mogen zelf keuzes maken. Daarna worden we naar het tafeltje in het restaurant geroepen. De houten hutjes zijn sfeervol verlicht met kaarsjes. Daar krijgen we de ene na de andere lekkernij voorgeschoteld. Het eten is van hoog niveau en bijzonder smaakvol. Een beetje Zuid Afrikaans, maar dan met een eigen twist. We keken er gewoonweg elke avond naar uit om weer aan te schuiven! 

Knysna Phantom Eco Reserve zwembad

Knysna Phantom zwembad

Zwemmen met uitzicht

Niet één, maar twee zwembaden met een fenomenaal uitzicht. En dat is niet alles, want je kan ook nog plaatsnemen in het bubbelbad tussen de bomen. Eén van de zwembaden met terras vind je bij de Lounge. Deze kijkt uit over de lagune en in de verte zie je de zee. Bij de Lounge kan je ook een versnapering krijgen. Het andere zwembad 'the Chutzpah' ligt op de top van de heuvel en heeft heerlijke ligbedden en zonneplekjes in de schaduw. Dit zwembad biedt weer het 'duizend-en-een-nacht' gevoel. Je kan hier ook neerstrijken in één van de kussens en gewoon lekker een boek lezen of genieten van het uitzicht. Wil je jezelf nóg meer verwennen, dan is er ook een mogelijkheid om massages en bodytreatments te boeken in 'the Boma'. 

Meer weten over de omgeving van Knysna? Lees mijn blog!

Phantom Eco luxe overnachten boomhut

Knysna unieke overnachting

Knysna bijzonder plekje Phantom

Phantom Knysna bijzonder hotel

Knysna lagune Phantom uitzicht

IMG 20161009 103741 001

Knysna rivier

Knysna toerako

Phantom Eco Reserve Lounge uniek overnachten

Bijzonder overnachten Tuin Route

Knysna lagune

Uniek hotel Tuin Route Knysna

Knysna Phantom douche met uitzicht

Bijzonder overnachten Garden Route Knysna

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in