Wild Lodge Emst

Boshuisje op de Veluwe

Omringd door de hoge bomen en het uitgestrekte bosgebied van de Veluwe staat een charmant, knus boshuisje 'Wild Lodge'. Het leven van alledag is hier heel ver weg. Binnen bij de knusse kachel of buiten onder de gezellige veranda; de natuur is hier overal. Onze favoriet; de vuurkuil, waar we tot in de late, donkere uurtjes kijken naar de vlammen van het vuur. Echt even buiten. 

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 31

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 39

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 43

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 47

Vuurtje stoken in de vuurkuil

Missie één zodra we aankomen bij het boshuis is 'fikkie stoken'. De houtblokken worden in de kachel gestopt en binnen de kortste keren zien we vlammen. De vuurkuil is meteen al onze favoriete plek van Wild Lodge. We leggen de schapenkleden rondom het vuur. De kachel heeft een handig spatscherm zodat we wél de vlammen zien en voelen maar geen last hebben van spetterende vuurkooltjes. Terwijl de mannen zorgen dat het vuur brandend blijft, pak ik onze spullen uit. Wild Lodge beschikt over een volledige, moderne keuken met alles erop en eraan. Onze boodschappen gaan in de koelkast en de eerste hapjes komen op de borrelplank te liggen. 

Daar bij die kachel, in de vuurkuil, zitten we tot het donker is. We horen, behalve het knetteren van het vuur en het tjilpen van de vogeltjes, helemaal niets. Omdat we in een kuil zitten, is het nog lang aangenaam warm buiten. Geen tocht in de rug en fijn zitten op de schapenkleedjes. We bestellen een pizza en eten deze op bij het vuur. En natuurlijk roosteren we marshmallows! Want vuurtje stoken betekent ook marshmallows eten, aldus zoonlief. De fles wijn gaat open, de ranja ook, en zo proosten we op het begin van een heerlijk uitje in het bos. 

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 17

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 4

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 5

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 25

4-persoons boshuisje 

Wild Lodge heeft twee slaapkamers met tweepersoons-boxspringbedden en is dus geschikt voor 4 personen (en op aanvraag een kind tot twee jaar). Het is een echt boshuis; met veel houten materialen en natuurtinten. Houten blokken naast de kachel, schapenkleden en hertengeweien sieren dit knusse huisje. Het huisje ademt een warme en ook stoere sfeer. Aan alle gemakken is gedacht; van een heerlijke regendouche, luxe keuken met een barretje tot spelletjes in de kast. In de ruime living is een zit- en eethoek met een grote raampartij waardoor de natuur altijd dichtbij is. De televisie is er wel, maar is eigenlijk overbodig met dit fijne uitzicht. Terwijl ik een borrelplankje klaar maak in de keuken, komt Morris gezellig aan de bar zitten. "Even proosten mama". En dat doen we. Terwijl hij al stiekem smult van de marshmallows, maken we ons op voor een avondje kampvuur. 

Morris kiest zijn eigen slaapkamer en is daar helemaal mee in zijn nopjes. Een groot boxspringbed voor hem alleen. Wij nemen de slaapkamer die grenst aan de badkamer, wel zo makkelijk. Wij hebben onze eigen dekbedden meegenomen, maar je kan ook beddengoed bijboeken, wat je wil. Na een dag buiten, in de bossen, is het niets zo fijn om in een fris bed te duiken. 

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 1

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 54

Fijne veranda

Andere grote troef van Wild Lodge is toch wel de sfeervolle veranda! Hier kan je tijdens alle seizoenen buiten zijn. We maken de openslaande deuren open en ploffen neer op de kussens van de hoekbank. We zijn buiten, maar zitten toch beschut. Een hele fijn plek om te borrelen en te relaxen. In de ochtend drink ik hier mijn kopje koffie en kijk naar de natuur om me heen. Ik hoor een specht, zie een roodborstje en we worden zelfs getrakteerd met het bezoek van een eekhoorn! Terwijl we aan het ontbijt zitten, komt er een hele dikke eenhoorn aangeschoten. Super snel schiet hij de paal van de veranda in. Al bungelend aan zijn staart, op zijn kop, weet hij het hele voedingsbolletje eraf te breken! We lachen en kijken hem na. Daar schiet hij verderop een boom in. Weg voederbolletje. Maar een eekhoorn op de vroege ochtend is toch wel een goed begin van de dag :) 

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 36

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 44

Ligging in de Veluwse natuur  

Wild Lodge ligt op een kleinschalig vakantieparkje waar enkel wat boshuisjes hier en daar staan (verder niets, alleen rust en ruimte). Het boshuis heeft een ruim perceel van 750m2. Vanaf hier loop je zo het Kroondomein in! En dat doen we ook. We trekken onze waterdichte wandelschoenen aan en nemen onze verrekijker mee (want je weet maar nooit) en trekken het bos in. Daar zoeken we naar sporen van de wilde dieren. En die sporen zien we volop! We zien de omgewroete aarde waar wilde zwijnen tekeer zijn gegaan en we zien de poot afdrukken van reetjes. De tip van de eigenaren van Wild Lodge is om tijdens zonsondergang net even buiten het wildrooster op een boomstronk te gaan zitten. Daar heb je een hele dikke kans om in de avond dieren te spotten; vosjes, reeën of zelfs zwijntjes. Maar behalve hun sporen, houden de wilde dieren zich goed verborgen voor ons.  

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 64

Epe Belevingswandeling Veluwe 4

Activiteiten in de omgeving 

Tja, inkoppertje natuurlijk, maar je bent hier natuurlijk voor de bossen en de natuur. In de omgeving van Wild Lodge is er ongelooflijk veel te doen! Elke jaargetijde is er hier genoeg te beleven voor het hele gezin. Een paar tips: 

  • Wandel één van de kinderbelevingspaden van 100% Epe. Wij wandelden de hertenroute van ongeveer 4 kilometer met allerlei opdrachtjes. Erg leuk! 
  • De naastgelegen camping De Wildhoeve heeft een hele leuk speurtochten en wandelroutes voor het hele gezin. Je kan de Woudlopers App downloaden. 
  • Of bewandel een 'Klompenpad'. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en voeren over onverharde paden via boerenland en landgoederen. Ontdek het gevarieerde cultuurlandschap van Emst, klik hier om de routekaart te bekijken van het Schaverensepad (10km). 
  • Met de auto ben je vanaf Wild Lodge binnen ongeveer een haf uurje in het karakteristieke Elburg!
  • Paleis het Loo in Apeldoorn is een leuke dagactiviteit in de buurt.
  • Ga aapjes kijken bij de Apenheul in Apeldoorn.
  • Of even heerlijke tot rust komen bij de Veluwse Bron in Emst. 

Beschikbaarheid & Boeken Wild Lodge

Epe Belevingswandeling Veluwe 7

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 7

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 3

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 6

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 8

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 9

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 11

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 13

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 14

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 15

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 19

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 20

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 21

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 22

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 26

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 28

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 29

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 30

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 34

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 32

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 35

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 38

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 40

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 42

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 46

 Boshuisje Veluwe Wild Lodge 37

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 47

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 48

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 49

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 51

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 41

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 52

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 56

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 67

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 58

Epe Belevingswandeling Veluwe 1

Epe Belevingswandeling Veluwe 6

Boshuisje Veluwe Wild Lodge 66

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in