Onbekende pareltjes

Verrassende Europese bestemmingen

Er staan een paar verrassende plekjes in de lijst "Beste Europese Bestemmingen 2015" van Tripadvisor! Uiteraard staan hotspots als Barcelona, Londen, Praag en Rome er ook op, maar sommige bestemmingen in deze toplijst kende ik nog helemaal niet! In plaats van een opsomming van de 25 beste bestemmingen, zette ik de meest verrassende en onbekende pareltjes uit deze toplijst op een rijtje. Bestemmingen waar ik nog nooit van gehoord had, maar die toch tot de beste beoordeelde bestemmingen van Tripadvisor behoren. Hier de zes best beoordeelde en meest verrassende bestemmingen uit de top 25 Europese Bestemmingen 2015. 

6. Zermatt, Zwitersland

Zermattvrij2

Op de zesde plaats in deze top 25 staat de Zwiterse plaats Zermatt. Zermatt is vooral bekend vanwege de Matterhorn. Deze berg is een echt Zwitsers icoon en toont boven Zermatt uit. Zermatt is een populaire wintersport bestemming. Tot vroeg in de zomer kan je hier skiën. Wat Zermatt ook heel bijzonder maakt, is dat het dorpje autovrij is. Nog heerlijk ouderwets word je hier vervoerd met paard en wagen en tegenwoordig ook met elektrische voertuigen. Prachtige bergen, kronkelweggetjes en traditionele bruine chalets geven Zermatt haar unieke karakter. 

8. Göreme, Turkije

Goreme

Göreme, ik weet niet eens zeker hoe je het uitspreekt. In Cappadocia ligt deze wel heel bijzondere bestemming. Göreme is een groot kloostercomplex die letterlijk uit de rotsen is gehouwen. Het is de toegangspoort tot het nationaal park Göreme. Dit gebied staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De grotkerken stammen uit de 10de en de 11de eeuw. Eigenlijk is het hele gebied een enorm Openluchtmuseum. Ook kan je in deze streek perfect heerlijke Turkse gerechtjes en wijnen proeven.  

17. Sorrento, Italië

Sorrento2

Op nummer 17 in de top 25 staat het Italiaanse Sorrento. Sorrento bevindt zich in Campania aan de Amalfische Riviera. De vrolijk gekleurde huisjes van Sorrento staan tegen de helling gebouwd. Een prachtig gezicht. Vanaf de stad heb je een schitterend uitzicht over de azuurblauwe zee en kijk je over de baai van Napels. Sorrento is de geboorteplaats van de Limoncello-likeur. De stad ligt ver boven zeeniveau en heeft daarom weinig echte stranden. Maar daar heeft Sorrento iets op bedacht! Voor de zonaanbidders zijn er aan speciale zonnesteigers aangelegd. Nog een andere goede reden om naar Sorrento te gaan; het is de perfecte uitvalsbasis voor tripjes naar Napels, Pompeï en Capri! 

18. Funchal, Portugal

Funchal

Funchal is de hoofdstad van Madeira, een eiland in de Atlantische Oceaan. Het eiland staat bekend om zijn prachtige flora en fauna. De stad kreeg in de 16de eeuw stadsrechten en werd een belangrijk punt tussen de oude en de nieuwe werelden. Funchal is een historische stad met veel bezienswaardigheden. Het is er heerlijk wandelen door de wirwar van smalle straatjes. Proef de eeuwenoude sfeer van de stad. Funchal is van historisch belang vanwege het 'witte goud', de suiker van Madeira. Naast het culturele centrum is Funchal omgeven door groene heuvels en natuurreservaten. Ook voor een heerlijk dagje strand ben je in Funchal op het juiste adres. Een veelzijdige en bijzondere stad op een van de mooiste stukjes Portugal. 

19. La Oliva, Spanje

LaOliva

La Oliva is een idyllisch stadje in het noorden van Fuerteventura. Een prachtige, charmante Spaanse schone met bijzondere gebouwen en een feestelijk nachtleven. La Oliva was van de 17de tot de 19de eeuw het politieke centrum van Fuerteventura. De belangrijkste bezienswaardigheid Casa de los Coroneles herinnert je nog aan deze tijd. Daarnaast heeft La Oliva vele andere belangrijke bezienswaardigheden. En wist je dat La Oliva een stadje is die beschikt over prachtige stranden! Parelwitte stranden en een helderblauwe zee. Ga duiken, snorkelen of leer er surfen!

23. Killarney, Ierland

Killarney

Bijna hekkensluiter van deze top 25 beste Europese bestemmingen is het Ierse Killarney. Killarney is een stad in de graafschap Kerry. Het is omgeven door ruige natuur, kilometers bos, zandstenen bergen en enorme meren. Hoewel ik nog nooit van Killarney gehoord had, is het een van de beroemdste plaatsen van Ierland. Het kleine stadje is schilderachtig mooi. De historische straatjes nemen je mee terug de geschiedenis is. Killarney is een wandelstad, geen shopstad. Laat je hoge hakken dus maar thuis. Killarney is voor de meeste toeristen het start- en eindpunt van the Ring of Kerry. Deze route voert je langs het prachtige landschap van Kerry.  

Kijk hier voor de hele top 25 

 Welk bijzonder, onbekend pareltje zou jij aan de lijst willen toevoegen? 

Verras me. Ik ben dol op onbekende pareltjes en sla graag linksaf waar de massa rechts gaat. Laat het me weten! Ken jij nog van die onbekende pareltjes die ook op deze lijst horen? 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in